Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού αύριο

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΡΙΟ
Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν αύριο σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης (ΤΑΑΣ) «Αλέξανδρος 2012» που διοργανώνει η Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α).
Θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού αύριο

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Κρίση και διόδια μείωσαν τις μετακινήσεις


Η οικονομική κρίση, η αύξηση της τιμής των καυσίμων και η λειτουργία των σταθμών διοδίων απομάκρυναν τους οδηγούς από την Εγνατία οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας να εμφανίζεται το 2011 μειωμένη κατά μέσο όρο 11% σε σύγκριση με το 2010.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη 

Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής για Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ



Πάγια θέση του ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ότι η Ελλάς πρέπει να ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησίκα του και τα νόμιμα δικαιώματά του με κάθε τρόπο και μέσο. Για το λόγο αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματός μας, τηρώντας μία από τις κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες για την ανάγκη αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας το συντομότερο δυνατόν, κατέθεσε την Δευτέρα στη Βουλή μία ιστορική πρόταση νόμου,

ΕΥΑΘ. Χωρίς νερό για την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη


Χωρίς νερό θα μείνουν για επτά ώρες αύριο, Πέμπτη, περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα εκτελούνται εργασίες για τη σύνδεση νέων αγωγών δικτύου ύδρευσης.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου


Απεργία στις 18 Οκτωβρίου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ,   αντιδρώντας στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Τα συνδικάτα επέλεξαν να απεργήσουν στις 18 Οκτωβρίου, καθώς την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος  κορυφής  στην οποία αναμένεται να μονοπωλήσει το ελληνικό ζήτημα.

ΔΑΚΕ Ι.Τ “ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ…ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ”


Άνθρακες ο…θησαυρός που ανέμενε η Κυβέρνηση από την επίσκεψη της Φράου Μέρκελ!!!

Άνθρακες και η…επιμήκυνση κατά 2 έτη μιας και το πρόγραμμα θα είναι εμπροσθοβαρές δηλαδή τα 9 από τα 13,5 δις των μέτρων πρέπει να έχουν εφαρμογή το 2013!!!

Σε τρία χρόνια έγιναν πολλά σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα” ;;; Tί εννοεί με τη δήλωση αυτή η κα  Μέρκελ;

Η «Χρυσή Αυγή» για την διαβίωση των λαθρομεταναστών


Η απόλυτη ξεφτίλα και παρακμή ενός ολόκληρου κράτους μέσα σε ένα λεπτό τηλεοπτικού χρόνου. Τα παραμύθια της κυβέρνησης για την επιτυχία του σχεδίου "Ξένιος Δίας" καταρρέουν. Κανένας λαθρομετανάστης δε φεύγει από τη χώρα, αλλά θα πλακώσουν και άλλοι κατά μάζες, μόλις μάθουν για τις ανέσεις και τις πολυτέλειες που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση της

Η Μέρκελ, ο Ρίξινγκερ και η συνιστώσα «Ρόζα»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν περίμενε, βέβαια, κανείς να μείνει ευχαριστημένος ο κ. Τσίπρας από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα – αν και οι ομοϊδεάτες του είναι αυτοί που μέχρι τώρα κατηγορούσαν την καγκελάριο για σκανδαλώδη απουσία από τη χειμαζόμενη από την κρίση και τα μέτρα Ελλάδα. 

Από εκεί, όμως, μέχρι να αποκαλέσει μια επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη «τεράστιο πολιτικό φιάσκο», υπάρχει απόσταση. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν η Μέρκελ ερχόταν στην Ελλάδα για να μας πει ότι θα «κανονίσει» για μια καλή έκθεση της τρόικας, θα δεχόταν πυρά πανταχόθεν πως… αποκαλύπτεται το κυρίαρχος ρόλος της. 

Τώρα που έπραξε το αυτονόητο – ξεκαθάρισε δηλαδή πως η ίδια μας επισκέπτεται ως ηγέτης της ισχυρότερης ευρωπαϊκής χώρας αλλά ΔΕΝ είναι η τρόικα – αυτό αποκαλείται «φιάσκο». 

«Γιατί... μας μισούν»;


Της Ζέζας Ζήκου
Η Μέρκελ δεν είναι μόνον αρχηγός του μεγαλύτερου κράτους της Ε.Ε. αλλά σύμβολο μίσους των θυσιών στο κοινωνικό επίπεδο, μία προσωποποίηση της αποικιοκρατίας της λιτότητας, επισημαίνεται στο χθεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Financial Times Deutschland με τίτλο «Το δυσκολότερο ταξίδι της Μέρκελ». 

Ολάντ ξύπνα, πιάσαμε φωτιά…


Της Μαρίας Δεναξά
(Πηγή : http://www.aixmi.gr)
Κι αν τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καθόλου καλά,  στη Γαλλία τα σύννεφα μαζεύονται βαριά… 
Πολλές επιχειρήσεις απολύουν κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους, όπως η Peugeot, οι  άνεργοι ξεπέρασαν τα 3 εκατομύρια, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έως το τέλος του χρόνου άλλοι 300,000 άνθρωποι θα βρεθούν χωρίς δουλειά, το εμπορικό έλλειμμα διογκώνεται,  για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο η γαλλική οικονομία κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη,  το δημόσιο χρέος έφθασε στο 91% του ΑΕΠ και πάει λέγοντας !
Κι ο Φρανσουά Ολάντ  που εκλέχθηκε με την ελπίδα ότι θα βοηθούσε τη Γαλλία και την Ευρώπη για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους ;

Κατάθλιψη: «Η επίσημη νόσος της Ελληνικής Κρίσης», παρέμβαση με σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Περισσότεροι από πενήντα (50) εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες (11% του πληθυσμού) υποφέρουν σε κάποια περίοδο της ζωής τους από κατάθλιψη, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη ασθένεια ως ένα από τα πλέον διαδεδομένα προβλήματα υγείας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από τις ιδιαίτερα επώδυνες κοινωνικές συνέπειες, σημαντικές είναι και οι οικονομικές επιπτώσεις με το μετρήσιμο κόστος από τις διαταραχές ψυχικής διάθεσης στην Ευρώπη να εκτιμάται ότι για το 2010 ανήλθε σε 113.4 δις ευρώ.

«Χρυσή Αυγή»: Ανεπιθύμητος ο Νταβούτογλου


Το δόγμα Νταβούτογλου στοχεύει στη μετατροπή της Ελλάδος σε επαρχίας της Τουρκίας. Ο εκφραστής του θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας και όχι να γίνεται δεκτός με γελάκια από τους "νεοραγιάδες" της συγκυβέρνησης.

Ανεμοστρόβιλος-υπερθέαμα στον Άγιο Νικόλαο! - ΦΩΤΟ


Όταν η φύση κάνει τέχνηΤο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου αποθανατίστηκε, σύμφωνα με το flashnews από τον φωτογραφικό φακό του Αντρέα Λουκάκη που τις δημοσίευσε στην σελίδα στο facebook.