Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική απεργία διαρκείας προτείνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης


Το Σωματείο του μετρό Θεσσαλονίκης δεν … ξανα-απεργεί 24ωρο !  Το σωματείο καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά να κάνουν άμεσα συνελεύσεις και να στηρίξουν την πρόταση του για απεργία διαρκείας.

''ΕΣΠΑΣΑΝ'' ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν ψάχνουν πλέον για φάρμακα μόνο στα φαρμακεία του Πειραιά, αλλά και σε αυτά της Αθήνας, όπου 460 φαρμακεία «έσπασαν» το εμπάργκο και δέχονται από την Παρασκευή συνταγές. Συγκεκριμένα, ένα στα έξι φαρμακεία της Αθήνας εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), την Παρασκευή 286 φαρμακεία στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας εκτέλεσαν 1.874 συνταγές.

Φιλανθρωπική βραδιά από την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης



Σήμερα  η Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων διοργανώνει φιλανθρωπική βραδιά για την οικονομική ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Μενεμένη.

Κατά τον Αριστοτέλη αυτό είναι καθεστώς τυραννίας (βίντεο)



Εβδομάδα απεργιών 24 έως 28 Σεπτεμβρίου: Ποιοι απεργούν


Ξεκινά αύριο μια θερμή εβδομάδα κινητοποιήσεων και απεργιών. Οι απεργίες θα κορυφωθούν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, καθώς αναμένεται να παραλύσει η χώρα από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη γενική απεργία. Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, στη ΔΕΗ, εφοριακοί, καθηγητές ΤΕΙ, γιατροί, έμποροι, δικηγόροι και οδηγοί.