Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τρεις νεκροί στην Ολλανδία απο σολομό - Ρίχνουν ευθύνες σε εταιρία στην Ελλάδα


Τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από σαλμονέλα και άλλοι 950 άνθρωποι αρρώστηαν στην Ολλανδία αφού κατανάλωσαν μολυσμένο καπνιστό σολομό. Η εταιρία υποστηρίζει οτι για τη μόλυνση ευθύνεται η θυγατρική της εταιρία στην Ελλάδα.

Γιατί οι κερδοσκόποι “ψηφίζουν” Ρόμνεϊ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Την 6η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία στην άλλη όχθη του Ατλαντικού θα αποφασίζουν για το ποιος θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως… οικοδεσπότης και ουχί φιλοξενούμενος, ο υπόλοιπος πλανήτης θα δυσκολεύεται να συγκρατήσει την αγωνία του.

Τα είπαν Μέρκελ – Ολάντ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής


REPORTER
Ένα τετ-α-τετ για λίγα λεπτά είχαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ολάντ υπογράμμισε την ευθύνη που έχουν η Γαλλία και η Γερμανία να στηρίξουν την Ευρωζώνη.

Επιστρέφει στις ειδήσεις της ΝΕΤ η Στάη


REPORTER
Η Έλλη Στάη θα πάρει και πάλι τη θέση της παρουσίαστριας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
«Το δελτίο της ΝΕΤ την χρειάζεται. Δεν υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι σαν την κυρία Στάη. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη» δήλωσε στο vima.gr ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμ. Λιάτσος.

«Χρυσή Αυγή» Προδοσία η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας


Η αποδοχή της δέσμευσης της εθνικής μας περιουσίας σε κλειστό λογαριασμό των τοκογλύφων συνιστά προδοσία. Αυτός όμως είναι ο πραγματικός σκοπός του Μνημονίου, δηλαδή η πλήρης αφαίμαξη του ελληνικού λαού και η καταλήστευση του πλούτου της Πατρίδας μας.

Οι κυρώσεις διαλύουν το ιρανικό νόμισμα


Εχασε το 40% της αξίας του προς το δολάριο Διαδήλωση και συλλήψεις στην Τεχεράνη
A.P., Reuters, ΑΠΕ
«Είναι πόλεμος» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ, μιλώντας την Τρίτη στους δημοσιογράφους στην Τεχεράνη. 
«Ο εχθρός κατάφερε να μειώσει τις πωλήσεις του πετρελαίου μας, αλλά ελπίζω να αποζημιωθούμε γι' αυτό»... «Αυτές οι νομισματικές διακυμάνσεις πηγάζουν από οικονομικά προβλήματα; Οχι. Ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική; Οχι. Ποτέ. Πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο»...

Πόση (θρησκευτική) ελευθερία αντέχει η Τουρκία;


ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Για άλλη μια φορά η τέχνη συγκρούεται με τη θρησκεία και συγκεκριμένα με το Ισλάμ. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο διάσημος Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι που κατηγορείται για «προσβολή των μουσουλμανικών αξιών» και «υποκίνηση μίσους». Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης έγραψε κάποια σχόλια για τους ριζοσπάστες ισλαμιστές στο twitter με αποτέλεσμα να προκύψουν θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και κοσμικότητας στη χώρα.

Ψεύτικη η λίστα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με ονόματα πολιτικών


Η «λίστα» που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο και εμφανίζει ποσά καταθέσεων βουλευτών, ως χρήματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό, είναι ψευδής, αποφάνθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων, κατόπιν έρευνας.Εκφράζει μάλιστα την ανησυχία της, διότι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου κρύβονται αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις, οι οποίες «πετάνε λάσπη» στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Σταματάει η έκδοση του περιοδικού Newsweek


REPORTER 
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press το περιοδικό Newsweek ανακοίνωσε ότι σταματάει την έντυπη έκδοσή του.
Πλέον τα θέματά του θα δημοσιεύονται στο διαδίκτο, μόνο σε ψηφιακή έκδοση.

Η Μέρκελ στο πλευρό του Σαμαρά (photos από το ΕΛΚ)


REPORTER
Η απλόχερη και αδιαπραγμάτευτη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ προς την Ελλάδα και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία, επιβεβαιώθηκε και στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, που προηγήθηκε της σημερινής συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Απίστευτο: Γυναίκα θηλάζει... σκύλο!

Η Τέρι Γκράχαμ από την Καλιφόρνια είναι μητέρα δύο παιδιών, τα οποία όμως δεν μπόρεσε να θηλάσει όταν ήταν βρέφη. Το γεγονός αυτό της άφησε προφανώς κάποια απωθημένα, τα οποία αποφάσισε να ξεπεράσει θηλάζοντας τον... σκύλο της!Σε μία συνέντευξη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Closer η 44χρονη γυναίκα δήλωσε ότι το κάνει αυτό γιατί νιώθει πιο ολοκληρωμένη μητέρα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι θα την αποκαλέσουν «φρικιό». 

