Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ασιατική πεταλούδα διώχνει τους θηρευτές με δηλητηριώδη σχέδια στα φτερά



Τα κόκκινα τρίγωνα που σχηματίζονται στα φτερά της  ασιατικής πεταλούδας Hebomoia glaucippe δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θανάσιμο δηλητήριο που αποτρέπει τους επίδοξους θηρευτές του εντόμου.
Ειδικότερα, τα φτερά της πεταλούδας  περιέχουν μια ισχυρή τοξίνη που ονομάζεταιγλακοντρυφάνη-Μ και η οποία αποθαρρύνει θηρευτές όπως πουλιά, μυρμήγκια και αλογάκια της Παναγίας όχι όμως και τις σαύρες οι οποίες επιδεικνύουν ιδιαίτερεςαντοχές μετά την “κατανάλωση” της πεταλούδας ως γεύμα.

Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, τραπεζικοί

Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας εντάσσονται από την 1η Νοεμβρίου, ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων καθώς και οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.

Μπερλουσκόνι: Δεν έκανα σεξ με τη Ρούμπι



REPORTER 
Στη δίκη πορνείας που διεξάγεται στο Μιλάνο ο άτακτος Silvio αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ισχυριζόμενος πως δεν συνέβη το παραμικρό με την χορεύτρια νυχτερινών clubs, Karima el Mahrough κατά κόσμον Ruby Rubacuori.
«Δεν είχα ποτέ στενές σχέσεις μαζί της … όλα είναι ψέματα … ήμουν σίγουρος πως ήταν 24 χρονών, όπως εκείνη ισχυριζόταν» κατέθεσε με πάθος.

Συνέντευξη Τύπου Σαμαρά για την “επόμενη μέρα”



REPORTER
Η συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, και των σημερινών πρωινών επαφών του με την Άνγκελα Μέρκελ και με άλλους σημαντικούς Ευρωπαίους ηγέτες, απέπνεε εθνική αυτοπεποίθηση.

Επιστολή Στουρνάρα βάζει στο «στόχαστρο» τον Παπακωνσταντίνου



REPORTER 
Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν βρέθηκε πρωτόκολλο καταχώρησης της «λίστας Λαγκάρντ» στο υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη  ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας.
Το γεγονός αυτό είναι πιθανόν να στρέψει την εισαγγελική έρευνα σε τυχόν ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Το ΠΑΣΟΚ “ξαναδιαβάζει” τη στρατηγική του



ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ
Σιβυλλικό ήταν το πρώτο σχόλιο της Ιπποκράτους, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες: «Θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης». Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, θα πρέπει να συγκρατήσουμε αφ ενός την πεποίθηση του ΠΑΣΟΚ, εν πολλοίς ορθή ότι οι οιωνοί για το ελληνικό ζήτημα είναι ευνοϊκοί, ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε μπροστά μας τη συνολική εικόνα, αφ ετέρου μία έκδηλη αμηχανία για τους από δω και πέρα χειρισμούς σε πολιτικό επίπεδο, καθώς τα «εύσημα» έως τώρα καρπώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Αντώνης Σαμαράς και όχι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που στηρίζει, πάντως, την κυβερνητική προσπάθεια και υποδέχεται τη συνεπακόλουθη φθορά.

"Χρυσή Αυγή" Ο Σαμαράς ως τεθλιμμένος συγγενής στις Βρυξέλλες


Παριστάνει τον τεθλιμμένο συγγενή ο κ. Σαμαράς για το δράμα της Ελλάδος, την άνεργη ελληνική νεολαία και την διάλυση της εθνικής μας οικονομίας.

ΓΑΛΑ Παραμένει φρέσκο στο ράφι


«Η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος για άλλες μία-δύο ημέρες ουσιαστικά θα είναι καταστροφική ιδιαίτερα για τον τομέα της κτηνοτροφίας και κυρίως για τον τομέα της αγελαδοτροφίας και παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, που αυτήν τη στιγμή είναι η πιο αδύναμη κτηνοτροφική παραγωγή στον τόπο μας».

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αλλάζουν οι επικεφαλής όλων των εφοριών και ελεγκτικών υπηρεσιών


«Παύει» το υπουργείο Οικονομικών όλους τους προϊστάμενους, τμηματάρχες, υποδιευθυντές και διευθυντές των φορολογικών και ελεγκτικών αρχών όπως προβλέπεται σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

Θυρωροί της νύχτας

Tου Νικου Κωνστανταρα
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr)
Ποιος θυμάται τους δημοκράτες Γερμανούς της εποχής της ανόδου των ναζί; Αυτό που δεν ξεχνάμε είναι ότι -παρότι υπήρξαν πολλές ηρωικές, τραγικές μορφές που αντιστάθηκαν- δεν ανέκοψαν την πορεία της χώρας τους προς τη δικτατορία και τον όλεθρο. 
Οι καλές προθέσεις, οι ιδεολογικές διαφορές, οι αποτυχημένοι συμβιβασμοί, τα πάθη, οι μικρές νίκες, οι δικαιολογίες και το τέλος του καθενός δεν μετρούν για τίποτα. Μόνο το αποτέλεσμα.

