Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΣΘ Σχέδιο 12 προτάσεων για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα


«Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση» είναι φέτος το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία συμμετέχουν το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), ο ΟΑΣΘ και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη 

Πρώτα ο άνθρωπος ή τα σύμβολα;


Tου Στέφανου Κασιμάτη
Δύο ειδήσεις - η μία από τον κόσμο, η άλλη από «την κοσμάρα μας». Να ξεκινήσουμε με την πρώτη: στο πλαίσιο της πολιτικής για εξοικονόμηση πόρων και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει την πώληση του ιστορικού κτιρίου του παλαιού υπουργείου Πολέμου στο Λονδίνο, όπως διαβάζω στις αγγλικές εφημερίδες. 

"Χρυσή Αυγή" “Σύνταξη” συγκυβέρνησης με τρόικα



Γραφείο Τύπου

Την ίδια ώρα που τσακίζονται οι μισθοί και αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, οι
 εκπρόσωποι των τοκογλύφων απαιτούν νέα αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Δυστυχώς
 απέναντί τους βρίσκουν ανθρωπάκια που αδιαφορούν για το συμφέρον της Πατρίδας
 και όχι μια στιβαρή Εθνική ηγεσία.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


·       Από 1/1/2013 τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα μπορούν να αρνηθούν να παράσχουν πληροφορίες για καταθέσεις σε τράπεζές τους, αν υπάρχει σχετικό αίτημα
·       Απάντηση της Επιτροπής στον Ν. Χουντή

Πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτου Ιερισσού Νικοδήμου


Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, ψάλθηκε  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου  Στεφάνου Αρναίας .
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου γεννήθηκε στο Λισβόρι Μυτιλήνης το 1931. Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1955. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το ίδιο έτος.

Το σχέδιο που “γκρέμισε” τον Στρος-Καν


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Περίπου έναν χρόνο μετά το Καστελόριζο και το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου την άνοιξη του 2010, με το οποίο ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωνε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Βερολίνο.

ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !

΄Ενας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής: Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σ΄ ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρούτα.
Ύστερα κάθισαν σ’ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα.
Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν …
υπάρχουμε»

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ


(Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις 16.12.2008)

Από τον Μυστήριο
Κυρίες και Κύριοι, το ύστατο χαίρε εις τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, απεύθυνε εχθές η Κύπρος και η Ελλάδα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο τελευταίος μεγάλος ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός, εφάμιλλος ίσως του ακόμη και του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Σαμαράς ετοιμάζει διάγγελμα


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Εντός της επόμενης εβδομάδας προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα έχει τελειώσει με την ψήφιση από τη Βουλή του πακέτου των μέτρων ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει ζητήσει η τρόικα ως αντίβαρο για την παροχή διευκολύνσεων προς την Ελλάδα, αναφορικά με την εκτέλεση του Μνημονίου.

Για ΑΠΕ και Euronews ο Βλαβιανός


REPORTER

Το όνομα του Γιώργου Βλαβιανού ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες για τη θέση του επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο έμπειρος δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, με πολυετή θητεία σε πολεμικά μέτωπα ανά την Ευρώπη και τον κόσμο ως ανταποκριτής, προαλείφεται και για τη διεύθυνση του ελληνικού Euronews.

Το χρώμα της βίας


Του Αντώνη Πανούτσου
Από γεννήσεως της δημοκρατίας δεν πρέπει να υπήρξαν πιο διαφορετικά κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Σε κάθε επίπεδο. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά μέσο όρο δέκα Συνιστώσες, η Χρυσή Αυγή έχει τον Μιχαλιολιάκο, ο ΣΥΡΙΖΑ ακούει Αρβανιτάκη και Κότσιρα, η Χρυσή Αυγή μέταλλο και εμβατήρια, οι Συριζαίοι μένουν στο Μετς και τη Φιλοθέη, οι Χρυσαυγίτες στην Κυψέλη και τα Πατήσια, οι Χρυσαυγίτες πάνε με βηματισμό, οι Συριζαίοι πατάνε τα πόδια ο ένας του άλλου, οι Χρυσαυγίτες τρώνε μέλανα ζωμό, οι Συριζαίοι ethnic και πάει λέγοντας.

