Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πολιτεία ούτε βλέπει ούτε ακούει....​



Ο Παναγιώτης Σουλάνης είναι 20 χρόνων, φοιτητής στο Τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μέλος της Ελληνικής Παολυμπιακής Ομάδας. Χθες (27/9/12) συμμετείχε στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν τα ΑμεΑ για να διεκδικήσει, όπως τόνισε στον "Ε.Τ." τα αυτονόητα. 

Υπουργείο Οικονομικών: Προθεσμία ως τη Δευτέρα για την καταβολή του φόρου εισοδήματος


Έως και τη Δευτέρα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος καθώς η προθεσμία έληξε σήμερα Παρασκευή, ημέρα απεργίας των εφοριακών.

Ταχυδρομική απελευθέρωση αλά ελληνικά, με χαράτσι 10% στους παρόχους


Απελευθέρωση… αλά ελληνικά,  με χαράτσι 10% στους νέους παρόχους, αναμένεται να οδηγήσει σε συνέχιση του μονοπωλίου των ΕΛΤΑ!Κάπως έτσι ερμηνεύει ο διευθύνων σύμβουλος της ACS Courier Απόστολος Γεωργαντζής το περιεχόμενο της δημόσιας διαβούλευσης για την αποζημίωση του «Φορέα Καθολικής Υπηρεσίας» (ΕΛΤΑ).

Ηλεκτρικό... για γκίνες!


Οι κατασκευαστές του οχήματος που κινείται με μπαταρία αναφέρουν ότι έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο Elvington κοντά στο York.

'Ολες οι προϋποθέσεις για να πάρετε επίδομα θέρμανσης! - Στο 80% η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης - Η τιμή θα ξεκινά από από 1,40 το λίτρο


- Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών- Τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό τραπεζης- Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά - Ποιοί εξαιρούνται- Πόσα θα δίνονται ανάλογα την κλιματική ζώνη- Τα 120 τ.μ. το ανώτατο όριο- Από 15/10 η διάθεσή του στους καταναλωτές

Κρατάει σε καταψύκτη το νεκρό 18χρονο γιο του γιατί δεν μπορεί να τον αποχωριστεί


Ένας συντετριμμένος πατέρας, δεν μπορεί εδω και 6 χρόνια να αποχωριστεί το νεκρό γιο του. Ο Τιαν Ξουεμίνγκ 54 ετών, κρατάει σε έναν οικιακό καταψύκτη το άψυχο κορμί του 18χρονου γιού του γιατί έτσι αισθάνεται όπως λέει ότι "δεν έφυγε ποτέ". 

ΚΙΛΚΙΣ Τέλος επιτηδεύματος από νεκρή ζητά η εφορία


Ειδικό τέλος επιτηδεύματος καλείται να πληρώσει γυναίκα που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και είκοσι χρόνια! Η απαίτηση αυτή της εφορίας, που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να ερμηνευτεί, αφορά γυναίκα που όχι μόνο δεν είναι εν ζωή, αλλά και δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα με το οποίο είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία της πολιτείας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ


Έκλεψαν τσάντα από μηχάνημα ελέγχου στα δικαστήρια

Τσάντα ασκούμενης δικηγόρου από το μηχάνημα ελέγχου των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης έκλεψαν άγνωστοι χθες το πρωί, όπως κατήγγειλε η ίδια στην αστυνομία.
Η νεαρή εισήλθε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο και, όπως συμβαίνει με όλους, τοποθέτησε την τσάντα της στο ειδικό μηχάνημα των ακτίνων Χ που βρίσκεται στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και το οποίο χειρίζονται αστυνομικοί.

Θεσσαλονίκη: Ρεύμα από το βιοαέριο της κοπριάς θα παράγει μονάδα στον Πεντάλοφο







Πηγή: ΑΠΕ
Ρεύμα από το βιοαέριο και το μεθάνιο της κοπριάς που παράγεται σε μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, θα παρέχει μονάδα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Αύξηση στα διόδια από Δευτέρα


Διόδια αυξημένα από 0,30 μέχρι 1,40 ευρώ, αναλόγως κατηγορίας οχήματος, θα πληρώνουν οι οδηγοί από την 1η Οκτωβρίου, σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με ανακοίνωση της φερώνυμης εταιρείας και βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Χωρίς σχόλια


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και ξαφνικά, σα να έσπασε κάποιο απόστημα, όλοι ψάχνουν να βρουν τι γίνεται με το μέγα θέμα της φοροδιαφυγής – το οποίο αν είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε κανένα πακέτο μέτρων.

Έτσι, μέσα σε μια μόνο μέρα – τη χθεσινή:

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξαπέλυσε μέσα στη Βουλή μύδρους κατά του ΣΔΟΕ, καταγγέλλοντας απαξίωση και σπίλωση του κοινοβουλευτισμού.

Ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης άφησε και ο ίδιος αιχμές για τη λειτουργία του ΣΔΟΕ, καθώς, όπως είπε, η έρευνα δεν μπορεί να σέρνεται στο χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στο νοσηρό κλίμα.  

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, Θανάσης Νάκος, επανέλαβε ότι η Επιτροπή ζήτησε τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα. 

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


Δελτία τύπου   «Χρυσή Αυγή»

Αγωγή κατά Δημήτρη Κυριαζίδη για συκοφαντική δυσφήμηση
Ζητείται η καταβολή αποζημίωσης 300.000 ευρώ, η οποία θα διατεθεί εξ' ολοκλήρου στη χρηματοδότηση των κοινωφελών δράσεων της Χρυσής Αυγής.
Με αφορμή την συκοφαντική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημητρίου Κυριαζίδη από τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5 στις 21 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε αγωγή κατά του βουλευτή. Οι επίμαχες συκοφαντικές δηλώσεις έχουν ως εξής:

Ερώτηση Ν. Χουντή προς Commission: προωθείται η δημιουργία μητρώου τραπεζικών λογαριασμών;


·   
·       Ποιος θα έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και διαχείρισης αυτών των δεδομένων;

Διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο επικεφαλής της Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ, προωθεί τη δημιουργία μητρώου πληροφοριών των τραπεζικών λογαριασμών στις ελληνικές τράπεζες, και την επεξεργασία των πληροφοριών αυτών από κέντρα εκτός Ελλάδας, ζητά με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.