Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δρομολογείται πολιτική λύση


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 
Όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες, με το θρίλερ διαπραγμάτευσης με την τρόικα κυρίως για το πακέτο μέτρων που αφορούν στις αλλαγές στον εργασιακό τομέα, φέρνουν πιο κοντά την επίτευξη πολιτικής λύσης για την ελληνική κρίση. Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται αύριο στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προπαρασκευαστική της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 Οκτωβρίου, και θα έχει σειρά επαφών και ζυμώσεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Βενιζέλος: Σκόπιμη η καθυστέρηση από πλευράς τρόικας


REPORTER
Μετά τον Φώτη Κουβέλη, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του κατά της τρόικας, με αφορμή τη στάση που κρατούν οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δανειστών, ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με τις αλλαγές που ζητούν στα εργασιακά.

Το “δεν ψηφίζω” του Κουβέλη


REPORTER
Την πλήρη αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τα μέτρα τα οποία ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα και αφορούν σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά, εξεδήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, με δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο μύθος του πλούσιου δικηγόρου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ 
Κάθε νέο πακέτο μέτρων αναζωπυρώνει τον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ των κοινωνικών τάξεων και των επαγγελματικών ομάδων. Μισθωτοί και συνταξιούχοι εναντίον ελεύθερων επαγγελματιών, δημόσιοι εναντίον ιδιωτικών υπαλλήλων και το αντίστροφο και όλοι μαζί εναντίον των φοροφυγάδων. Σε αυτόν τον πόλεμο όμως, υπάρχουν και πολλά αφανή θύματα, που ρίχνονται κι αυτά στην πυρά, εμφανιζόμενα ως «θύτες». Κλασικό παράδειγμα ο κλάδος των δικηγόρων.

«Χρυσή Αυγή» Επικοινωνιακό τρικ οι ενστάσεις Κουβέλη - Βενιζέλου



Κουβέλης και Βενιζέλος παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα, μες στην αγωνία τους να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κομματίδιά τους.

Ένα νηπιαγωγείο στη Ζυρίχη μαζεύει χρήματα για την Ελλάδα


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ 
Την ώρα που οι φοροφυγάδες δεν έχουν δώσει δεκάρα για την Ελλάδα και έχουν “πετάξει” σε χώρες του εξωτερικού… Η Ελλάδα και οι μικρομεσαίες οικογένειες θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους… Είναι συγκινητική η κίνηση των μαθητών ενός νηπιαγωγείου στη Ζυρίχη, που μαζεύουν και να ζωγραφίζουν βότσαλα προκειμένου να αποστείλουν τα έσοδα στα ελληνόπουλα.

Η Μέρκελ (ξανά) έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας



REPORTER
Για ακόμα μια φορά το τελευταίο διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ δεν… τσιγκουνεύτηκε τα καλά λόγια για την Ελλάδα.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας παραδέχτηκε τις προόδους που έχει κάνει η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα, μιλώντας σε Γερμανούς επιχειρηματίες στο Βερολίνο.

Και ο Λαζαρίδης στη σύσκεψη των αρχηγών



REPORTER
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και εξ απορρήτων συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης δίνει το παρών στη σύσκεψη με Βενιζέλο-Κουβέλη, στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης προσανατολίζεται ο δήμος Λαγκάδα


Σε κλείσιμο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη προσανατολίζεται η δημοτική αρχή του Λαγκαδά. Η απόφαση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της Πέμπτης


Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς για την Πέμπτη. Απεργία σε ΟΣΕ, Προαστιακό και τρόλεϊ

Χρήστος Δεμέτηςnews247

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5πμ ως τις 9πμ θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) και Τραμ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρωινή στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά των απεργών στο απεργιακό συλλαλητήριο.

Το mea culpa της Χίλαρι για τη Λιβύη



 REPORTER
Ο επιρρεπής στις γκάφες Joe Biden άναψε τη φωτιά, και η Hillary Clinton σπεύδει για τη σβήσει.
Στην σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που προκαλεί σχόλιο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ κατά την τηλεμαχία του με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των ρεπουμπλικάνων παρενέβη η υπουργός εξωτερικών κατά την περιοδεία της στο Περού.

«Χρυσή Αυγή» Επικοινωνιακή απάτη του Δένδια η “επιχείρηση” στο Ζεφύρι



Οι εγκληματίες ήταν ενήμεροι προ πολλού για τις κινήσεις των αστυνομικών...
Μία ακόμη επικοινωνιακή φούσκα έστησε σήμερα ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, αυτή τη φορά στο άντρο της ανομίας των ρομά, όπου κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σκληρά ναρκωτικά, καλάσνικοφ και χιλιάδες προϊόντα εγκλήματος. Οι εγκληματίες ήταν ενήμεροι προ πολλού για τις κινήσεις των αστυνομικών και απτή απόδειξη γι' αυτό, το θλιβερό αποτέλεσμα των... μόλις 5 συλλήψεων μέσα στην έδρα της σκληρής εγκληματικότητας.

