Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Edito 408


Φώτης Γεωργελές
Ναι, εντάξει, το ξέρουμε. Απέναντι από την Άγκελα Μέρκελ, αυτές τις μέρες, έδωσε την παράστασή της όλη η Ελλάδα της χρεοκοπίας. 
Ο επιχορηγούμενος κρατικός συνδικαλισμός που απομυζεί τις ΔΕΚΟ, τα τρωκτικά των δημοσίων ταμείων, η επικολυρική δημοσιογραφία της δραχμής, οι κομματικές αργομισθίες, η μαυραγορίτικη επιχειρηματικότητα, οι νεκροζώντανοι συνταξιούχοι, οι φοροφυγάδες, τα φακελάκια, οι φτωχοί εκατομμυριούχοι της Ελβετίας αλλά πένητες για την εφορία, η κομματική διανόηση του εξαργυρώσιμου λαϊκισμού.

Το ανθρώπινο κόστος και το μέλλον μας


Tου Νίκου Κωνσταντάρα
Στις ΗΠΑ, η επανεκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε ένα μήνα θα κριθεί από το αν οι πολίτες πιστεύουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο βελτιώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και αυτό θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, από τον δείκτη απασχόλησης. 

Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για Αφγανιστάν


Tου David Ignatius - Aρθρογράφου της Washington Post
Την ώρα που ο πόλεμος στο Αφγανιστάν συνεχίζεται μέσα στη διεθνή αδιαφορία, ομάδα αξιωματούχων σε Ουάσιγκτον, Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ προσπαθεί να εκπονήσει στρατηγική, που θα περιόριζε τις απαιτήσεις της κάθε πλευράς, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης.

"Χρυσή Αυγή" Μεταμορφώνουν τους Έλληνες σε... κινέζους


Η τρόικα σκοπεύει να μεταμορφώσει τους Έλληνες σε... κινέζους, που εργάζονται 12ωρο 
για μία κούπα ρύζι. Με αυτή τη θλιβερή τους πολιτική βύθισαν την Οικονομία μας στην ύφεση
 και δημιούργησαν 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Μόνη λύση η απαλλαγή μας από τα 
αποτυχημένα μνημονιακά μέτρα και η στροφή στην εθνική μας παραγωγή.

ΒΙ.ΠΕ. Στο μικροσκόπιο οι επιχορηγήσεις


Έρευνα-σκούπα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα που επιχορηγήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο, για να επενδύσουν, αλλά οδηγήθηκαν σε οικονομικό μαρασμό, αρχίζουν οι διωκτικές αρχές.

Του Κώστα Καντούρη 

ΕΥΡΩΠΗ Δέκα άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα περιμένοντας μόσχευμα


«Δεν νιώθω ήρωας. Δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι για το οποίο κάποιος θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει γενναία ή ήρωα. Από την ημέρα εκείνη όμως, όταν με ρωτούν τι είναι για μένα η δωρεά οργάνων, εγώ απαντώ: Είναι μία πράξη αγάπης».

Της Νικολέττας Μπούκα

«Έφυγε» ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου


Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε σήμερα ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με σοβαρά προβλήματα υγείας. Το 1983 ο Παναγιώτης Σπύρου ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας.

Η μεγάλη εκδήλωση των Ποντίων - «90 χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος»


Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού, χτύπησε δυνατά το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Σταδίου

Με κεντρικό σύνθημα «90 Χρόνια Πυρίχιος Δρόμος», περισσότεροι από δύο χιλιάδες χορευτές και 150 καλλιτέχνες, συμμετείχαν το Σάββατο στο 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στο κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού Σταδίου. 

8 φόροι - σοκ έρχονται στα ακίνητα


ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ
Αυξήσεις - σοκ και στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων για κληρονομιές και γονικές παροχές υποκρύπτουν οι αλλαγές στη φορολογία που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να ψηφιστούν εντός του Νοεμβρίου.

Λαχτάρησαν επιβάτες λεωφορείου στην Εγνατία Οδό


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε 28 επιβάτες λεωφορείου το οποίο βρισκόταν εντός της Εγνατίας Οδού στην περιοχή Ασπροβάλτας του δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη.
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά εντός του οχήματος, με τους επιβαίνοντες να απομακρύνονται έγκαιρα χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Αναδρομική κατάργηση φοροαπαλλαγών - Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο από το 2013


ΣΤΑ 18 ΔΙΣ. ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ!


Αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών αποφάσισε το ΥΠΟΙΚ,επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Εθνους του Σαββάτου, ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα της διετίας 2013-14 θα φτάσουν τα 18 δισ!