Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στη φυλακή φαρμακοποιός του Θεαγένειου

Πρώην διευθύντρια του φαρμακείου στο Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε χθες στις φυλακές, κατηγορούμενη για μίζες από φαρμακευτικές εταιρείες.

Προσπάθεια επανεκκίνησης του μετρό


Νότα αισιοδοξίας ότι θα δοθούν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μετρό Θεσσαλονίκης, ότι το έργο θα ξεμπλοκάρει και ότι θα γίνουν προσπάθειες να εντατικοποιηθούν οι εργασίες, δόθηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς σε χθεσινή ημερίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, χωρίς ωστόσο να έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας της πολιτείας με τον ανάδοχο του έργου σε συμβατικές διαφορές.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Δήλωση Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη



Οι λογιστικές πρακτικές, οι ισοπεδωτικές λογικές και οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία.

Εικόνες και βίντεο από την συγκέντρωση του ΕΚΘ στην Θεσσαλονίκη.


Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση πραγματοποίησε το Ε.Κ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της η 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και  η ΑΔΕΔΥ . Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε  πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Βίντεο από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη.



Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της η 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και  η ΑΔΕΔΥ .

Μικρά μουσεία οι σταθμοί του Μετρό στη Θεσσαλονίκη


«Όλοι οι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορούσαν να γίνουν μουσεία, μικρά ή μεγαλύτερα. Αν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο μετρό της Αθήνας συνέβαλαν στη φήμη του έργου παγκόσμια, αυτά που βρέθηκαν στο μετρό Θεσσαλονίκης θα το κάνουν πρώτο σημείο αναφοράς διεθνώς, αν αναδειχθούν σωστά». Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας, αναφέρθηκε στον πλούτο των ευρημάτων, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία μπορεί μεν να έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στο έργο, αλλά δεν παύουν να είναι πολύ σημαντικά.