Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δικογραφία για απάτη για τις «ψεύτικες» ιστοσελίδες του αεροδρομίου Θες/νίκης

Δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελίες για ιστοσελίδες που αφορούσαν τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με διευθύνσεις www.thessalonikiairport.com,www.thessaloniki-airport.com, www.airport-thessaloniki.com και www.thessalonikiairport.org και υποτιθέμενο διαχειριστή την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, χαρακτηριστικό των ιστοσελίδων αυτών είναι ότι χρησιμοποιούν παραλλαγές της αγγλικής ονομασίας «Thessaloniki airport», εξαπατώντας και δίνοντας την εντύπωση ότι αφορούν τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και ότι διαχειριστής τους είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Επίσης, εμφανίζονται να παρέχουν τη δυνατότητα κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ανακριβείς - μη έγκυρες πληροφορίες - για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Η σχετική έρευνα άρχισε ύστερα από καταγγελίες της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκμετάλλευσης, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και στο πλαίσιο ενδελεχούς ψηφιακής ανάλυσης που πραγματοποίησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε διακομιστές (servers) που βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Ολλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα για την ύπαρξη των εν λόγω ιστοσελίδων ενημερώθηκαν μέσω της Interpol οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού.  Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

metaforepress.gr

Πόσους λάκκους έχει η φάβα;


Tου Σταύρου Θεοδωράκη
(Πηγή : http://www.protagon.gr)
Δεσμεύτηκα να μην πω ονόματα αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει  να σας αφηγηθώ την ιστορία σαν παραμύθι.
Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν μια ελεγκτική Αρχή αποφάσισε να ελέγξει πόσο γνήσιες είναι οι φάβες Σαντορίνης που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. 
Μα θα μου πείτε «υπάρχουν νοθευμένες φάβες Σαντορίνης»; Και βεβαίως υπάρχουν. Οι αγορές έχουν και κλεφταράδες (που θα έλεγε και ο πρόεδρος Χριστόφιας) και κυκλοφορούν χαλούμια Κύπρου που δεν είναι από την Κύπρο,  Σαμιώτικα κρασιά που δεν είναι από την Σάμο και φάβες Σαντορίνης που δεν είναι από την Σαντορίνη. Το κέρδος των «κλεφταράδων» είναι προφανές. Παίρνουν ένα φτηνό προϊόν – πολλές φορές το εισάγουν κιόλας από μια τριτοκοσμική αγορά – το συσκευάζουν και το πωλούν σαν φημισμένο προϊόν.

Η "Αριάδνη" θα πιάσει τα "φαντάσματα" στα ασφαλιστικά ταμεία - Παντρεύεσαι, χωρίζεις ή πεθαίνεις αμέσως στο συμβολαιογράφο με 60 ευρώ


- Σε περίπτωση διαζυγίου ή γάμου ο πολίτης θα πληρώνει 40-50 ευρώ στον συμβολαιογράφο
- Στις περιπτώσεις θανάτου το κόστος θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία
- Οι συμβολαιογράφοι με αυτό τον τρόπο θα κερδίζουν έκαστος 500 ευρώ ετησίως
- Στην ερώτηση γιατί αυτό το έργο δεν το αναλαμβάνουν τα ΚΕΠ ο κ. Βρούτσης δήλωσε "γιατί υπολειτουργούν"Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομήσουν τα Ταμεία μετά την πρώτη Ιανουαρίου του 2013,

Μεχμέτ Αλί Μπιράντ: Σταρ ή καταστροφή ο Νταβούτογλου; Πρόκειται για τον χειρότερο υπουργό Εξωτερικών λέει η αντιπολίτευση

(Πηγή : http://www.tovima.gr)
«Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό γύρω από το πρόσωπο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου», ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, διαπιστώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα Χουριέτ ο γνωστός Τούρκος πολιτικός αναλυτής Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
Και διερωτάται: «Είναι ο Νταβούτογλου σταρ ή καταστροφή για την Τουρκία;».

«Χρυσή Αυγή» Να πάψει ο Ελληνικός λαός να πληρώνει τα χρέη των τραπεζών

Άπληστοι και άθλιοι οι τροϊκανοί, αλλά κυρίως οι τραπεζίτες που διαμαρτύρονται για μισό δισ., την ώρα που ετοιμάζονται να αρπάξουν άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, φορτώνοντας με νέα δυσβάσταχτα χρέη τον ελληνικό λαό. Να παύσει άμεσα ο ελληνικός δανεισμός από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που μετατρέπει σε κρατικό χρέος το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μόνο μία παραγγελία στη Θεσσαλονίκη!


