Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Φάρμακα με πίστωση από Δευτέρα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ



Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Οταν ο Ντράγκι σταμάτησε τα τρένα της Μεγάλης Φυγής


ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ

Του Γιώργου Καπόπουλου

kapopoulos@pegasus.gr

Λίγες μέρες πριν από την έκρηξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ο αυτοκράτορας της Γερμανίας Γουλιέλμος ο Β' και ο καγκελάριος Μπέτμαν Χόλβεγκ θέλησαν να αποκλιμακώσουν την κρίση και να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στη διπλωματία. Ζήτησαν από το Γενικό Επιτελείο να σταματήσει η προώθηση μονάδων στο μέτωπο με τη Γαλλία για να πάρουν την απάντηση από τον στρατηγό Μόλτκε τον νεότερο ότι τα τρένα έχουν ξεκινήσει: Η κυρίαρχη θεωρία της εποχής ήταν ότι τη στιγμή που προωθούνται με συρμούς εκατοντάδων βαγονιών δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες προς τα σύνορα, αν αρχίσει αναδίπλωση προσφέρεις στον αντίπαλο την ιδανική ευκαιρία να σε τσακίσει. Ο Κάιζερ και ο καγκελάριος άκουσαν τον Μόλτκε και η Ευρώπη οιδηγήθηκε στην καταστροφή...

Τον Οκτώβριο κρίνεται το μέλλον του μετρό


Ορατός παραμένει ο κίνδυνος να διακοπούν οριστικά οι εργασίες για το μετρό Θεσσαλονίκης, εάν εντός του Οκτωβρίου δεν βρεθεί λύση στα ζητήματα που έθεσε στην πολιτεία η ανάδοχος κοινοπραξία. Η πορεία του έργου εξαρτάται πλέον από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων του γ.γ. Υποδομών Στράτου Σιμόπουλου με τον εργολάβο.

 Φώτη Κουτσαμπάρη 

Έζησα το σκορποχώρι της Αμερικής την 11η Σεπτεμβρίου


Του Μιχάλη Ιγνατίου
(Πηγή : http://www.aixmi.gr)
Η Αμερική, όπως κάθε χρόνο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όταν η Αλ Κάϊντα τη χτύπησε και την αποσυντόνισε, τίμησε τους νεκρούς της με τελετές στο Λευκό Οίκο, στο Κογκρέσο, στη Νέα Υόρκη (που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα) και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Εκατομμύρια άνθρωποι, Αμερικανοί και ξένοι, θυμήθηκαν εκείνες τις τραγικές ώρες, όταν ουδείς γνώριζε τί ακριβώς συνέβαινε, ποιοί ήταν οι εχθροί που κτυπούσαν τη μεγάλη Αμερική στο έδαφός της, με τρόπο θρασύ και με μία πρωτόγνωρη τόλμη, που προκαλούσε τρόμο.

Η «Χρυσή Αυγή» για την επιμήκυνση του χρέους και την άρση των βουλευτών της


Επιμήκυνση του... ελληνικού προβλήματος


Τα νέα μέτρα και η μνημονιακή πολιτική οδηγούν με βεβαιότητα στην επιμήκυνση -ή μάλλον τη διαιώνιση - του ελληνικού προβλήματος. Τα δανεικά που στη συνέχεια θα λάβουμε θα χαριστούν στις τράπεζες και τους εργολάβους, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας.

Ο τελευταίος κάβος


Tου Αλέξη Παπαχελά
Στον διεθνή περίγυρο υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας τα οποία μπορούν να μας ενθαρρύνουν, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας κάνουν να εφησυχάσουμε. 
Παρατηρείται πρώτα απ’ όλα μια μεταστροφή των διεθνών μέσων ενημέρωσης σε σχέση με την Ελλάδα. Το στερεότυπο του «τεμπέλη Ελληνα» και του «ελληνικού μουλαριού» που τα έχει στυλώσει και δεν δέχεται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Ακόμη και οι Αγγλοσάξονες, που έβλεπαν πάντοτε την Ελλάδα μέσα από το πρίσμα της εχθρότητας προς το ευρώ, αρχίζουν να παραδέχονται ότι η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί είναι τεράστια και με μεγάλο κόστος.

Στο γραφείο του Μιχελάκη ο Κεφαλογιάννης

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στην οργανωτική αναδιάρθρωση της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, συνεχίζει τον κύκλο επαφών του με κορυφαία στελέχη της Παράταξης, ενώ δέχεται εισηγήσεις και συγκεντρώνει εκθέσεις για το πως θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην οργάνωση του κόμματος, προκειμένου να γίνει περισσότερο σύγχρονο και να έρθει πιο κοντά στις σημερινές απαιτήσεις.

Το αργεντίνικο ταγκό του Αλέξη


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί εξανέστησαν ορισμένοι με όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί Αργεντινής. Τα βήματα του Ταγκό ακολουθεί ο άνθρωπος, εκφράζοντας αυθορμήτως την επιθυμία του, κι αυτοί δεν έχασαν την ευκαιρία να μπουν μπροστά του για να τον κάνει να μπερδέψει τα βήματα.

Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Μια Αμερικανική παροιμία λέει ότι: «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Θα σας στεναχωρήσω αλλά επειδή είμαστε «πελάτες» δεν σημαίνει ότι έχουμε πάντα δίκιο. Λένε ότι, πριν πουλήσεις το φάρμακο-στην προκειμένη περίπτωση το πακέτο με τα μέτρα- πρέπει να πουλήσεις την αρρώστια. Εμείς όμως φροντίσαμε να γίνουμε ασθενείς πριν ακόμα αγοράσουμε το φάρμακο και την αρρώστια.

Ο Μπερνάνκι “σκουπίζει” τις εκλογές για τον Ομπάμα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μια από τις βασικές προγραμματικές θέσεις του Μιτ Ρόμνεϊ, που δείχνει ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ… δεν κάνει για τον Λευκό Οίκο, είναι φυσικά η δέσμευσή του, στην περίπτωση που εκλεγεί, να απομακρύνει από την προεδρία της Fed τον Μπεν Μπερνάνκι.

Η κρίση στις σχέσεις Ιράν-Τουρκίας


Του Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη
Η σταθερή επιδείνωση των σχέσεων Ιράν-Τουρκίας παραμένει μια από τις σημαντικότερες παράπλευρες συνέπειες του συνεχιζόμενου συριακού εμφυλίου πολέμου. 
Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο μερών για την εντεινόμενη εμπλοκή τους σε αντίπαλα στρατόπεδα επαναφέρουν τις ιρανοτουρκικές σχέσεις στο επίπεδο των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Σχέδιο για απολύσεις επίορκων – ακατάλληλων στο Δημόσιο



Σε συμφωνία για την προώθηση από κοινού ενός νέου πλαισίου για τις απολύσεις επίορκων και ακατάλληλων δημοσίων υπαλλήλων καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη θέσπιση θέσης «ειδικού εισαγγελέα διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων», καθώς και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, όπου θα ορίζονται οι προϋποθέσεις των απολύσεων.