Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

«Υψηλάντεια 2012» στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο



 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πρώτη ημέρα των διήμερων εκδηλώσεων  «Υψηλάντεια 2012»  που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος  «Αλέξανδρος Υψηλάντης»  στην πλατεία  Ελευθερίας στην Άνω Ηλιούπολη  Θεσσαλονίκης.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΘΩΝ Στο κόκκινο η δημόσια Υγεία


Νέα εβδομάδα παθών αρχίζει από αύριο για τους έλληνες ασθενείς. Οι πολίτες θα προσεύχονται να μην αρρωστήσουν, καθώς στην περίπτωση αυτή όχι μόνο θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για γιατρούς και φάρμακα, αλλά, αν χρειαστεί να υποβληθούν σε κάποια χειρουργική επέμβαση ή να κλείσουν ραντεβού για εξέταση σε κάποιο τακτικό εξωτερικό ιατρείο, το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρουν να εξυπηρετηθούν, είτε γιατί δεν θα υπάρχουν γιατροί είτε γιατί θα λείπουν υλικά.

Της Νικολέττας Μπούκα

nikolettabouka@yahoo.gr

Ο άσος στο μανίκι του Καραμπέρη


«Ο Μάρκος ξέρει. Δεν λειτουργεί παρορμητικά. Η αποκάλυψη θα έρθει, όταν αυτός το κρίνει». Άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του 58χρονου επιχειρηματία Μάρκου Καραμπέρη, που είναι ο βασικός κατηγορούμενος για την πολυετή δράση του τοκογλυφικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, θεωρεί βέβαιο πως σύντομα το «μυστικό του Μάρκου» θα αποκαλυφθεί. Στην τελευταία επίσκεψή του στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου έδωσε πρόσθετη απολογία, κατέστησε σαφές ότι η υπερασπιστική φαρέτρα του είναι γεμάτη, αλλά έκρινε πως δεν είναι ακόμη η στιγμή να αποκαλύψει οτιδήποτε.


Του Κώστα Καντούρηkantouris@hotmail.com

Πρωτιά Αφγανού μαθητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


Ένα παράδειγμα υψηλών προδιαγραφών θέτει ο Βαχίτ Φασίλ, ένας νεαρός μαθητής από το Αφγανιστάν, ο οποίος διέπρεψε στις πανελλαδικές εξετάσεις, διαγωνιζόμενος με όσους φοιτούν στα εσπερινά λύκεια, και κατέκτησε μεταξύ των συνυποψηφίων του την πρώτη θέση στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Επικερδής βιομηχανία η Πόρτο του Ντα Κόστα



Η «Κ» μίλησε με ανθρώπους της ομάδας και παρουσιάζει το πορτογαλικό «θαύμα»
Η μία συνταγή της επιτυχίας στο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών είναι η σπατάλη υπέρογκων ποσών για μεταγραφές. 
Αρκετές είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που εν μια νυκτί γίνονται πρωταγωνίστριες δαπανώντας χρήματα σε μικρό χρονικό διάστημα, προσελκύοντας κατά αυτόν τον τρόπο ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας.

ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ Νέες καλλιέργειες με μέλλον


Στην εκτροφή σαλιγκαριών στρέφονται ολοένα και περισσότεροι νέοι, αγρότες, άνεργοι αλλά και επιχειρηματίες, που επιλέγουν αυτήν τη δυναμική και κερδοφόρα επένδυση.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

“Καμπανάκι” από την Όλγα


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Καμπανάκι κινδύνου για το μέλλον της χώρας κρούει η Όλγα Κεφαλογιάννη, με συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News». Η υπουργός Τουρισμού χαρακτηρίζει «τελευταία ευκαιρία» για την Ελλάδα την κυβέρνηση Σαμαρά, με την κοινοβουλευτική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τη σπαταλήσει.

Η Δαμανάκη βάζει πλάτη σε Τσίπρα


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Περιοδεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την κυβέρνηση Σαμαρά.