Η μόνη παραγγελία για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, που έγινε μέχρι χθες στη Θεσσαλονίκη, ήταν από διαχειριστή πολυκατοικίας επί της οδού Νικηφόρου Φωκά στο κέντρο, γεγονός που προμηνύει ότι οι φετινές παραγγελίες θα είναι μειωμένες στο ελάχιστο, σε σχέση με πέρσι.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η «Χρυσή Αυγή» Για την επίθεση αναρχικών σε κατάστημα στην Πάτρα


Το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ δημιούργησε και υποθάλπει τα "Τάγματα Εφόδου Αναρχικών"
Τα "τάγματα εφόδου" των αναρχικών χτύπησαν και πάλι με την απόλυτη κάλυψη της αστυνομίας, που πλέον υποθάλπει ανοικτά τους εγκληματίες. Η άθλια ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, που επιτρέπει σε παρακρατικές συμμορίες να καταστρέφουν ολοσχερώς περιουσίες Ελλήνων πολιτών, να παραιτηθεί εδώ και τώρα.

Προστασία των θεσμών


Tου Αλέξη Παπαχελά
Καμιά φορά αισθάνομαι ότι έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στην παρακμή μας, που τίποτα δεν μας κάνει πλέον εντύπωση.
Είμαστε σαν τους ανθρώπους που ζουν σε ένα μουχλιασμένο σπίτι πάρα πολλά χρόνια και δεν τους ενοχλεί πια καθόλου η μούχλα. Οι σκηνές που ζήσαμε στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης δεν ήταν ένα απλό, συνηθισμένο επεισόδιο. Κανένα κράτος που βιώνει τέτοιες εμπειρίες δεν μπορεί να έχει μια σίγουρη συνέχεια. Εχω ακούσει όλες τις δικαιολογίες και ιστορίες για «το τι να έκανε και ο κακομοίρης ο στρατηγός;» μέχρι το «αυτή είναι η κουλτούρα μας τώρα, τι να κάνουμε;». Με ανησύχησαν ακόμη περισσότερο.

Στην βουλή η Μετακίνηση μαθητών σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία


 Ερώτηση  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 107922/Γ7/03.10.2003 (ΦΕΚ1497/2003) κατά τις ημέρες λειτουργίας των Καλλιτεχνικών σχολείων προβλέπεται η εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία. Επίσης σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 (άρθρο 94, παρ.4) η μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής τους στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία όπου φοιτούν, είναι ευθύνη των

Όταν λέμε ανατροπή, μήπως εννοούμε… αναμονή;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, δεν έχουν κλείσει τέσσερις μήνες από τις εκλογές.

Η κυβέρνηση που έχουμε στην Ελλάδα είναι η μοναδική που μπορούσε να σχηματιστεί με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις – απίστευτη πολυτέλεια για πτωχευμένη χώρα.

Άλλη κυβέρνηση, με τη συμμετοχή άλλων κομμάτων, δεν στάθηκε δυνατόν να σχηματιστεί και να λάβει την Δεδηλωμένη.

Θεσσαλονίκη: Πρόταση - «βόμβα» για προφυλάκιση 29 ατόμων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ

Πρόταση - «βόμβα» κάνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση των υπερβάσεων στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου.
Ο εισαγγελέας εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο όχι μόνο την παραπομπή σε δίκη 29 ατόμων, αλλά ζητά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους! Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, νυν αντιπεριφερειάρχης, ο πρώην νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Τσαμασλής, ο Λευτέρης Τζιόλας, ο Ιωάννης Λεμπετλής και άλλα άτομα που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και υπάλληλλοι.

Βέβηλα χέρια

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ

Το μυστήριο λύθηκε! Ιδιωτική εταιρία βρίσκεται πίσω από το συμμάζεμα των νησίδων, από το Φοίνικα μέχρι τη στροφή του αεροδρομίου. Προσφέρθηκε να τις καθαρίσει δωρεάν και να τις συντηρεί στο μέλλον. Οπότε, ιδού νέον πεδίον δόξης λαμπρόν για τους «αντισυστημικούς» της Δεξιάς και της Αριστεράς. Να καταγγείλουν τα ιδιωτικά συμφέροντα που ανέλαβαν να εξαφανίσουν τον τριτοκοσμικό σκουπιδότοπο, να κόψουν τα αγριόχορτα και να φυτέψουν κυπαρίσσια.

Θεσσαλονίκη: Βουτιά θανάτου με Ι.Χ. στη θάλασσα


Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στη Νέα Μηχανιώνα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 31χρονος έπεσε στη θάλασσα.