Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το χρέος δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο


Mιχάλης Iγνατίου
(Πηγή : http://www.imerisia.gr)

Σκληρή μάχη για το «Καρατάσιου»


Με άρματα μάχης ο ελληνικός στρατός προσπαθεί να «κατακτήσει» το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», την κυριότητα του οποίου διεκδικεί από την Κτηματική Υπηρεσία.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Η διοίκηση της στρατιωτικής μονάδας, που φαίνεται να έχει τη χρήση της έκτασης των 689 στρεμμάτων, δεν διστάζει, όπως καταγγέλλεται, να κάνει επίδειξη δυνάμεων στέλνοντας συχνά τανκς στους χώρους του πρώην στρατοπέδου, τα οποία «παρελαύνουν» στους δρόμους του. Επίσης, ο στρατός προειδοποίησε τον δήμο Παύλου Μελά ότι θα προχωρήσει στη διοικητική αποβολή του από τον χώρο των 120,4 στρεμμάτων που του έχει παραχωρηθεί.

ΔΑΚΕ Ι.Τ “Κοινωνικά Έκπτωτος”… ο νέος Προϋπολογισμός



 Προϋπολογίζουν την οικονομική εξαθλίωση - Αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα.

Η “δοσολογία” της καταστροφικής “συνταγής” των Μνημονίων αυξάνεται επικίνδυνα στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2013, ενδεχόμενη εφαρμογή του οποίου θα οδηγήσει την κοινωνία σε κατάσταση “μη αναστρέψιμης πτώχευσης” και την οικονομία στην οριστική κατάρρευση.

Μέτρα στήριξης των αστέγων


Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή

Στην Ελλάδα το φαινόμενο της έλλειψης στέγης μετρά ήδη τρεις δεκαετίες και περισσότερους από 40.000 συμπολίτες μας που ζουν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης -με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη κ.α.-, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Την ίδια στιγμή, δημόσια και δημοτικά κτίρια αφήνονται αναξιοποίητα να ρημάζουν, ενώ θα μπορούσαν να ανοίξουν και να δοθούν για τη στέγαση των συμπολιτών μας, που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο το άγριο πρόσωπο της κρίσης.

Γιαλαντζί πραξικόπημα στην φαντασία γιαλαντζί πολιτικών

Από τον Μυστήριο 
Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, ακόμη και σε εκείνες της υποσαχάριας Αφρικής, αν μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της είχε ως κεντρικό θέμα ότι επιχειρήθηκε ή έστω οργανώθηκε και ποτέ δεν εκδηλώθηκε, στρατιωτικό πραξικόπημα, από την επομένη του δημοσιεύματος θα είχε διαταχθεί δικαστική έρευνα.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής


Για συνάντηση Σαμαρά - Χριστόφια και ΑΟΖ
Η ημικατεχόμενη Κύπρος ανακήρυξε ΑΟΖ, γιατί στην ηγεσία της βρέθηκε η φωτισμένη μορφή του Τάσσου Παπαδόπουλου. Δυστυχώς η Ελλάς κυβερνάται από ανδρείκελα, που τρέμουν ακόμα και στην ιδέα της άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Έκκληση για μείωση τέλους ΑΕΠΙ



Πρωτοβουλία για την ελάφρυνση των καταστημάτων από το τέλος που καταβάλουν για τα δικαιώματα της μουσικής αναλαμβάνει ο δήμαρχος Βόλβης

Τη σημασία οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών του τομέα μαζικής εστίασης και διασκέδασης αναδεικνύει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ζητώντας τη δραστική μείωση του τέλους που καταβάλλεται στην ΑΕΠΙ για τα πνευματικά δικαιώματα μετάδοσης μουσικής.

Ξένοι φανατικοί ισλαμιστές στο πλευρό των ανταρτών στην Συρία



Επιμέλεια: Νίκος Μίχος
Στον πόλεμο εναντίον του Μπασάρ Αλ Άσαντ, του Προέδρου της Συρίας, αποφάσισαν να λάβουν μέρος και εκατοντάδες πολεμιστές από άλλες χώρες οικειοθελώς.

Έναρξη διαβούλευσης για συγχωνεύσεις - καταργήσεις φορέων


  • Κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε δημόσια διαβούλευση το Νομοσχέδιο για την «Κατάργηση και Συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: 

Οι ψευδομακεδόνες, η Χρυσή Αυγή και η Σχολή Καλών Τεχνών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η (ψευδής) πληροφορία – διαψεύστηκε αμέσως από το υπουργείο των Εξωτερικών – περί δήθεν ξυλοδαρμού έως θανάτου, από μέλη της Χρυσής Αυγής, ατόμου που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μακεδόνας» δεν δείχνει να αποτελεί απλά άλλο ένα προπαγανδιστικό κεφάλαιο του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού.

Η «είδηση», που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και αμέσως, το προηγούμενο Σάββατο, μεταδόθηκε από όλα τα σκοπιανά (ακόμη και το κρατικό) ραδιοτηλεοπτικά μέσα – τα οποία, βέβαια, μετά υποχρεώθηκαν να αυτοδιαψευστούν – ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

ΕΟΠΥΥ: Μειώνει τις ετήσιες δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ


Όποιος δεν δέχεται τα νέα δεδομένα στην πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να διακόψει τη σύμβαση

Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση των νέων χαμηλότερων τιμών προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, ώστε να μειωθούν οι οικονομικές απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ και έτσι να περιοριστεί το έλλειμμα του οργανισμού, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους. 

Ποιοι έκρυψαν τη λίστα της Λαγκάρντ


Παραδόθηκε πριν από δύο χρόνια από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας. Στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη της και τώρα διενεργείται έρευνα για να εντοπιστεί πού βρίσκεται...Δύο σχεδόν χρόνια μετά την παράδοσή της στις ελληνικές αρχές από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, η λίστα με τους 1.991 Ελληνες οι οποίοι διέθεταν καταθέσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Ελβετία... αγνοείται.