Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το «κούρεμα» ως ευκαιρία


Του Γιώργου Παγουλάτου
Είναι κοινό μυστικό ότι η φερεγγυότητα του δημόσιου χρέους επιδεινώνεται. H βαθύτερη ύφεση προκαλεί εκτροχιασμό. Μόνο 1 από τα 6 σενάρια του ΚΕΠΕ προβλέπει χρέος στο «βιώσιμο» επίπεδο 120% το 2020. 
Με επιμονή του ΔΝΤ ξανάρχισε η συζήτηση για νέο «κούρεμα». Αυτό παράγει αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, ως ένα «βαρέλι δίχως πάτο», ή μια χώρα που υποτίθεται θέλει να «ξαναβάλει χέρι στις τσέπες των εταίρων», όπως ένα τμήμα του ξένου Τύπου αρέσκεται να λαϊκίζει.

«Χρυσή Αυγή» Εκτός Νόμου να τεθούν οι κλέφτες και οι απατεώνες



Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει - στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος - να καταγγέλλει όσους ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα της Πατρίδας μας. Εκτός Νόμου να τεθούν άμεσα οι κλέφτες, οι απατεώνες και όσοι εκχωρούν εθνική κυριαρχία
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

ΠΙΕΡΙΑ Μειώστε τις τιμές… με μαθηματικό τύπο


Εφαρμογή μαθηματικού τύπου για τον καθορισμό των τιμών των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ώστε να μην ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, ζητούν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας (ΕΟΔνΠ).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιωτικές κλινικές


Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα προχωρά η Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών.
Σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι "μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, την δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου,

Ανοικτά μέτωπα σε κάθε κατεύθυνση από την ΠΓΔΜ


Νεφελώδεις οι σχέσεις της με Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο
Του Σταυρου Τζιμα
«Η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση περνά μέσα από τις σχέσεις καλής γειτονίας και αν θέλετε να καταστείτε καλό μέλος της Ενωσης ο μόνος τρόπος είναι ταυτόχρονα να καταστείτε καλός γείτονας», διαμήνυσε πριν από λίγες ημέρες στα Σκόπια, με αφορμή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.

Stratfor: Οι στρατηγικές επιλογές Τουρκίας-Συρίας


Η επίθεση με όλμους από την πλευρά της Συρίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι -συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών- οδήγησε σε «απάντηση» από την πλευρά του τουρκικού στρατού την Τετάρτη. 
Ο στρατός χρησιμοποίησε συσκευές εντοπισμού για να υπολογίσει τη γεωγραφική περιοχή προέλευσης της επίθεσης με όλμους, δίνοντας τη δυνατότητα στους Τούρκους να αντεπιτεθούν.

Αφιέρωμα


Σαν σήμερα πριν 39 χρόνια ξεκινούσες το μεγάλο σου ταξίδι, αφήνοντας πίσω σου ότι πιο πολύτιμο είχες, τα 4  πολυαγαπημένα σου παιδιά. Τα 4 ανεμοδαρμένα  παιδιά σου που στάθηκαν όρθια, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες,  πρόκοψαν και επέτυχαν. Επέτυχαν γιατί εσύ τα είχες γαλουχήσει με πανανθρώπινες αξίες.