Ξέσπασε εμφύλιος στο εσωτερικό της τρόικας



REPORTER
Ο Γιάννης Βρούτσης και η σθεναρή στάση που κράτησε απέναντι στον Πολ Τόμσεν στις σημερινές διαπραγματεύσεις του Υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας, στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει μίνι-εμφύλιος μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών. Και να καταδειχθεί έτσι, πόσο σημαντικές διαφορές, ενδεχομένως και απόσταση φιλοσοφίας χωρίζει τον Πολ Τόμσεν από τον Κλάους Μαζούχ και τον Ματίας Μορς.

ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012



 Στάση εργασίας την  Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, από την έναρξη έως 09:00΄π.μ. και από 20:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε..Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09:00΄ π.μ. και έως τις 09:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια.

Οι αποκαλύψεις του Σόιμπλε για τη “νέα Ευρώπη”


 REPORTER 
Κατά την διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από την Άπω Ανατολή στο Βερολίνο, ο Wolfgang Schäuble φαίνεται πως είχε διάθεση για αποκαλύψεις.
Όπως μεταδίδει το Spiegel-online, o Γερμανός υπουργός εξωτερικών δεν θεωρεί την πρόσφατη νηνεμία των αγορών μόνιμη και, δεδομένης της εξακολουθούμενης δυσπιστίας τους για την αποφυγή ή μη της ελληνικής πτώχευσης, αναμένει νέες αναταράξεις. Ως αντίδοτο προτείνει νέες παρεμβάσεις στην λειτουργία της ευρωζώνης, οι οποίες θα οδηγήσουν, κατά την άποψή του, στην οριστική υπέρβαση της κρίσης.
Τα μέτρα που προτείνει είναι συνοπτικά τα εξής:

«Χρυσή Αυγή»: « ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των αναρχικών»



Σταθάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναρχικοί δεν είναι άκρα, δέχονται την ελευθερία του λόγου!
Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κρύβουν πως είναι κατ΄ουσίαν οι προστάτες των αντιεξουσιαστών - αναρχικών και των λοιπών μπαχαλάκηδων. Κι όλα αυτά στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου βεβαίως. Τρανές αποδείξεις τα χθεσινά λεγόμενα δυο εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση.

Ένας Δήμαρχος ψάχνει… κοινωνία



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 
Η εκλογή του Γιώργου Καμίνη στο αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση του 2010, ήταν μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές εκπλήξεις με τις οποίες έχουμε συναντηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν Δήμο, αυτόν της Αθήνας, με παραδοσιακά κεντροδεξιό προσανατολισμό, που από το 1986 και για 24 συναπτά έτη βρισκόταν στα χέρια κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Από τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ, στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νικήτα Κακλαμάνη.

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ Αποχή από τη διανομή πετρελαίου


Αποχή από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης μέχρι να συναντηθούν με τους πολιτικούς αρχηγούς συστήνουν στα μέλη τους τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου καυσίμων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εκδηλώσεις του ΥΜΑΘ για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση



Mε κωδωνοκρουσίες, επίσημες τελετές έπαρσης της ελληνικής σημαίας σε χώρους-σύμβολα της απελευθέρωσης, αναπαράσταση της εισόδου του ελληνικού στρατού στην πόλη το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 1912 και έκθεση με σπάνια ιστορικά κειμήλια και ντοκουμέντα της περιόδου, όπως το πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες θα γιορτάσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.
Του Βαγγέλη Πλάκα

Η τέχνη και η… βαρβαρότητα



ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Είναι γεγονός πως η φετινή πολιτιστική σεζόν ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη. Ο Jan Fabre και οι δύο παραγωγές του που θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής το Νοέμβριο, οι RootlessRoot με το καινούριο “Kireru” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η πολυαναμενόμενη «Οδύσσεια» υπό τη σκηνοθετική ματιά του Robert Wilson στο Εθνικό Θέατρο και πολλές ακόμα παραστάσεις από καταξιωμένους δημιουργούς η’ και νέες ομάδες, έκαναν το θεατρόφιλο κοινό να αδημονεί. Σε μία ανήσυχη  –από διάφορες απόψεις- περίοδο, οι καλλιτέχνες νιώθουν έντονα την ανάγκη να εκφραστούν και οι πολιτιστικοί φορείς πιο φιλόξενοι από ποτέ.