Η “Αλλαγή” του dna των Ελλήνων


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στα γενέθλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… Αν μη τι άλλο η Ιστορία μας απέδειξε πριν από 31 χρόνια πόσο προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ είχε, όταν στην επέτειο των γενεθλίων του μετέπειτα πρωθυπουργού και Επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην εξουσία ερχόταν το ΠΑΣΟΚ. Του Ανδρέα Παπανδρέου.

Απάντηση της «Χρυσής Αυγής» στα περί... "αποβολής"

Ζήτημα αποβολής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν τίθεται, διότι δεν είμαστε άτακτοι μαθητές, αλλά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.

https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Θεσσαλονίκη: Έστειλαν επιταγή 1 δισ. δολαρίων σε σχολείο της Καλαμαριάς!


Ανάστατο είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο απο μία επιταγή με αναγραφόμενο ποσό ενός δισ. δολαρίων. Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη!Δεν πίστευαν στα μάτια τους διευθυντές και καθηγητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς όταν άνοιξαν το φάκελο και είδαν μια επιταγή με ποσό ενός δισ. δολαρίων!

Νεκρός 67χρονος στο Σύνταγμα από ανακοπή


ΕΙΧΕ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ

Νεκρός είναι 67χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή πορεία των εργαζομένων. Ο 67χρονος κάποια στιγμή αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε στις 12.50 στη συμβολή των οδών Σουρή και Αμαλίας . Μεταφέρθηκε αμέσως στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον διασώσουν.

Η (νέα) γκάφα του Ρόμνεϊ κάνει τον γύρο του κόσμου


REPORTER
Μια ατάκα του Mitt Romney κατά τη χθεσινή του τηλεμαχία με τον Barack Obama κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας αντιδράσεις, αλλά και χαμόγελα στο στρατόπεδο του αντιπάλου του για την προεδρία. Όταν ρωτήθηκε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων για τις θέσεις του όσον αφορά στην ανισότητα αντρών-γυναικών στον χώρο εργασίας, αναφέρθηκε στην στελέχωση του επιτελείου του λέγοντας: «Όλοι οι αιτούμενοι ήταν άντρες… προσέτρεξα σε γυναικεία γκρουπ και ρώτησα, αν μπορούσαν να μας βοηθήσουν να βρούμε «λαό». Και μας βρήκαν ολόκληρα κλασέρ (binders) γεμάτα με γυναίκες».

H. Παναγιώταρος: “Κανένας εμφύλιος δεν υπάρχει στην Ελλάδα”


Ηλίας Παναγιώταρος: «Κανένας εμφύλιος δεν υπάρχει στην Ελλάδα… αυτά είναι κινδυνολογίες του συστήματος για να τρομοκρατήσει τον λαό»
«Στη χώρα έχουν επιβάλλει συνθήκες πολέμου τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και κυρίως οι εγκληματίες αλλοδαποί, μαζί με τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους,  που βιαιοπραγούν καθημερινά εις βάρος του ελληνικού λαού».

E-mail - απάντηση σε τρόικα για εργασιακά


Απάντηση στα αιτήματα των εκπροσώπων της τρόικα έστειλε το υπουργείο Εργασίας με βασικό σημείο τις τριετίες τις οποίες ζητάει να παραμείνουν στην ΕΓΣΣΕ.
Κύκλοι του υπουργείου σημείωναν ότι οι τριετίες έχουν ένα έντονο πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό συμβολισμό και γι' αυτό πρέπει να διατηρηθούν.

Γεννηματά: Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες


REPORTER 
Σε σκληρή γλώσσα απάντησε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, στο BBC για εμφύλιο στην Ελλάδα.
Η κα Γεννηματά μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες λειτουργώντας με τη λογική της συμμορίας.
Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Χρυσή Αυγή» Τσίπρας και εργατοπατέρες οδήγησαν στην απαξίωση των διαδηλώσεων


Το κομματικό καπέλωμα των αντιμνημονιακών συγκεντρώσεων από τον Τσίπρα και τους χρυσοπληρωμένους εργατοπατέρες, έδιωξε τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος.

Ερώτηση Κικίλια για την “ταμπακιέρα”


REPORTER
Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ένα από τα “φρέσκα” πρόσωπα με τα οποία μπόλιασε ο Αντώνης Σαμαράς το δυναμικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, και ο “γιατρός”, άλλοτε διεθνής με την εθνική ομάδα μπάσκετ, φροντίζει να μην κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο Πρωθυπουργός.