Μισή δουλειά


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Κανείς στην Ευρωπαϊκή Ενωση δε θα ήθελε να ζει με μισθούς Βουλγαρίας. Προπάντων οι Βούλγαροι. Προφανώς όλοι θα προτιμούσαν μισθούς Νορβηγίας. Αλλά αυτά τα ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με ντιρεκτίβες. Αν η Βουλγαρία έχει μισθούς Βουλγαρίας, αιτία δεν είναι ότι κάποιος θεός την καταράστηκε να παραμένει φτωχότερη από την Ελλάδα εις τους αιώνας των αιώνων.

Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση


REPORTER
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα καταφέρει να ξεπεράσει το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

“Οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να θάψουν τους νεκρούς τους”


REPORTER
Έτσι τιτλοφορείται άρθρο που φιλοξενείται σήμερα στην γνωστή εφημερίδα, η οποία κάλυψε την μεγάλη απεργία που πραγματοποιήθηκε χτες στο Σύνταγμα.
Πομπός της συγκεκριμένης δήλωσης είναι ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών ονόματι Βάνα Μενδαλένη, που ένωσε την φωνή της με εκείνες των χιλιάδων διαδηλωτών κατά των μέτρων λιτότητας.

Ο Καραμανλής και η κρίση



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 
Την ώρα που η Ευρώπη ξαναδέχεται την Ελλάδα στη ζεστή και αλληλέγγυα αγκαλιά της, επιβεβαιώνοντας με το κοινό ανακοινωθέν των 17 ηγετών της ευρωζώνης την απόφασή της να συνεχίσει να στηρίζει την εθνική διαδρομή της Αθήνας εντός του κοινού νομίσματος, η σκέψη ταξιδεύει αναπόφευκτα σε όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε ως εδώ.

Που υποχωρεί η κυβέρνηση στα εργασιακά στις απαιτήσεις της τρόικας


Το "καυτό" e-mail για τα εργασιακά που περίμεναν οι τροϊκανοί έφτασε από το υπουργείο Εργασίας.
Η ελληνική πλευρά αντί της γενικής μείωσης στο μισό, που προτείνουν οι δανειστές αντιπροτείνει η αποζημιώσεις να μείνουν ως έχουν για όσους απασχολούνται 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, και από τα 16 χρόνια και πάνω να δίνονται έξι επιπλέον αποζημιώσεις, αλλά με πλαφόν το οποίο θα καθοριστεί στα 2.000 με 3.000 ευρώ. 

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Πέμπτη


REPORTER 
Με γοργούς ρυθμούς αναμένεται να τρέξουν πλέον οι εξελίξεις για την Ελλάδα, μετά το εγκωμιαστικό για τη χώρα μας ανακοινωθέων των “17″ στις Βρυξέλλες, και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Αθήνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δένδιας: Η ακροδεξιά αποτελεί άγνωστο αντίπαλο για την αστυνομία



REPORTER
Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times υποστήριξε ότι η ακροδεξιά αποτελεί άγνωστος αντίπαλος για την αστυνομία, ενώ αποδέχτηκε ότι κάποια μέλη της ΕΛ.ΑΣ ίσως είναι φιλικά διακείμενα απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

«Χρυσή Αυγή» Οι τοκογλύφοι εκθειάζουν Σαμαρά


Οι τοκογλύφοι εκθειάζουν Σαμαρά και συγκυβέρνηση μετά το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τα θλιβερά μνημονιακά μέτρα και τη δέσμευση του εθνικού μας πλούτου για την πληρωμή των παράνομων τοκοχρεολυσίων.

“Τύμπανα” πολέμου ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα



REPORTER | 
Η ένταση ανάμεσα στην Βόρεια και τη Νότια Κορέα χτυπάει πάλι κόκκινο.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Υπηρεσία Κεντρικών Νέων της Βόρειας Κορέας, η χώρα θα εξαπολύσει «ανελέητη και απροειδοποίητη επίθεση» με στόχο τη Νότια Κορέα, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν σχέδια ακτιβιστών της τελευταίας να ελευθερώσουν προπαγανδιστικά μπαλόνια, με τα οποία θα επικρίνεται το καθεστώς της βορείου γείτονά της.

Πέντε (λογικές) σκέψεις για την παρούσα κατάσταση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ας τα πάρουμε πάλι από την αρχή: 

1. Το ΔΝΤ διακατέχεται από σειρά ιδεοληψιών με σκοπό την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την μείωση της ανεργίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλει – σε όποια χώρα πάει – άμεση υποτίμηση του νομίσματος και μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα. 

