Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τέλος σε προκλητικά προνόμια των ΔΕΗΤζήδων, αναγνώστρια σχολιάζει..


Τέλους στους «χρυσούς» εργαζόμενους και συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και καταρχήν στους περίπου 60.000 της ΔΕΗ. Ενώ εδώ και δύο χρόνια μισθωτοί και συνταξιούχοι, όσοι εργαζόμαστε στον..

Σφάγια στον βωμό του πελατειακού κράτους


Tου Χρήστου Γιανναρά
H χώρα έχει τεθεί υπό επιτροπείαν, κηδεμονεύεται από τους δανειστές της. Oι εντεταλμένοι να συγκεκριμενοποιούν τους όρους της κηδεμονίας (Thomsen, Mazouch και Mors) αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που η κυβέρνηση τα προτείνει ως «ισοδύναμα» με την επιπλέον περικοπή (πολλοστή) μισθών και συντάξεων.

Πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 8 Οκτωβρίου


Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, θα πραγματοποιήσουν από κοινού, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΑΔΕΔΥ) την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι πηγές ισχύος των σαλαφιτών. Σκληρές πολιτικές στην καινούργια Μέση Ανατολή

Του William McCants 
Αν οι εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης ήταν ένας σεισμός στην πολιτική της Μέσης Ανατολής, η περασμένη εβδομάδα ήταν ένας σημαντικός μετασεισμός. Οι δονήσεις που ξεκίνησαν στο Κάιρο, όπου ένας δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός που διοικείται από σαλαφίτες έπαιξε τα αποσπάσματα μιας εμπρηστικής ταινίας για τον προφήτη Μωάμεθ.

Εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κατάλαβα καλά από το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου για το «Βήμα», η περίφημη «Λίστα Λαγκάρντ» με τους 1.991 Έλληνες πελάτες των ελβετικών τραπεζών έγινε φύλλο-φτερό και μετά εξαφανίστηκε.

Με τον πιο επίσημο τρόπο και από τα πλέον αρμόδια(;) χείλη πληροφορηθήκαμε πως «τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη».

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Για τις συναντήσεις εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα

Η τρόικα επέβαλε στην συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος τα πιο δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό κράτος. Οι σημερινές συναντήσεις όμως θέτουν οριστικά και την ταφόπλακα του αμαρτωλού πολιτικού συστήματος που έχει διασύρει κυριολεκτικά την πατρίδα μας.

«Κοινή Δράση» - Μαζί αποφασίζουμε



Κύκλο διαλόγου με όλους τους δημότες, αρχίζει από αυτό το μήνα ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, μέσω μιας σειράς ανοικτών συναντήσεων

Κάλεσμα στους πολίτες για κοινή δράση, αυτή την ώρα της μεγάλης κρίσης, θα απευθύνει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, σε διαδοχικές συναντήσεις διαλόγου που θα έχει με τους κατοίκους και των έξι δημοτικών ενοτήτων του δήμου Βόλβης.

1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία


Όλι Ρεν: Συνταξιοδοτικό Σύστημα με μακροπρόθεσμα επαρκείς και ασφαλείς συντάξεις, απάντηση σε σχετική ερώτηση του Κ.Πουπάκη
 "Το Συνταξιοδοτικό Σύστημα πρέπει να βασίζεται σε μια βιώσιμη οικονομικά βάση προκειμένου να παρέχει στους συνταξιούχους μακροπρόθεσμα επαρκείς και ασφαλείς συντάξεις", επεσήμανε ο Όλι Ρεν

"Χρυσή Αυγή" Τάγματα εφόδου αναρχικών και λαθρομεταναστών



Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου



Τα μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου των αναρχικών, που σε συνεργασία με λαθρομετανάστες
 επιτέθηκαν και πάλι σε Έλληνες πολίτες και αστυνομικούς, πρέπει να συντριβούν.
 Να πάψει η θλιβερή συγκυβέρνηση να υποθάλπει τέτοια ακραία φαινόμενα βίας και να
 εφαρμόσει επιτέλους τον νόμο, γιατί η πρωτεύουσα της χώρας έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα.

Στην Κίνα σχεδιάζουν να χτίσουν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο


Το σχέδιο για την κατασκευή, στο ασυνήθιστα σύντομο χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών, του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο, παρουσίασε ο Κινέζος επιχειρηματίας Ζανγκ Γιούε.Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, για την οικοδόμηση του κτηρίου των 220 ορόφων και ύψους 838 μέτρων σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

Στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ μέσω των οποίων γίνεται η καταβολή της σύνταξής τους καλούνται να εμφανιστούν από σήμερα, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Απο σήμερα Αυξημένα διόδια στην Εγνατία Οδό


Αυξημένα διόδια πληρώνουν από σήμερα οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους στην Εγνατία Οδό. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 0,30 ευρώ έως 1,40 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.