ο Twitter “μπλόκαρε” νεοναζί


REPORTER
Μετά από σχετικό αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης το twitter μπλόκαρε την πρόσβαση σε νεοναζιστικό λογαριασμό. Τα τιτιβίσματα δεν θα είναι πλέον ορατά σε χρήστες στην Γερμανία, οι υπόλοιποι όμως χρήστες ανά τον κόσμο δεν θα τα … στερηθούν.

Το ΠΑΣΟΚ πάει σε Συνέδριο (τον Φεβρουάριο)

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ
Να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και εν γένει στο χώρο της Κεντροαριστεράς αποπειράται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας προανήγγειλε τη διεξαγωγή συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος το Φεβρουάριο του 2013.

Ορίζοντας 2020: Ανάγκη για περισσότερο ενισχυμένη και καλύτερα συντονισμένη έρευνα για τις βιολογικές και ιατρικές επιστήμες


Πρωινό εργασίας υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωϊνό εργασίας με θέμα «Ενεργοποίηση της αριστείας στην ευρωπαϊκή έρευνα: Υποδομές έρευνας βιολογικών και ιατρικών επιστημών στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020», υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας.
 

Το πρώτο θετικό μήνυμα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ
Με τον αέρα του θετικού κλίματος για την Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πολίτες για την έξοδο από την κρίση που διατυπώθηκε ανοιχτά στη χθεσινή σύνοδο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες να λάβει κατ αρχήν ενα θετικό μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αλλά και για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις.

Ο Ολάντ απαιτεί άμεση λύση για την Ελλάδα



ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
Σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ο Πρόεδρος της Γαλλίας François Hollande παρουσίασε το όραμά του για την Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει η Süddeutsche Zeitung, κεντρικός στόχος του Hollande είναι να αναζωογονήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στα μάτια των πολιτών της και να την κάνει σε αυτούς πιο αγαπητή. Οι προτάσεις του όμως, που στοχεύουν σε μια βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση, έχουν ως επίκεντρο και την Ελλάδα.

Τα άκρα και οι συμψηφισμοί


Tου Πασχου Mανδραβελη
Έγινε «κράτος εν κράτει» η Χρυσή Αυγή, όπως ισχυρίζονται πολλοί; Η ενέργεια του βουλευτή της κ. Χρήστου Παππά, ο οποίος όρμησε σε αστυνομική κλούβα και «απελευθέρωσε» έναν προσαχθέντα, αυτό δείχνει. 
Ενα μέλος του κοινοβουλίου έγινε ταυτοχρόνως αστυνομικός και δικαστής και «απελευθέρωσε» κάποιον ο οποίος πιθανώς να διέπραξε κάποια αδικήματα. Μόνο που το θράσος και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά αυτού του βουλευτή δεν είναι καινοφανή. Το ’χει κάνει ο κ. Τάσος Κουράκης τον Δεκέμβριο του 2009 στη Θεσσαλονίκη, διότι ως αστυνομικός και δικαστής ταυτοχρόνως έκρινε ότι «οι συγκεκριμένες συλλήψεις έγιναν “στο σωρό” και χωρίς καμία συμμετοχή σε πράξεις βίας ή καταστροφής» (ανακοίνωση 11.12.2009)·

Κορυφώνονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις


Mε την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στην απεργία, που συμπίπτει με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, σε τράπεζες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πλοία και λιμάνια, στην Υγεία και την Παιδεία.

Η εμμονή του κ. Τόμσεν


Γιάννης Βαρουφάκης
(Πηγή : http://www.protagon.gr)
Προς τι αυτή η εμμονή του κ. Τόμσεν (του εκπροσώπου του ΔΝΤ ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα) να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί; 
Γιατί απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου οικονομικών για «ισοδύναμες» περικοπές, π.χ., στις αμυντικές δαπάνες, και επιμένει ότι οι μειώσεις δαπανών πρέπει να προέλθουν από μειώσεις στα εισοδήματα και επιδόματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανάπηρων ακόμα; Καλά στον δημόσιο τομέα (όπου οι μισθοί επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό).

Πιο γρήγορα η δόση στην Ελλάδα


Τι αναφέρει η κοινή δήλωση των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τρόικας η οποία εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, αυτή ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης της Ελλάδας.

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας σήμερα


Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας σήμερα από την έναρξη έως 09:00΄π.μ. και από 20:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Ποιοι μισθωτοί σώζονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


- Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2012- Μέχρι τον Δεκέμβριο προλαβαίνουν οι μητέρες ανηλίκων- Τι ισχύει για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά- Αναλυτικά όλα τα όρια ηλικίας που ισχύουν στο ΙΚΑ, πριν αλλάξουν