Αυτά είναι γνωστά από τότε που… βγήκε το ΔΝΤ και επομένως όποιος δεν ήθελε να τα εφαρμόσει όφειλε να μην προσφύγει σε μηχανισμό όπου μετέχει το ΔΝΤ και να μην δεχθεί δάνειο από το Ταμείο. 

Πολύ περισσότερο που η Ελλάδα ήταν στο ευρώ και επομένως δεν είχε νόμισμα να υποτιμήσει. 

Η Σύνοδος Κορυφής συνεχάρη την Ελλάδα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, χαιρέτησαν τα επιτεύγματα που διαπιστώνουν ότι έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων που θεωρούνται απαραίτητες για να καταφέρει η ελληνική οικονομία να βγει από τη σημερινή κρίση, και να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Η Όλγα πάει για Δήμαρχος Αθηναίων


REPORTER
Όταν πριν από μερικές μέρες ο Γιώργος Καμίνης… συνομιλώντας με τον εαυτό του, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μια νέα θητεία στη δημαρχία της Αθήνας το 2014, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη κάποιου πολιτικού φορέα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενοχλήθηκαν από τη βιασύνη του σημερινού ενοίκου της πλατείας Κοτζιά.

Κυνισμός κι αδιαφορία της Κομισιόν για τα 200 παιδιά του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος» που πετιούνται στο δρόμο.


·       Απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Νίκου Χουντή

Ενώ από την μία, η Κομισιόν ως μέλος της Τρόικα, επιβάλλει τεράστιες περικοπές στους τομείς της Πρόνοιας και της Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα παιδιά με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, όπως τα 200 παιδιά του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος» να πετιούνται στο δρόμο, από την άλλη επικαλείται υποκριτικά τις Συνθήκες της Ε.Ε. για να ισχυριστεί ότι «η ευθύνη για το περιεχόμενο και την οργάνωση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ανήκει εξ ολοκλήρου στα κράτη μέλη»

Ενιαίος συντελεστής 28% για όλες τις επιχειρήσεις


ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ
Με έναν ενιαίο συντελεστή 28% θα φορολογούνται πλέον όλες οι επιχειρήσεις, ΑΕ,ΕΠΕ, ατομικές, ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με το νέο σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.
Για τις ΑΕ, υπάρχει αλλαγή στο μέχρι τώρα πλάνο για φορολόγηση συνολικά με 35% (19% στα κέρδη και 19% στη διανομή μερισμάτων), ενώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες εγκαταλείπεται το σχέδιο για φορολόγηση με κλιμακωτούς συντελεστές από 20% έως 35%.

Ο Σαμαράς θύμισε στην Ευρώπη τις ευθύνες της


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ
Την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποήσει άμεσα το έργο της μετέφερε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση παρουσίασε στη Σύνοδο Κορυφής τις βασικές του θέσεις αλλά και τις προσδοκίες του για την έξοδο από την κρίση.

@ «κλειστό ταμείο»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
# Το Spiegel κτυπά σχεδόν πάντα πριν από κρίσιμες συνόδους κορυφής της ΕΕ. Καλά ενημερωμένο και το πιθανότερο σε αυστηρότερη γραμμή ακόμα και από αυτή του Σόιμπλε.

# Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εισπράξει κατά πως φαίνεται τη δόση των 31,5 δις αποδεικνύει ότι η θετική έκθεση της τρόικας είναι προδιαγεγραμμένη. Το πώς το χρέος μας καθίσταται βιώσιμο είναι μία άλλη συζήτηση.

«Την αγαπάμε γιατί είμαστε φιλόζωοι!»


Χαμός έγινε στο twitter μετά το ρατσιστικό παραλήρημα της Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε αποκαλέσει στη Βουλή τους λαθρομετανάστες ως «τρισάθλιους» και υπάνθρωπους».

Πόσα χάνουν οι εργαζόμενοι από τριετίες και αποζημιώσεις – Παραδείγματα


Το καυτό e-mail για τα εργασιακά που περίμεναν οι τροϊκανοί έφτασε από το υπουργείο ΕργασίαςΗ ελληνική πλευρά αντί της γενικής μείωσης στο μισό, που προτείνουν οι δανειστές αντιπροτείνει η αποζημιώσεις να μείνουν ως έχουν για όσους απασχολούνται 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, και από τα 16 χρόνια και πάνω να δίνονται έξι επιπλέον αποζημιώσεις, αλλά με πλαφόν το οποίο θα καθοριστεί στα 2.000 με 3.000 ευρώ.

Παράνομες δυο εργασιακές μεταρρυθμίσεις



Παράνομες έκρινε το Συμβούλιο της Ευρώπης, δυο εργασιακές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν στην χώρα μας, καθώς αυτές παραβιάζουν όπως έκρινε, τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο μη δεσμευτικό αυτό συμπέρασμα κατέληξε η επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.