Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κάνουν τα καπάκια αναπηρικά καροτσάκια


Η ιδέα προέκυψε αρχικά σαν αστείο. Δειλά, δειλά όμως άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Μέσα σε ενάμιση χρόνο χιλιάδες άνθρωποι ενώθηκαν έχοντας έναν κοινό στόχο:

 Της Νικολέττας Μπούκα

Να συγκεντρώσουν πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά καροτσάκια για παραπληγικούς συμπολίτες τους που τα είχαν ανάγκη, αλλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν γι’ αυτά.
Πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή είναι ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού

Έφυγε από ανακοπή καρδιάς ο Γρηγόρης Αλεξιάδης


Από ανακοπή πέθανε χθες σε ηλικία 58 ετών ο αγροτοσυνδικαλιστής Γρηγόρης Αλεξιάδης, επί σειρά ετών β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και τα τελευταία χρόνια περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Ψωμιάδη. Τον Γρηγόρη Αλεξιάδη βρήκε νεκρό ο γιος του στα κτήματά του στο Λουδία Θεσσαλονίκης.

"Αυτά συμβαίνουν... και στην Εσπερία"

Απάντηση του Επιτρόπου Αλμούνια για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ερώτηση του Νίκου Χουντή στη Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων.


Αυτή ήταν η απάντηση του Επιτρόπου ανταγωνισμού κυρίου Αλμούνια σε ερώτηση που του υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα ο Ν. Χουντής στην ερώτηση του ανέφερε:

Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία στην συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη.


Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου παραβρέθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Στην συγκέντρωση εκτός από τους γονείς Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων συμμετείχαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και η ΟΛΜΕ.

Η «Χρυσή Αυγή» για τον νόμο περί κατώτατου μισθού


Οι αστρονομικοί μισθοί βουλευτών, διευθυντών ΔΕΚΟ και λοιπών αντιπαραγωγικών κρατικών παραγόντων δεν πειράχτηκαν από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Γνώρισαν τη λίμνη – Έμαθαν κανό-καγιάκ


Το καθεστώς προστασίας και τα αθλήματα αναψυχής στη λίμνη Βόλβης ήταν το επίκεντρο εκδήλωσης, που οργανώθηκε με τη συμμετοχή του δήμου Βόλβης

Στο πλαίσιο της συστηματικής προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Βόλβης, που έχει ως στρατηγικό στόχο ο δήμος Βόλβης, εντάσσεται και η πολύπλευρη εκδήλωση Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ, η οποία έγινε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Η επίσκεψη της κας Μέρκελ, πραγματοποιείται στην πιο δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως για την συνοχή της κοινωνίας.
 Η επιμονή των “ΕΤΑΙΡΩΝ” και ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ της χώρας, για…εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων χωρίς να εκτιμώνται τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ  σ’ όλους τους τομείς αποτελέσματα, συνεχίζοντας στην ίδια αδιέξοδη και καταστροφική συνταγή, κατάφερε το ακατόρθωτο που είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!!!

Αγρότης δηλώνει εισόδημα πείνας 496 ευρώ και έχει καταθέσεις 12 εκατ.


Στοιχεία – φωτιά προκύπτουν από την πρώτη διασταύρωση της λίστας των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού. Σύμφωνα με «Τα Νέα» από τη διασταύρωση των στοιχείων της λίστας μέσω του online «εργαλείου» που προσφέρει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκύπτουν περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι» ότι υποκρύπτεται   φοροδιαφυγή.

Ο κίνδυνος του οικονομικού εθνικισμού είναι ορατός


ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ
H διαχείριση μιας κρίσης τέτοιου βεληνεκούς και επικινδυνότητας απαιτεί από τις κυβερνήσεις να δράσουν χωρίς παρωπίδες και χωρίς στεγανά υπέρ των κομματικών στρατών τους. 
Είναι προφανές στη χώρα μας, όταν βγούμε από αυτή τη δεινή περιπέτεια, η απόσταση της τριτοκομματικής κυβέρνησης από την κοινωνία θα είναι σχεδόν αγεφύρωτη. Οταν περάσουν από τη Βουλή και εφαρμοστούν τα πιο επώδυνα μέτρα οικονομικής πολιτικής που έχουν δοκιμαστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα, αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα είναι η αποδοχή των επιλογών της κυβέρνησης από την κοινωνία και η έξοδος -αν κάποτε φανεί- από την πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο ύφεση.

Στην βουλή το ρέμα της Μαλακοπής


Ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου

Μέσα στα όρια του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στην περιοχή της επέκτασης της Πυλαίας, στο συνοικισμό Μαλακοπής, μεταξύ των οδών Σταγειρίτη, Λάζαρου Τσάμη, Τερψιθέας και Κύπρου διέρχεται μικρό ρέμα, το οποίο τροφοδοτούσε το μεγαλύτερο ρέμα του Σταγειρίτη. Στην Πράξη εφαρμογής (αρ. 54 και 54/361 διορθωτική πράξη) της επέκτασης Πυλαίας αποτυπώνεται το ρέμα που διέρχεται από τα ΟΤ Γ142, Γ138 και Γ138α. Με την 07/7751/15-09-2009 απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε η άρση της λειτουργίας του ρέματος και δόθηκε η δυνατότητα οικοδόμησης στο χώρο του ΟΤ Γ138 του Δ.Δ. Πυλαίας του τότε Δήμου Πυλαίας.

Απέκτησε η Ελλάδα… καγκελάριο;


Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, μερικούς από τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε κατά την πρόσφατη περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχουν επανειλημμένα καταγγείλει την καγκελάριο Μέρκελ επειδή απέφευγε να επισκεφθεί τη χώρα μας. 

Έχουν μάλιστα χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» και περιφρονητική την απουσία της από τη χώρα μας και έχουν υποστηρίξει πως μια επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα, θα αποτελούσε ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των θυσιών των Ελλήνων.

Μαθήματα ηρεμίας από Αχμεντινετζάντ


Tου David Ignatius, Aρθρογράφου της Washington Post
Το Ιράν μπορεί να βρίσκεται στη γραμμή του πυρός, αλλά ο πρόεδρος Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ ήταν ήρεμος όσο ποτέ άλλοτε το Σαββατοκύριακο, διασκεδάζοντας τις απειλές του Iσραήλ και προβλέποντας ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά έως και μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.