Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Φόβους για πλημμύρες εκφράζει ο δήμος Βόλβης



Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι η περιοχή της Βόλβης μετρά ακόμα πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, λόγω της υπερχείλισης χειμάρρων αλλά και των οχετών απορροής κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν μεγάλες ζημιές οι οικισμοί της Μικρής και της Μεγάλης Βόλβης, ο κόμβος Ρεντίνας και η Εγνατία οδός.

Χανιά: Έπαθε ανακοπή μέσα στο γήπεδο!


Ένας φίλαθλος έχασε τη ζωή του στο γήπεδο Περιβολίων λόγω καρδιακής ανακοπής.Όπως γράφει το flashnews.gr αρχικά προκλήθηκε αναστάτωση όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα Πλατανιάς - Ατρόμητος, ένας φίλαθλος του Πλατανιά,αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

"Χρυσή Αυγή" Κοινός συκοφάντης ο Τσίπρας


 Γραφείο Τύπου

Ο Τσίπρας να αφήσει τα παραμύθια και τη λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής.
 Όποιος διαθέτει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μας να το καταθέσει άμεσα στις Αρχές, 
ειδάλλως είναι ένας κοινός συκοφάντης. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει κατηγορηματικά 
ότι ουδεμία σχέση είχε με τον βομβιστή της Σπάρτης.

Πολεμικός απολογισμός μηνός Αυγούστου


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του HPG, τον Αύγουστο οι αντάρτες πραγματοποίησαν 183 επιχειρήσεις, κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν περίπου 400 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί, 31 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους, συνελήφθηκαν από τους αντάρτες 20 άτομα μεταξύ των οποίων 4 στρατιώτες.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την "έξοδο" 40.000 δημοσίων υπαλλήλων - Οι Γερμανοί "εισβάλουν" στις καταθέσεις μας!


- Όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη εξαγοράζουν 2 χρόνια και συνταξιοδοτούνται πρόωρα
- Πόσο στοιχίζει η εξαγορά και ποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων αφορά το σχέδιο
- Υπολογίζεται πως στο ασφαλιστικό ταμείο του Δημοσίου θα μπουν 120 εκ. ευρώ
- Οι Γερμανοί απαιτούν να "φακελώσουν" τις καταθέσεις μας

Είναι η παιδεία, ανόητε!


Tου Πασχου Mανδραβελη
Στον χώρο της αριστερής παραφιλολογίας κυκλοφορεί μια εύκολη όσο και βολική για την Πρόοδο εξήγηση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ο συσχετισμός μοιάζει εμφανής: όταν έχουμε μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων, ανεβαίνει η Ακροδεξιά, και στην περίπτωσή μας μια από τις απεχθέστερες μορφές της, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα. 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ «Πυλώνας ανάπτυξης η αγροτική παραγωγή»


Στόχο να γίνει η γεωργία ξανά πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και ο πρωτογενής τομέας που βοήθησε τις προηγούμενες γενιές Ελλήνων να δώσει την ώθηση ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση έχει θέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 Συνέντευξη στον Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Βόμβα ΣΔΟΕ για 130 πολιτικούς και δημάρχους


Τα ευρήματα για έξι βουλευτές και πρώην υπουργούς θα προκαλέσουν «πολιτικό σεισμό» τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με τις Αρχές
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το οριστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για 5-6 πολιτικά πρόσωπα από τη λίστα των 130 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα προκαλέσει «πολιτικό σεισμό».

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους


Ο 38χρονος γιος του 79χρονου, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλαμαριά είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της δολοφονίας του ηλικιωμένου.Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες έμεναν μαζι, ενώ ο γιος αναζητείται από την αστυνομία που διερευνά τους λόγους της δολοφονίας.

Η «Χρυσή Αυγή» απαντά στις διαρροές από το υπουργείο Προ – Πο


Στην ανακοίνωση της αναφέρει:
«Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση και στον υπουργό Προ- Πο ότι υπεράνω προσώπων και κομμάτων βρίσκονται οι νόμοι και το Σύνταγμα του κράτους. Κάθε απόπειρα απαγόρευσης της νόμιμης πολιτικής μας δράσης και περιορισμού των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας θα αποτελέσει απόπειρα συνταγματικής εκτροπής».

Δίπλα στον Λοβέρδο ο Φλωρίδης


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Πολιτικό δίδυμο με τον Ανδρέα Λοβέρδο φαίνεται ότι θα δημιουργήσει το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Φλωρίδης, προκειμένου οι δυο τους να μορφοποιήσουν ένα μωσαϊκό εκσυγχρονιστικής «εναλλακτικής λύσης», απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που απέμεινε στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Καρατζαφέρης αρχίζει… μαθήματα


REPORTER

Το δικό του ΙΕΚ δημοσιογραφίας δημιουργεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αξιοποιώντας τα στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του «Τύπου της Κυριακής».Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα λειτουργήσει στα γραφεία της οδού Καλλιρόης Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας, με τους σπουδαστές να μπορούν να κάνουν πρακτική στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο που διατηρεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σε διπλή αποστολή ο Λιαρέλλης


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Στην ουσιαστική αναβάθμιση του Στρατή Λιαρέλλη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 προχώρησε η διοίκηση του Ομίλου, επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό τα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς του γνωστού δημοσιογράφου, στα χέρια του οποίου το ειδησεογραφικό τμήμα του καναλιού της Κηφισίας σημείωσε σημαντική βελτίωση, και κατέγραψε ανοδική πορεία στα ποσοστά τηλεθέασης του δελτίου ειδήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης και το… Μνημόνιο


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η εθνική διαδρομή του τόπου από το 1981 μέχρι και σήμερα, είναι μπολιασμένη με το «πειραγμένο» dna του ΠΑΣΟΚ. Του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974, και μετά από 7 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, στα γενέθλια του… Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήρθε με θυελλώδη τρόπο στην εξουσία. Αυτήν που, υποτίθεται ότι θα μοιραζόταν με τους μη προνομιούχους Έλληνες, όσους κινούνταν στο κεντροαριστερό τμήμα του άξονα πολιτικής-ιδεολογίας-κοινωνίας.

Το τέλος μιας σχέσης (λατρείας)


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το χαμόγελο στα χείλη της Κριστίνα Κίρχνερ άρχισε να «συννεφιάζει». Να γίνεται λιγότερο αυθόρμητο. Και σίγουρα, να έχει μικρότερη διάρκεια. Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ βλέπει τη σχέση λατρείας που είχε καταφέρει να οικοδομήσει με την κοινωνία της χώρας της, να χάνεται. Και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

ΟΙ "ΗΛΙΘΙΟΙ" ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ;


Του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟ

Η ακόλουθη ιστορία είναι απολύτως αληθής και αφορά τα οικονομικά «προβλήματα» που αντιμετωπίζει η Νορβηγία.
Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το «πρόβλημα» του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα)και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη «προβληματικό» πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Ενοποιούνται χαράτσι και ΕΤΑΚ από το 2013



Νομοσχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Αναμένεται η έγκριση του σχεδίου από την τρόικα. Τι αλλάζει για τους φορολογούμενους

Εφόσον ο σχεδιασμός της κυβέρνησης λάβει το πράσινο φως της τρόικας, Oι ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων, σε περίπτωση που εγκριθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης από την τρόικα, θα πληρώνουν από το 2013 έναν ενιαίο φόρο που θα ενσωματώσει το "χαράτσι" της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, σύμφωνα με "Το Βήμα της Κυριακής", θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας, με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.