Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Διεγράφη από τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ


Στη διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ προχώρησε η Νέα Δημοκρατία μετά τα επεισόδια της Τετάρτης.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Απολαυστικό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη, που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άδεια πάρκινγκ, γεμάτοι δρόμοι


Με προσφορές στις τιμές προσπαθούν οι ιδιοκτήτες των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη να διατηρήσουν τους πελάτες τους και να προσελκύσουν νέους, την ώρα που η ζήτηση μειώθηκε κατά τουλάχιστον 25% και οι επιχειρήσεις διέρχονται κρίση.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΟΛΙ ΡΕΝ: Παροχή εισοδήματος σε αυτούς που πλήττονται σοβαρότερα από την ανεργία και δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα μέσα



ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη δίκαιη κατανομή των προσπαθειών αναπροσαρμογής

"Η Επιτροπή πιστεύει ότι η αύξηση της αποτελεσματικότητας είσπραξης φόρων είναι αναγκαία για την κοινωνική ισότητα. Η μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη δίκαιη κατανομή των προσπαθειών αναπροσαρμογής", επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, σχολιάζοντας την έκρυθμη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα σε ευθεία σχέση με την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής κατόπιν σχετικής ερώτησης του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη.

Μάιος 2012: Μόνο έξοδα (για εκλογές), μηδέν έσοδα (από τα μουσεία)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο θέμα. 

Αυτή τη φορά, όμως, έχουμε άλλη μια επιβεβαίωση της άποψης πως κανείς, ούτε η τρόικα, μπορεί να μας σώσει, αν δεν κάνουμε κάτι εμείς.

Και πως μια χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει, αν δεν βρει τρόπο να έχει έσοδα, να κερδίζει χρήματα.

Όποιος πιστεύει πως υπάρχει κάπου ένας θησαυρός, τον κρυψώνα του οποίου γνωρίζουν μόνο όσοι παρουσιάζουν διάφορες συνταγές θαυματοποιών, απλώς κινδυνεύει να αισθανθεί για άλλο μια φορά προδομένος.

Την άμεση επαναλειτουργία του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος» ζητάει με ερώτηση του προς την Κομισιόν ο Νίκος Χουντής



Την άμεση επαναλειτουργία του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος ζητάει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με ερώτηση του προς την Κομισιόν.
Πιο συγκεκριμένα και με  αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας του Ιδρύματος, εξαιτίας της μη καταβολής της οφειλόμενης κρατικής επιχορήγησης του έτους 2012, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο 200 παιδιά με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες,

Η Χρυσή Αυγή για τα επεισόδια με ρομά στην Φθιώτιδα


Δελτίο τύπου

Η μετατροπή των καταυλισμών ρομά σε κέντρα λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων 
οφείλεται στην απόλυτη ανυπαρξία των κρατικών Αρχών.
 Οι Έλληνες κάτοικοι που ζητούν τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής
 είναι δικαίως αγανακτισμένοι. 

Η “παιδική χαρά” παίζει με “πυρηνικά”


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν η απόφαση του Μάριο Ντράγκι να «λερώσει» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα χέρια της, αγοράζοντας απεριόριστο αριθμό ομολόγων χωρών με προβληματικές οικονομίες, που σόκαρε τους κερδοσκόπους, και έστειλε στις αγορές ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Φρανκφούρτης να μην αφήσει το ευρώ να διαλυθεί.

Τα τοξικά φρούτα της οργής



Tου Νίκου Κωνσταντάρα
Η οργή και η ανασφάλεια που καθόρισαν το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών διαμορφώνουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και δημιουργούν νέους κινδύνους δυσλειτουργίας, πόλωσης και δυστυχίας. 

Χρυσή Αυγή. Θα καταλύσουν το πολίτευμα Δένδιας και Παπαγιαννόπουλος;



Δελτίο τύπου
Καταργούν έμπρακτα την αρχή της διακρίσεως των εξουσιών. Επιβάλουν αποφάσεις με βάση την αρχή της «συλλογικής ευθύνης».
Η πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά απόφαση της Κυβέρνησης, ληφθείσα δια του εντεταλμένου οργάνου της, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπαγιαννόπουλου,   να «ανακαλέσει» στην υπηρεσία τους διατεθέντες αστυνομικούς για την προστασία όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζονα ζητήματα νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης, ειδικά μετά τις απίστευτες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Δένδια, αλλά και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη. 

Φιλανθρωπική βραδιά από την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης



Την προσεχή Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων διοργανώνει φιλανθρωπική βραδιά για την οικονομική ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου.

Επιστολή ΔΑΚΕ Ι.Τ προς τους Βουλευτές της Ν.Δ


Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές της Ν.Δ.

Η Ελλάδα είχε την ΑΤΥΧΙΑ στην πιο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας της να έχει Πρωθυπουργό τον Γ.Α.Π. και Υπουργούς τους κηπουρούς του, οι οποίοι έσυραν τη χώρα μας στα νύχια του ΔΝΤ, της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε. (ΤΡΟΙΚΑ)!!!

Να πως μπορούν να βρεθούν 10 δισ ευρώ, κ. Στουρνάρα


ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος, που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ξενυχτάει καθημερινά -όπως λέει ο ίδιος- για να ολοκληρώσει το πακέτο των 11,6 δις ευρώ, ικανοποιώντας τις «αδηφάγες ορέξεις» των δανειστών, που «διψούν για χρήμα και μόνο».

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στις εφορίες


Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί για τα θέματα της περικοπής των μισθών τους και της λειτουργίας των εφοριών. Οι εφοριακοί ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για όλα ταπροβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους, κατά τη συνάντηση που θα έχουν μαζί του την Παρασκευή.

Μετατίθεται η εκταμίευση των 31,5 δισ. για την Ελλάδα


ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 11,9 ΔΙΣ


Εμμένει η τρόικα στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια και κρατά στο τραπέζι το ζήτημα των απολύσεων, ζητώντας αναλυτικό σχέδιο για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να το... αποσύρει.