Τραγωδία στο Ηράκλειο - Ξεψύχησε μόλις του είπαν ότι απολύεται


Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με την μοίρα να αποδεικνύεται σκληρή για μια οικογένεια της περιοχής. Ένας 49χρονος άνδρας ξεχύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του του ανακοίνωσε οτι ... απολύεται.

Ήλθε (πάλι) η ώρα να καλωσορίσουμε τον κασίδη;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κατάλαβα καλά από όσα είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ήλθε η ώρα να καλωσορίσουμε και πάλι τον κασίδη στη χώρα των πρωτάρηδων κουρέων.

Η απάντηση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου στη συμπρωτεύουσα στο ερώτημα γιατί να πιστέψουν οι Έλληνες ότι εσείς θα πράξετε όλα όσα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί, ήταν σαφής:

Μα επειδή εμάς δεν μας έχουν δοκιμάσει! Και αφού δεν τον δοκιμάσαμε, ας τον δοκιμάσουμε κι’ αυτόν και μετά βλέπουμε!

«Χρυσή Αυγή» “Αντιρατσιστικός νόμος” για τα εγκλήματα αλλοδαπών κατά Ελλήνων


https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif Γραφείο Τύπου
Την ώρα που η Δικαιοσύνη υποβαθμίζεται από τις αντισυνταγματικές αποφάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης, ο καθ’ύλην αρμόδιος Υπουργός προτάσσει ως κύρια νομοθετική προτεραιότητα την θέσπιση «αντιρατσιστικού νόμου». Η στόχευση προφανής.

Έρχεσαι στην Αθήνα και βρίσκεσαι στο… Ισλαμαμπάντ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δεν είμαι βέβαιος τι είναι καλύτερο: Να είσαι Αθηναίος στην Αθήνα ή τουρίστας στην κατ’ ευφημισμό Αθήνα; Ο Αθηναίος το έχει πάρει απόφαση πως ζει σε μια ξένη πόλη. Ο τουρίστας όμως πως να αισθάνεται άραγε, αφού αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα γοητευμένος από την ιστορία και τον πολιτισμό της, και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ;

Νέα διάκριση για Καλογερόπουλο


REPORTER

Στην Κύπρο συνεδρίασε η ΣΙΒΕΞ της Επιτροπής των Περιφερειών επ’ ευκαιρία της Κυπριακής προεδρίας. Προσκεκλημένος του Υπ. Εσωτερικών και της Ένωσης των Δήμων ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Ramon Luis Valcarcer Siso, συμμετείχε σε ημερίδα που οργάνωσε ο δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων και το Υπ. Εσωτερικών της Κύπρου, με θέμα: “Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην κοινωνική ενσωμάτωση: Ιδιαίτερη αναφορά στην ένταξη των μεταναστών”.

Με ορίζοντα βελτίωσης


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε φέτος την προπονητική του καριέρα στον ιστορικό Πανιώνιο. Εγκαταλείποντας τους αγωνιστικούς χώρους, αν και θα μπορούσε να φορά ακόμα τα γάντια του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Νέας Σμύρνης παίρνοντας τα ρίσκα του.

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης


Με μία ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.

Δυσαρέσκεια για τα κόμματα, άνοδος της Χρυσής Αυγής


Δυσπιστία απέναντι στους πολιτικούς, άνοδος της Χρυσής Αυγής αλλά και της δημοτικότητας του αρχηγού της αλλά και πρωτιά Σαμαρά και ΝΔ στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue

Διακοπή υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη


Χωρίς νερό θα μείνουν σήμερα περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, από τις 09:00 έως τις 15:00, θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης νέων αγωγών δικτύου ύδρευσης στην οδό Κρυστάλλη του Δήμου Θεσσαλονίκης.