Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν για εξετάσεις και νοσήλια


Για άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη συμπρωτεύουσα θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους τις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και για τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές από τις 8 Οκτωβρίου.

Aυτοκτόνησε ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής- Είχε δει το όνομά του στη λίστα


Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του ονόματος του στη λίστα των 36, έδωσε τέλος στη ζωή του ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής, όπως μεταδίδει το e-volos.gr.  πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ Τζανής ελεγχόταν από το Σ.Δ.Ο.Ε  Θεσσαλονίκης αφού το όνομά του εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών πρόσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού. 

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Αμμανατίδου Πασχαλίδου Λίτσα (Β’ Θεσσαλονίκης), υπεύθυνη τομέα Μακεδονίας-Θράκης, Αποστόλου Βαγγέλης (Ευβοίας), υπεύθυνος τομέα αγροτικής πολιτικής και Αγνή Καλογερή (Σάμου) συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως (ΟΕΒΖΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χριστόδουλο Βαρκάκη, τον Γραμματέα Βαγγέλη Μπιμπισίδη και το μέλος του ΔΣ Σταύρο Κασίσογλου.

Δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη για την 38η επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την 38η επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε, σήμερα, την ίδρυση της μεγάλης δημοκρατικής Παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας. Τιμούμε τον ιδρυτή του κόμματός μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλους τους έως σήμερα Προέδρους, όλους τους μεγάλους εκλειπόντες και κυρίως τιμούμε τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισες, την πλατιά λαϊκή μας βάση, που πάλεψε για τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά.

Ηλεκτρική ενέργεια από το διάστημα


Διαστημικά σχέδια για την εκμετάλλευση ιδιαίτερα της ηλιακής ενέργειας, με την οποία θα τροφοδοτηθεί η Γη, θέτουν σε εφαρμογή η Ρωσία, η ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Πρωταρχικής σημασίας στόχος είναι η δημιουργία διαστημικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού από την ηλιακή ενέργεια.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΗΠΟΥΡΙΔΗΣ Ολυμπιονίκης πληροφορικής ετών 17


Διακεκριμένος ήδη στα 17 του χρόνια, ο Βαγγέλης Κηπουρίδης συνεχίζει να μετρά επιτυχίες. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε δύο σημαντικές διακρίσεις: χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής και ασημένιο στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

 Της Μαρίας Τερζούδη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Πόσα δήλωσαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι


Τα περιουσιακά στοιχεία των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και αρκετών εκ των αντιδημάρχων του κεντρικού δήμου, όπως αυτά αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες κάθε δήμου και αφορούν στο έτος 2011, παρουσιάζει η «Μ».

ΔΑΚΕ Ι.Τ. στηρίζει τους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά



 Αυτοί που τρομοκρατούν συστηματικά τους ‘‘αναλώσιμους’’ της Βουλής, αυτοί που με εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα 3 χρόνια τώρα με τις αποφάσεις τους εγκληματούν εις βάρος του λαού, σήμερα προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους ‘‘εργαζόμενους’’ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που αγωνίζονται να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Περιμένοντας τη λίστα των 150.000




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σ’ αυτή τη χώρα δεν πλήττουμε ποτέ. 

Αδύνατον να μετρήσουμε πια πόσες φορές έχουμε πέσει από τα σύννεφα.
Τελευταίο «κρούσμα», αυτή η πρωτοφανής ιστορία της περίφημης Λίστας Λαγκάρντ.
Υποψιάζομαι, όμως, πως πολύ σύντομα δεν θα εκπλαγούμε απλώς. Θα συγκλονιστούμε.
Με μια καινούργια λίστα.
Αύριο, εκπνέει η (νέα) προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ δια της φυσικής παρουσίας τους.
Η νέα προθεσμία δόθηκε, διότι βρεθήκαμε μπροστά σε κάτι το ασύλληπτο, που αν τελικά επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, για κάτι το συγκλονιστικό, κάτι το συντριπτικό.

Το κείμενο της μήνυσης κατά Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου από την «Χρυσή Αυγή»



Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση κατά Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για την απόκρυψη των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ". Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος στην Ελλάδα οι παραπάνω κύριοι θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του Ανακριτή.

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα στις τιμές βασικών τροφίμων όταν οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 30% την τελευταία διετία



Παρέμβαση του Κ. Πουπάκη με ερωτήσεις του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ακρίβεια και την άμεση αποκλιμάκωση των τιμών  
Τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας αλλά και η μελέτη του ΚΕΠΕ και του πανεπιστημίου Αθηνών καταδεικνύουν περίτρανα ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβειακαταγράφοντας τις ακριβότερες τιμές ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε προϊόντα και υπηρεσίες, με τεράστιες αποκλίσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 27. Αναλυτικότερα, η Ελλάδα στη διάρκεια του 2011 βρίσκεται στην πρώτη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά στις τιμές σε γαλακτοκομικά καιαυγά με απόκλιση μέχρι και 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το 2010 ήταν στη δεύτερη αντίστοιχα.

Η Τουρκία σε ρόλο ευεργέτη της Αιγύπτου


Του Κώστα Ράπτη
(Πηγή : http://www.capital.gr)
Η 12ωρη επίσκεψη του νέου, ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Mohammad Morsi στην Άγκυρα την Κυριακή δεν περιορίσθηκε μόνο στους επαίνους που αυτός επεφύλαξε στον Τούρκο πρωθυπουργό Tayyip Erdogan στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την υποβαθμισμένη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τα νέα μέτρα. Από τις 11:00 έως τις 15:00, εξάλλου, πραγματοποιούν στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και το ΕΚΑΒ της χώρας.