Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τα εν οίκω...


Tου Αλέξη Παπαχελά
Εμείς οι δημοσιογράφοι πληρωνόμαστε, μεταξύ άλλων, για να ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα και να επιρρίπτουμε ευθύνες όπου δει. Εχουμε, λοιπόν, καταλήξει στο συμπέρασμα πως για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο φταίνε οι πολιτικοί, το σάπιο κράτος, η τρόικα, η δικαιοσύνη κ.ά. 

Αναστάτωση με την υγραεριοκίνηση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κινούνται με υγραέριο, μετά τα τελευταία σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για σημαντική άνοδο της τιμής του εξαιτίας της αύξησης του φόρου κατανάλωσης, και κάνουν λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό από την πλευρά της Πολιτείας.

Κύριε Σώρρα, γιατί δεν αγοράζετε το ΔΝΤ; Να είναι ελληνικό και να δανείζουμε σε όποιον θέλουμε!


http://justiceforgreece.wordpress.com/

Ιστορικό 
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011ήρθε στην δημοσιότητα το θέμα της δωρεάς μιας μετοχής μαμούθ. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής ανάρτησης στην διαδικτυακή εφημερίδα zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου η οποία αναδημοσιεύτηκε αμέσως από πληθώρα ιστολογιών, μάθαμε ότι ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει 40 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ότι ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ που διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά, έκανε την αποτίμηση των μετοχών και ότι σύμφωνα με το πόρισμά του, κάθε  μια μετοχή αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ  ( δηλαδή η  συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..) 

32χρονος ανάπηρος κινδυνεύει με έξωση για έξοδα νοσηλείας


Είναι διανοητικά και σωματικά ανάπηρος, χωρίς όραση, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και σήμερα κινδυνεύει να χάσει από κατάσχεση το σπίτι που του έγραψαν οι γονείς του, καθώς το ΙΚΑ κατέγραψε οφειλή σε βάρος του, που αφορά νοσηλεία προ εξαετίας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Απομακρύνσεις, καθυστερήσεις και «εισβολές»

Σε πλήρη αποδιοργάνωση βρίσκεται η πολεοδομία Θεσσαλονίκης, η οποία παραμένει ακέφαλη, με αποτέλεσμα να καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η έκδοση νέων αδειών και να δυσχεραίνει το έργο των πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Κάποιος τα έλεγε για τις λίστες της Ελβετίας και τον Ευάγγελο Βενιζέλο…


·   
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με την «λίστα Λαγκάρντ» δίνουμε στη δημοσιότητα την γραπτή δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, που είχε γίνει στις 22/11/2011, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τότε Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σχετικά με τη στάση που κρατούσε απέναντι στους φοροφυγάδες της Ελβετίας, προωθώντας την διμερή Συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας.

Πώς άλλαξε στάση η Γερμανία απέναντι στη χώρα μας


Της απεσταλμένης στο Βερολίνο Ξενιας Κουναλακη
Στις 30 Αυγούστου ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο εκφράζει στη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, τις ανησυχίες του για την Ευρωζώνη και θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 

Μήνυση κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου από την Χρυσή Αυγή


Η Χρυσή Αυγή καταθέτει μήνυση κατά Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για την απόκρυψη των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ".

Ν. Χουντής προς Όλι Ρεν: Σταματήστε να ξορκίζετε την πραγματικότητα. Απαιτούνται νέες αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γύρω από τα ποικίλα σενάρια σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να διατυπώσει άμεσα τις προτάσεις της για «απευθείας ανακεφαλαιοποίηση» των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ) και για «κουρέμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο «επίσημος τομέας» (κράτη μέλη, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), ζητά με ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Θλιβερή «Πανευρωπαϊκή πρωτιά» της Ελλάδος στην παιδική φτώχεια



Ε.Ε:  Σχεδόν ένα στα τέσσερα Ελληνόπουλα ζει με τον «εφιάλτη» ανέχειας, σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη προς την Κομισιόν
Στην πρόσφατα δημοσιευμένη Τριμηνιαία Επισκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την αγορά εργασίας και την κοινωνία, περιγράφεται με τα πιο «μελανά χρώματα» η οξύτητα της κοινωνικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει «θλιβερές πρωτιές» αφενός στη συρρίκνωση του διαθέσιμου ακαθάριστου εισοδήματος των νοικοκυρών, το οποίο φαίνεται να έχει μειωθεί κατά 15.7% κατά το διάστημα 2009 - 2011, και αφετέρου στα ποσοστά παιδικής φτώχειας που ξεπερνούν πλέον το 20%.

Aληθινά και ψεύτικα πραξικοπήματα


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η διοχέτευση στον τύπο «σεναρίων» περί των ανυπάρκτων «πραξικοπημάτων» του 2011 δεν είναι τυχαία. 
Οι «διαρροές» αυτές έχουν να κάνουν με την προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και συσκότισης των σχεδίων πραγματικών πραξικοπημάτων και άλλων «δυναμικών ενεργειών», που ήταν στα «ράφια» μυστικών υπηρεσιών εδώ και καιρό, αλλά απέκτησαν φλέγουσα επικαιρότητα το βράδυ της 6ης Μαίου, όταν για πρώτη φορά κατέστη ορατή η άνοδος ενός νέου παίκτη στην Ελλάδα.

«Χρυσή Αυγή» Να λογοδοτήσουν άμεσα Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος



 Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος έθαψαν τις λίστες με τους κλέφτες και τους διεφθαρμένους για να συγκαλύψουν τη βρωμιά ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Είναι οι πρώτοι που πρέπει να πάνε στον ανακριτή.

Επιτέλους, έλεος! Μια απάντηση ζητάμε – όχι εφτά!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, η επανάσταση ξεκίνησε από τον… ΟΠΑΠ! Πραγματικά πολύ σουρεαλιστικό σκηνικό για να παιχτεί άλλη μια αριστερή παράσταση, που υπό κανονικές συνθήκες θα καταδίκαζε τον τζόγο, ο οποίος παρασύρει τον λαό στην ουτοπία του εύκολου χρήματος.

Από μια άποψη, αυτό αποτελεί «πρόοδο» - ο κ. Παπανδρέου είχε κηρύξει την επανάσταση από τον ΟΤΕ και το λιμάνι.

Η ελληνική διατροφή «ασπίδα» για τον καρκίνο του δέρματος


Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε στην Αυστραλία.Σύμφωνα με την έρευνα στην ελληνική διατροφή οφείλεται και το γεγονός ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά μελανώματος από τους Αυστραλούς.Η ομογενής, επικεφαλής της Σχολής Διαιτολογίου και Διατροφής του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης, Κάθριν Ιτσιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα πορίσματα της έρευνας και για το γεγονός ότι αυτή η έρευνα λαμβάνεται υπόψη και στον σχεδιασμό της διατροφής των παιδιών.