Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Εντάξει! Εκανε ό,τι μπορεί ο Ντράγκι...


Της Ζέζας Ζήκου
(Πηγή : http://www.kathimerini.gr)
Οι πρώτοι, κυριολεκτικά, κανονιοβολισμοί ρίχτηκαν χθες από τον πρόεδρο της ΕΚΤ. Ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε τις βαρύγδουπα προβεβλημένες παρεμβάσεις του, αλλά μέχρι εκεί. 
Η ΕΚΤ αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας, επέλεξε οι παρεμβάσεις της να περιοριστούν στις απευθείας μαζικές αγορές βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων (ενός, δύο και τριών ετών).

Εικόνες από την μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.


Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ Αποζημιώσεις 4,2 εκατ. € από τον ΕΛΓΑ σε 5.247 δικαιούχους



Αποζημιώσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ αυτήν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου σε 5.247 δικαιούχους παραγωγούς, για ζημιές των ετών 2011 και 2012, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός.
Οι ζημιές προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κτλ.) και το ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα αίτια, σε όλη την επικράτεια -αλλά κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, Άρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Πέλλας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Ειδική μεταχείριση λόγω κρύου και φτώχειας


Σε αγώνα δρόμου θα επιδοθούν το επόμενο διάστημα οι περιφερειάρχες Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να ισχύσουν διαφορετικά κριτήρια στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους κατοίκους των περιφερειών τους.

Της Φανής Σοβιτσλή

Μια νέα πορεία για την οικονομία


REPORTER

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr: 
Οι περικοπές στις οποίες αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το… Tea Party της Ελλάδας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ δεν αποκαλείται τυχαία GOP, δηλαδή Grand Old Party. Η ιστορική διαδρομή του αποπνέει σεβασμό, ενώ παρά τις συντηρητικές απόψεις που διαχρονικά υποστήριζε, έβρισκε πάντα τον τρόπο να τις μπολιάζει με πινελιές σύγχρονων εξελίξεων ανά εποχή. Και να προσφέρει στις ΗΠΑ έναν πραγματικό σημαντικό Πρόεδρο, με πιο πρόσφατο και ηχηρό παράδειγμα, εκείνον που έληξε ως νικητής τον Ψυχρό Πόλεμο. Τον Ρόναλντ Ρέηγκαν. Για τις προεδρίες των δυο Μπους, ας το αφήσουμε καλύτερα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Παρεμπόριο ΤΕΛΟΣ!


Δελτίο τύπου 
 Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής.

Η… ζωή που δεν έζησαν Γιώργος και Παπαδήμος


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η χειραψία του  Αντώνη Σαμαρά με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη χθεσινή σημαντική συνάντησή τους, όπως και τα αντίστοιχα photo opportunities του Πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ζοζέ Μπαρόζο, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Σιμόν Πέρες, αποδεικνύουν και με… εικόνα, πόσο άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Οι νοσταλγοί της δραχμής


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η φράση «I see dead people» είναι μια από τις πλέον ιστορικές ατάκες της νεώτερης φουρνιάς κινηματογραφικών ταινιών, χαρακτηρίζοντας μια δεκαετία στη διάρκεια της οποίας το Χόλιγουντ προσπάθησε να κάνει ένα περισσότερο θεαματικό βήμα για να απεικονίσει με πειστικότητα την πραγματική ζωή.

Λίστα του ΣΔΟΕ με 30 πολιτικούς για παράνομo πλουτισμό


Τριάντα πολιτικά πρόσωπα, κυρίως πρώην και νυν βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργοί βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα.

Αλλάζουν τα πάντα στη φορολογία για 8,5 εκατ. πολίτες - Θα ελέγχονται όλα τα έξοδά μας - Πρόσθετοι φόροι για τους παραβάτες


- Οι έλεγχοι είναι κατά το αμερικάνικο πρότυπο
- Αυτό δεν αφορά μόνο ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς ακόμα και εισοδηματίες
- Όλες οι δαπάνες σε μετρητά θα ελέγχονται μια - μια
- Μεταξύ των δαπανών θα είναι και δάνεια, πιστωτικές κάρτες
Μεγάλες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισοδημάτων, από τις εφορίες, για περίπου 8.500.000 πολίτες έφερε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΕΟΠΥΥ: Τη Δευτέρα το πρόγραμμα πληρωμών για τους φαρμακοποιούς


Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς «με βάση τις δυνατότητες εισφορών που θα έχουμε από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το τέλος του έτους», όπως ανέφερε ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς, μετά τη συνάντησή του με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.