Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Νέος δρόμος για τον Πολύγυρο


Ένα έργο, που εκτιμάται ότι θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη βόρεια Χαλκιδική, θα διευκολύνει και θα παρέχει ασφάλεια στις μετακινήσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του γειτονικού νομού, ξεκίνησε να κατασκευάζεται χθες από την ανάδοχο εταιρεία.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Μια επιστολή-βόμβα: Τούρκος ακαδημαϊκός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον διαμελισμό της Τουρκίας στον Υπουργό Εσωτερικών


Του Σάββα Καλεντερίδη
Δημοσιεύουμε σήμερα επιστολή που έστειλε τα τέλη Αυγούστου ο ακαδημαϊκός και καθηγητής σε σχολές Ασφαλείας της Τουρκίας, Ουμίτ Οζντάγ, στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν, με θέμα την καταπολέμηση της δράσης του κουρδικού εθνικο-απελευθερωτικού κινήματος και του ΡΚΚ.

Ιπποκράτειο. Εγκαίνια ανακαινισμένων μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών και παίδων. Δείτε τα βίντεο


Διαμαρτυρίες εργαζομένων για την μη καταβολή δεδουλευμένων.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια των ανακαινισμένων   μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών και παίδων. Την δαπάνη ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ  κάλυψε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Συνελήφθησαν 10 άτομα από την κατάληψη στη ΔΕΛΤΑ


Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε οίκημα στο κέντρο της πόλης, το οποίο είχε καταληφθεί από ομάδα ατόμων.

Μότσαρτ στο λιμάνι του Σταυρού



Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προσφέρει το βράδυ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου στο Σταυρό, μια μουσική μυσταγωγία με κλασικές συνθέσεις

Ο Δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30, στο λιμάνι του Σταυρού, σε έναν ξεχωριστό χώρο για ακρόαση κλασικής μουσικής, σπάζοντας χρόνιες προκαταλήψεις, σχετικά με το που ακούγεται και ποιους αφορά.
Η εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του δήμου Βόλβης και στο πλαίσιο των δράσεων «Η Κ.Ο.Θ στη γειτονιά σας».

Και αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ακόμη και σήμερα, με τη χώρα πτωχευμένη και έτοιμη να πάρει άλλο ένα πακέτο μέτρων – όχι για τους λόγους που προβάλλουν οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί υπερπατριώτες, αλλά επειδή ουδέποτε (ούτε και τώρα) αντιμετώπισε τις παθογένειές της – η νοοτροπία δεν λέει να αλλάξει.

Εξακολουθούν, δηλαδή, συμπεριφορές από αυτές που έχουν γεννήσει τη γνωστή ρήση «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν».

Το βλέπουμε κάθε φορά που ταξιδεύουμε εκτός συνόρων ή διαβάζουμε κάποιες πληροφορίες, που για τα ελληνικά δεδομένα μοιάζουν αδιανόητες.

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αν κάποιος γίνει υπουργός ή αποκτήσει κάποιο άλλο υψηλό αξίωμα, θεωρεί αδιανόητο, απαξιοί να υπηρετήσει τη χώρα του από άλλο πόστο.

ΣΥΡΙΖΑ. Στον αέρα οι Γεωργικές Επαγγελματικές Σχολές του ΥΠΑΑΤ.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ  Υπουργούς
§   Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
§   Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
 Παρόλο που εγγραφές ολοκληρώνονται και η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες μέρες οι έξι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο) –«ΔΗΜΗΤΡΑ» βρίσκονται στον αέρα. Οι παραπάνω Επαγγελματικές Σχολές του ΥΠΑΑΤ αναλυτικά είναι  ΕΠΑ.Σ Κρήτης: Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών, Αβερώφειος ΕΠΑ.Σ. Λάρισας: 1. Αγροτικών Μηχανημάτων & 2. Ζωοτεχνίας, ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας: Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής-Διακοσμητικής Επίπλου, Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων: Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, Γεωργική ΕΠΑ.Σ. Νεμέας: Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας, ΕΠΑ.Σ. Συγγρού: Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων- Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Η “δουλειά” έγινε


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος «καθάρισαν» με 2 στα 2 τα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Η Ελλάδα επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί, διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το υλικό της και βάζει τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση.

Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του ΕΚ για τη φαρμακοεπαγρύπνηση:



  • Αυστηρότερη νομοθεσία για τον έλεγχο των φαρμάκων μετά το σκάνδαλο Mediator
  • Θέλουμε ενημερωμένους ασθενείς και όχι ασθενείς θύματα δηλώνει ο Ν. Χουντής.

Εγκρίθηκαν χθες με τεράστια πλειοψηφία από την Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, δύο εκθέσεις που αφορούν τη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Αλλαγές - φωτιά στα εργασιακά ζητά η τρόικα


Σαρωτικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό με δραματικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων φέρονται να ζητούν από την κυβέρνηση οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς το πακέτο των μέτρων βρίσκεται στον αέρα. 

Ο 2χρονος γητευτής φιδιών από την Αυστραλία


Ο Τσάρλι, ένα 2χρονο φιλόζωο παιδάκι από την Αυστραλία , είναι ένας πραγματικός γητευτής ερπετών. 
Το παιδί , οι γονείς του οποίου κατέχουν και διευθύνουν ένα πάρκο για άγρια ζώα , απολαμβάνει πολύ το να παίζει με φίδια και σαύρες.

Οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές αυξάνονται












Ρεπορτάζ: Χριστούλιας Δημήτρης

Το πιο «καυτό» φθινόπωρο υποστηρίζουν ότι θα είναι το φετινό για την αγορά, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, εκτιμώντας ότι η ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος αλλά και η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, θα οδηγήσουν στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και στο κλείσιμο χιλιάδων ακόμη επιχειρήσεων.