Ο Πάγκαλος κήρυξε τον πόλεμο στη Χρυσή Αυγή


REPORTER

Ανήκει στη μερίδα των πολιτικών που δεν δίσταζαν ποτέ να χρωματίζουν τον λόγο τους, κατά τρόπο που προκαλούσαν αντιδράσεις, πολλές φορές και θύελλα. Τον σκοπό τους ωστόσο τον πετύχαιναν, μιας και κατάφερναν να ανοίξουν δημόσια ζητήματα για θέματα-ταμπού. Και να τα κλείσουν οι ίδιοι, πολλές φορές.

Πόσες ακόμη επιχειρήσεις θα κλείσουν οι «λεφτά υπάρχουν»;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πρόκειται για τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους: Αυτούς που εμπόδισαν κάθε μεταρρύθμιση στη χώρα, που δεν έχουν λάβει μέρος σε καμιά παραγωγική διαδικασία, που συστηματικά σαμποτάρουν κάθε απόπειρα ανάπτυξης.

Είναι αυτοί που συμπαρατάχθηκαν με τους εκφραστές του «λεφτά υπάρχουν», έκαναν «ντου» μαζί τους διακόπτοντας συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, έδωσαν μάχη για να βρεθεί στην εξουσία η παρέα που μας οδήγησε στο ΔΝΤ.

Η Ελλάδα που αυτοκτονεί


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ 
Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των αυτοκτονιών, καθώς η Ελλάδα κατέχει πλέον την πρώτη θέση στις χώρες της ευρωζώνης.
Τους τελευταίους μήνες οι ειδήσεις για αυτοκτονίες είναι τόσες πολλές που αδυνατεί κάποιος να συγκρατήσει τις λεπτομέρειές τους. Αυτό όμως που μας αφήνει μια πικρή αίσθηση είναι ότι άλλος ένας άνθρωπος χάθηκε.

Επένδυση στη γνώση και την εξειδίκευση



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η χρονική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια για ρίσκα και πρωτοβουλίες. Στραγγαλίζει οποιαδήποτε ιδέα και καινοτομία στην αγορά, αφού κανένας μέσος Έλληνας δεν έχει αποθεματικό (περίσσευμα) που να του επιτρέπει να κινηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση. Η μόνη πραγματική επένδυση, για μένα, είναι στην γνώση και την εξειδίκευση.

Χρυσή Αυγή Η τρόικα κοροϊδεύει την συγκυβέρνηση των ανικάνων


https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Ζητούν 4 χιλιάδες απολύσεις για να μας... σώσουν, αυτοί που με την πολιτική τους δημιούργησαν 1,5 εκατομμύριο ανέργους και διέλυσαν την εθνική μας οικονομία. Κοροϊδεύουν ξεκάθαρα τους ανίκανους της συγκυβέρνησης, αποδεικνύοντας πως δεν έχει όρια η ανεπάρκεια και η υποταγή τους.

ιατί η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής είναι κακή ιδέα



ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
Μετά από τα επεισόδια έξω από το «Χυτήριο» βουλευτές επανέφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για απαγόρευση της Χρυσής Αυγής. Σκοπός του άρθρου είναι να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο από νομική και ιδεολογικοπολιτική σκοπιά, αφού πρώτα εκτεθεί το ιστορικό προηγούμενο προσπάθειας απαγόρευσης κομμάτων στην Γερμανία.

ΑΠΘ: Συνέδριο για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη


Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το συνέδριο με τίτλο: Το ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

Μεσογειακή διατροφή και η σημασία της για την υγεία και την Ελλάδα


Τα Ηνωμένα Εθνη ανεκήρυξαν την16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφης στην δεκαετία του ¨50 με στόχο να ενισχυθουν οι κοινωνίες εκείνες που είχαν σοβαρά προβλήματα υποσιτισμού.Στίς Δυτικές προηγμένες κοινωνιες που υπάρχει υπερεπαρκια τροφίμων και η παχυσαρκία αποτελει σοβαρό πρόβλημα η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την υγειϊνή διατροφή.

Αγρια νύχτα με τρόικα και υπουργούς


Μέχρι τις προχωρημένες νυχτερινές ώρες παρατάθηκαν χθες οι κρίσιμες συσκέψεις υπουργών και επιτελών της τρόικας. Οι τελευταίοι επέμεναν αδιάλλακτα για εκτεταμένες απολύσεις στο Δημόσιο, επαχθείς αλλαγές στα εργασιακά, δραστικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη. Το βάρος των αποφάσεων πέφτει στην αποψινή συνάντηση των αρχηγών

Μόλις δύο ημέρες πριν από την κομβικής σημασίας Σύνοδο Κορυφής, κυβέρνηση και τρόικα εξακολουθούν να έχουν... ανοιχτούς λογαριασμούς.