Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτός είναι ο Έλληνας που μιλά 32 γλώσσες!


Ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος -μιλά 32 γλώσσες- στην Ευρώπη, ο Γιάννης Οικονόμου από την Κρήτη, πήρε μέρος στο συνέδριο «Πολυγλωσσία στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό. Ο κ. Οικονόμου εργάζεται από το 2002 ως μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θεσσαλονίκη: «Περιβαλλοντικοί μετανάστες» η πλειοψηφία των αλιέων της Κορώνειας



Το δρόμο της περιβαλλοντικής μετανάστευσης έχει επιλέξει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αλιευτικής κοινότητας της Κορώνειας, αδυνατώντας να επιβιώσει οικονομικά, καθώς η υποβάθμιση του λιμναίου οικοσυστήματος της περιοχής, με τα έντονα φαινόμενα μόλυνσης και αποξήρανσης, οδήγησε σε μείωση των ιχθυοαποθεμάτων με ταυτόχρονη πτώση της ποιότητας των αλιευμάτων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό, με ερώτηση Ν. Χουντή:


·          «Ανάλογο επεισόδιο με ελικόπτερο της FRONTEX πάλι στο Φαρμακονήσι είχε γίνει και το 2009.  Η  FRONTEX να βεβαιώσει ότι έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, όταν δέχτηκε παρενόχληση από το τουρκικό σκάφος» ·          «Η ΕΕ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να πάψει η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ' για τα κέντρα λαθρομεταναστών


Χρυσή Αυγή - Γραφείο ΤύπουΟ ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στη συζήτηση του σχεδίου νόμου
 για τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Ο εκπρόσωπος του Κινήματός μας αναλύει τις 
θέσεις μας για τα επεισόδια των κουκουλοφόρων, τις προσβολές κατά της Ορθοδοξίας, 
τις παράνομες συγκεντρώσεις ισλαμιστών στην Αθήνα, τα κέντρα κράτησης, την Frontex και 
το πρόβλημα λαθρομετανάστευση.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης ευχαρίστησε εγγράφως προξενικές αρχές έξι κρατών για την άφιξη χιλιάδων τουριστών το φετινό καλοκαίρι


Η ολοκλήρωση της θερινής τουριστικής περιόδου, για μια ακόμα χρονιά και παρά την δυσχερή οικονομική συγκυρία, επιβεβαίωσε τη διαχρονικότητα του δήμου Βόλβης, ως πόλου έλξης παραθεριστών εντός κι εκτός Ελλάδας.

Κάποιοι παραδίδουν τη χώρα στον φασισμό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτή η ιστορία των 32, 42, 52 ή κι’ εγώ δεν ξέρω πόσων πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό διακινείται χωρίς αμφιβολία από εκείνους που αποκομίζουν οφέλη από κάθε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό.

Όχι πως δεν έχει ρεύσει πολιτικό χρήμα στη χώρα. Έχει ρεύσει και μάλιστα άφθονο.

Όχι πως δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί, που εγκλημάτισαν σε βάρος της χώρας, μοιράζοντας υπογραφές, παίρνοντας μίζες και φορτώνοντας τις υπερτιμολογήσεις που προέκυψαν από τον χρηματισμό τους στον ελληνικό λαό.

Η "Χρυσή Αυγή" για τα μέτρα


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το θέατρο σκιών της μνημονιακής συγκυβέρνησης έλαβε τέλος! Τα αιματηρά κι
αντεθνικά μέτρα συμφωνήθηκαν, αλλά θα είναι τα τελευταία, καθώς αποτελούν το κύκνειο άσμα του διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος.


Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν απαντά στο αίτημα ίσης μεταχείρισης της Ελλάδας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


·    Απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ν. Χουντή
Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνείται να δώσει απάντηση στο αίτημα ίσης μεταχείρισης της Ελλάδας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ).

Εντός του 2012 ολοκληρώνεται η εθελουσία για 1.000 στον ΟΤΕ


ΜΕΧΡΙ το τέλος του έτους σκοπεύει η διοίκηση του ΟΤΕ να έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα της νέας εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων, προκειμένου το κόστος να περαστεί στο τρέχον έτος ώστε να μη βαρύνει επόμενες χρήσεις. 

Στη σύσκεψη των αρχηγών «κλειδώνει» το πακέτο


Στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, στις 10.30 αύριο το πρωί, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενημέρωσε απόψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη. Τα μέτρα από τις περικοπές δαπανών ανέρχονται σε 7,5 δισ. για το 2013. Ανοιχτό παραμένει το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.

Κλειστές σήμερα και αύριο οι εφορίες


Τις κινητοποιήσεις τους κατά του πακέτου των περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ κλιμακώνουν οι εφοριακοί. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν λάβει, οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές σήμερα αλλά και αύριο Παρασκευή.