Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μία γροθιά για την κατασκευή του ΣΜΑ δήμαρχοι και φορείς


Ομόφωνη απόφαση για την έναρξη του έργου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών, έλαβαν χθες οι δήμαρχοι και φορείς της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας την ανάγκη για δημόσια επένδυση στο περιβάλλον.

 Της Φανής Σοβιτσλή

Πλημμύρισε το διαδίκτυο από τις λίστες των «φτωχών» Πολιτικών μας



 Το διαδίκτυο, κάθε μορφής, έχει κατακλειστεί από λίστες πολιτικών με καταθέσεις εκατομμυρίων στις τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τα σχόλια δεν είναι καθόλου κολακευτικά για αυτούς. Η οργή και η αγανάκτηση σε όλο της το μεγαλείο.

ΓΙΑΤΡΟΙ Επικίνδυνη η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία


Σε κίνδυνο βάζει την υγεία των ασθενών η συνταγογράφηση φαρμάκων μόνο με βάση τη δραστική ουσία και χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα των σκευασμάτων που την περιέχουν.

 Της Νικολέττας Μπούκα

Ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου


Στην Ελλάδα ποιος;
Ο Ιάπωνας Jiroemon Kimura ανακηρύχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου, σύμφωνα με τα Guinness World Records.
Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1897 και είναι ο τελευταίος εν ζωή άνθρωπος που έχει καταφέρει να διανύσει τρεις αιώνες. Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που καταφέρει να ζήσει μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου του 2012, θα γίνει και ο γηραιότερος άνδρας που έχει ποτέ καταγραφεί.

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας αύριο Πέμπτη



 Στάση εργασίας την  Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, από την έναρξη έως 09:00΄π.μ. και από 20:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Ποιοι απεργούν σήμερα και αύριο


«Λουκέτο» βάζει αύριο όλη η χώρα εξαιτίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η απεργία επτά επιστημονικών φορέων (γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, μηχανικοί και οδοντίατροι) αλλά και των δημοσιογράφων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας (17 Οκτωβρίου)




Το φαινόμενο των "νέων φτωχών" προ των πυλών στην Ελλάδα του 2012

Παρέμβαση με σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Στον πλανήτη μας υπολογίζεται ότι κατοικούν 6.8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων τα 925 εκατομμύρια -περισσότεροι από τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί- αδυνατούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη τροφή. Ταυτόχρονα, σχεδόν 1.4 δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας στις αναπτυσσόμενες χώρες προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγότερα από 1.25 δολάρια την ημέρα, ενώ 22 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας ακραίας φτώχειας.

«Χρυσή Αυγή» Άρση ασυλίας Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση



Με 218 ψήφους υπέρ, ένα λευκό κι ένα "παρών" η Ολομέλεια της βουλής ενέκρινε την άρση ασυλίας του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Να τονιστεί πως ο Συναγωνιστής Μπαρμπαρούσης ζήτησε ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Πάγια πολιτική θέση της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση των προνομίων των βουλευτών όπως η ασυλία.

Ένας αφρικανός βασιλιάς ο πλουσιότερος άνθρωπος της χιλιετίας


Μόνο τρεις ζωντανοί στη λίστα των «25» της ιστοσελίδας Celebrity Net Worth
(Πηγή : http://www.tovima.gr)
Ποια σχέση έχουν ένας σχεδόν άγνωστος βασιλιάς του Μάλι που έζησε τον 14ο αιώνα, ο άνθρωπος που κατασκεύασε στην Αμερική τα πολυκαταστήματα Wal-Mart, ο άντρας που ανακάλυψε τις αγορές μέσω ταχυδρομείου το 1870 και μερικοί ευγενείς που βοήθησαν με την Νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας; 
Ολοι τους φιγουράρουν στη λίστα της ιστοσελίδας Celebrity Net Worth που υπολογίζει τις περιουσίες των πλούσιων και διάσημων με τους 25 πλουσιότερους ανθρώπους των τελευταίων 1.000 ετών, με περιουσίες που αποτιμώνται συνολικά σε 4,317 τρισεκατομμύρια δολάρια (μετά από αποπληθωρισμό).

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με… e-mail

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ
Με ανοιχτά βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης αναχωρεί από την Αθήνα η Τρόικα, χωρίς να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών που θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, είναι πολύ πιθανό να μην επιστρέψουν, αλλά η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί μέσω e-mail.
Πάντως, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση, Πολ Τόμσεν και Γιάννης Στουρνάρας έκαναν ξεχωριστές δηλώσεις, με παρόμοιο μήνυμα.

Η επιτομή των αντιφάσεων σε μια μόνο μέρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε»: Το ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προχθές στην Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα.

Την ίδια ώρα, μίλησε για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό», για «διεθνές πείραμα-σοκ ενός προγράμματος-σοκ που δεν έχει θεραπεία».

Και για το Μνημόνιο είπε πως πρέπει να ακυρωθεί και να καταργηθεί στη Βουλή με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια αλλά και με την συγκρότηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Στουρνάρας: Όλα θα εξελιχθούν κατ’ ευχήν



REPORTER
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών χθες το βράδυ, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες.

Το χρονικό της εμπλοκής στα εργασιακά


ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ
Το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης βάζουν για άλλη μια φορά οι επικεφαλής της Τρόικας,  με τις απαιτήσεις για πλήρη αποδόμηση όλων των εργασιακών κεκτημένων «εδώ και τώρα».
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ωθούν στα άκρα τη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να διακοπούν τρεις φορές οι συζητήσεις και να μετατίθενται τελικά για τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή της Τρόικας από τις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί για τη Σύνοδο Κορυφής.