Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Aξιος διάδοχος του Γιώργου


Tου Στέφανου Κασιμάτη
Υπάρχει ένας τύπος ανθρώπου, τον οποίον οι πάντες γύρω του θεωρούν έξυπνο -με την κοινώς νοούμενη έννοια του όρου-, ενώ συγχρόνως τον έχουν ικανό ανά πάσα στιγμή για τη μεγαλύτερη ανοησία. Τέτοιος τύπος είναι ο πρόεδρος ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος. 

ΕΟΠΠΥ Θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις

Νέος Γολγοθάς περιμένει από την ερχόμενη Δευτέρα και για τουλάχιστον μία εβδομάδα τους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εκ των οποίων το 1.000.000 στη Θεσσαλονίκη.
 Της Νικολέττας Μπούκα

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης


Σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Θεόδωρο Καράογλου η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη  της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα αρμοδιοτήτων και γενικότερα ζητήματα της περιοχής ευθύνης του Υπουργείου.

Η «Χρυσή Αυγή» για την επίσκεψη Μέρκελ


Η εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού τοκογλυφικού συστήματος καταφθάνει για να σφραγίσει και επισήμως την υποδούλωση της χώρας και την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Νέα άρνηση της Κομισιόν να άρει την απαγόρευση ναυπήγησης εμπορικών πλοίων που έχει επιβάλλει από τον Απρίλιο του 2010, στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε


Απάντηση του Επιτρόπου κ.Αλμούνια στον Ν. Χουντή
Νέα ερώτηση του Ν. Χουντή με αίτημα την άρση της απαγόρευσης

Ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Μαντινείας, εξελέγη μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους


Νέος  μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, εξελέγη ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος. 

Επεισόδιο στην Βουλή με την «Χρυσή Αυγή». Δείτε το βίντεο


https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif
Επεισόδιο στην Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να γιουχάρουν με συνθήματα: "Κλέφτες, λαμόγια, φέρτε την λίστα". Στην συνέχεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.

«Θα βελτιωθούν οι πολεοδομικές υπηρεσίες»


Δέσμευση ότι εντός του δεκαπενθημέρου θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στις συναλλαγές τους με την πολεοδομία Θεσσαλονίκης ανέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης. Οι μηχανικοί ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη  fkoutsamparis@makthes.gr

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Σχετίζεται και με τον καρκίνο!


«Εάν ένας άγγελος ερχόταν σήμερα στον κόσμο μας και θεράπευε την παχυσαρκία, τότε περίπου το 58% των γυναικών που έχουν καρκίνο του ενδομητρίου και περίπου το 30%-40% ανδρών και γυναικών που έχουν καρκίνο νεφρού, παχέος εντέρου, μαστού και προστάτη δεν θα είχαν πια».

 Της Νικολέττας Μπούκα 

«Χρυσή Αυγή» Το Δ.Ν.T. είναι η καταστροφή της χώρας


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι η καταστροφή της χώρας. Η Χρυσή Αυγή είχε προβλέψει από το 2003 την επερχόμενη εισβολή των διεθνών τοκογλύφων, που σήμερα συνεχίζουν να εκβιάζουν και να ζητούν περισσότερο αίμα από τον ελληνικό λαό.

Σημερινά χτυπήματα από χτεσινούς καταστροφείς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά τις τελευταίες περί την περίφημη Λίστα Λαγκάρντ εξελίξεις, τα πράγματα είναι πλέον κάτι περισσότερο από ξεκάθαρα:

Η παρέα που κακή τη μοίρα βρέθηκε στο τιμόνι της Ελλάδας ως «στενό περιβάλλον» του Γ. Παπανδρέου (και συνέχισε να κυβερνά – λέμε τώρα - ακόμη και μετά την αποχώρηση του αρχηγού της από την πρωθυπουργία), αφού κατέστρεψε τη χώρα και οδήγησε σε καταποντισμό το ΠΑΣΟΚ, τώρα εφορμά για να καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα, διαλύοντας τη χώρα και ρίχνοντας την μοναδική κυβέρνηση που μπορούσε να προκύψει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα.

Edito 407


Φώτης Γεωργελές
Στο Μεντεγίν, αρχές Οκτώβρη, έκανε ακόμα αποπνικτική ζέστη. Σήκωσε το ποτήρι για την πρόποση. Ο Α. ήταν χαρούμενος, είχε αγοράσει 2 βιλίτσες στο Πόρτο Χέλι δίπλα στον Γουλανδρή, με 30.000 ευρώ τη μία. 
Άμα ξέρεις να βρίσκεις τις ευκαιρίες, χαμογέλασε. Ο Β. είχε μόλις αγοράσει ένα διώροφο 350 τετραγωνικών στην Κηφισίας με 140.000 ευρώ και ένα μπιζουδάκι 140 τετραγωνικών στο Κολωνάκι με 90 χιλιάδες. Δεν μπόρεσα ν’ αντισταθώ, ψιθύρισε, ήταν ευκαιρίες.

3.290 παραβάσεις σε πρατήρια υγρών καυσίμων πιστοποίησε το ΣΔΟΕ

Του Φώτη Φωτεινού 

Τουλάχιστον 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις διαπιστώθηκαν, το πρώτο εξάμηνο του 2012, κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, δείχνουν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προς απάντηση ερώτησης που είχε υποβάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ


Μια ακόμα ενημερωτική δραστηριότητα για την ανάδειξη της λίμνης Βόλβης, την οποία υποστηρίζει ο δήμος Βόλβης

Το Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 10.00 πμ., στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας, με διοργανωτή τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και την υποστήριξη του δήμου Βόλβης.

«Απάτη τα περί 600 δισ. ευρώ από ομογενείς»


Σε επίσημη διάψευση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το "θόρυβο" που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες για την "κίνηση" E.N.D. Πρόκειται για ομάδα ομογενών, που ισχυρίζονται ότι έχουν συγκεντρώσει 600 δισ. ευρώ ώστε να εξαγοράσουν το χρέος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, καμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΔΕ ΓΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων των
Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
 Γενική Απεργία Διαρκείας
Να διώξουμε την χούντα της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας

 Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα έξι μηνών! Μάταια περίμεναν ώρες για να συζητήσουν με τον υπουργό ή κάποιον υφυπουργό για τα  πρόβλημά τους, που επί μήνες και ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι θα το έλυναν, τους κοροϊδεύουν ασύστολα.

Εξορύξεις στο «σπίτι» των πολικών αρκούδων


Με το λιώσιμο των πάγων, η Γροιλανδία κινδυνεύει να χάσει τον πολιτισμό της
The New York Times
Την ώρα που τα παγόβουνα της Αρκτικής λιώνουν και χάνονται, η απομακρυσμένη πόλη Νάρσακ της Γροιλανδίας υφίσταται επίσης απώλειες στον πολιτισμό της, ο οποίος αφανίζεται μέσα σ' ένα μεταβαλλόμενο κλίμα.

Βρήκαν τον τάφο της συζύγου και του γιου του Μ.Αλέξανδρου;


Κυκλικός περίβολος, ύψους τριών μέτρων, με περίμετρο που υπολογίζεται στα 500 μέτρα περιβάλλει την τούμπα (τον τύμβο δηλαδή), που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή πλησίον της Αμφίπολης Σερρών, όπως δηλώνει η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Κατερίνα Περιστέρη.