Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μια νέα, πολιτική Ευρώπη…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μια νέα, πολιτική Ευρώπη… Αυτό είναι το μότο του διήμερου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Φλωρεντία, αύριο και μεθαύριο, όπου θα συζητηθεί η παρούσα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν ή… μπορούν να δημιουργηθούν, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ο Ευάγγελος κλεισμένος στο κουτί του


Tου Στέφανου Κασιμάτη
Το πρόβλημα ή, καλύτερα, ένα από τα προβλήματα του Γιώργου ήταν ότι στις ομιλίες του έλεγε πολλά· τόσα πολλά, ώστε να λέει τα πάντα και, συνεπώς, στο τέλος να είναι σαν να μην έχει πει τίποτε. 
Αυτό έδινε σε πολλούς την εντύπωση ότι ήταν πρόβλημα εγγενές - ότι ο χαοτικός λόγος ήταν αντανάκλαση της χαοτικής σκέψης, με άλλα λόγια. Επιπλέον δε, τα έλεγε με τρόπο μονότονο, αργόσυρτο, βαρετό. Ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος υπερέχει οπωσδήποτε κατά την εκφορά του λόγου του.

ΓΕΩΡΓΙΑ Ο πρωτογενής τομέας θα μας σώσει από την κρίση


Την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα προτείνουν νέοι αγρότες, επιστήμονες του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και γεωπόνοι του συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

fkoutsamparis@makthes.gr

Σε πορεία εκτροχιασμού το μετρό


«Το έργο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης» προειδοποιεί ο ανάδοχος του μετρό Θεσσαλονίκης και απειλεί με άρνηση εκτέλεσης εργασιών, εάν δεν δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Το χτύπημα Δουκάκη κατά του Ρόμνεϊ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η στωικότητα που τον διέκρινε, η διστακτικότητα να στριμώξει τον αντίπαλό του στα debate, και… εκείνη η φωτογραφία, όπως πέρασε στην Ιστορία το στιγμιότυπο πάνω στο τανκ, οδήγησαν τον Μάικλ Δουκάκη στο να μην γίνει ο πρώτος Ελληνοαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο “επόμενος Ομπάμα”


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Σε αντίθεση με τη μάλλον «νερουλή» ομιλία του Κρις Κρίστι, στην έναρξη του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Φλόριντα, η ομιλία του Τζούλιαν Κάστρο στο χθεσινό εναρκτήριο λάκτισμα του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σάρλοτ, έστειλε τα μηνύματα που ήθελε.

Χρυσή Αυγή. Στον Εισαγγελέα όσοι διαλύουν την εθνική οικονομία


https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif
Οι καταστροφικές δηλώσεις Στουρνάρα στη βουλή, που βύθισαν τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, πρέπει να οδηγήσουν άμεσα τον εν λόγω υπουργό ενώπιον του Εισαγγελέα. 

Μόνο ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ έμεινε για φάγωμα από τον πολιτικό Γαργαντούα




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Από όποια πλευρά και να το κοιτάξουμε το πράγμα, ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να θυμηθεί ανενόχλητο την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Είναι γνωστό ότι έχει πια πάρει ό,τι χρειαζόταν για να επταπλασιάσει σχεδόν το εκλογικό ποσοστό του: Τα συνθήματα, τους συνδικαλιστές, τους ψηφοφόρους «πελάτες», ακόμη και την… «Αθηναΐδα», χώρο που μετά τον Γ. Παπανδρέου επέλεξε και αυτός προεκλογικά για να εκτοξεύσει τις δικές του υποσχέσεις.

Αλλά ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε πολιτικό «Γαργαντούα» - χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το ενδεχόμενο της βαρυστομαχιάς. 

Οι προκλήσεις του μετακομμουνιστικού κόσμου


Του Νίκου Mαραντζίδη
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr)
Αν κάτι εντυπωσιάζει πραγματικά τα τελευταία χρόνια είναι πως ο μετακομμουνιστικός κόσμος, οι χώρες δηλαδή που εξήλθαν ή εξέρχονται από τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό, σημαδεύουν όλο και περισσότερο με την παρουσία τους τις διεθνείς εξελίξεις. 
Περίπου το ένα τρίτο του πλανήτη, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο περιθώριο, τώρα καταλαμβάνει νέα θέση.

Μια αξέχαστη συναυλία στον Προφήτη



 Πλήθος κόσμου απόλαυσε την τελευταία καλοκαιριάτικη πανσέληνο με τη συνοδεία των μελωδικών φωνών της Μελίνας Κανά και της Λιζέτας Καλημέρη


Αγαπημένα τραγούδια, γνώριμοι σκοποί και δυο κορυφαίες τραγουδίστριες, συνέθεσαν μια αξέχαστη συναυλία στο γήπεδο του Προφήτη, την Παρασκευή 31 Αυγούστου σε μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση που είχε την οργανωτική σφραγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης.

Change is hard… Change is slow


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Σημειολογικά, είχε απέναντί της τον Μιτ Ρόμνεϊ, τον Πολ Ράιαν, τον Κλιντ Ίστγουντ, τον Τσακ Νόρις. Και φυσικά, τις ακυρωμένες ή τσαλακωμένες προσδοκίες από την πρώτη τετραετία του Μπαράκ Ομπάμα. Με την ομιλία της στην έναρξη του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Σάρλοτ όμως, η Μισέλ Ομπάμα υπενθύμισε γιατί είναι τόσο δημοφιλής.

Εποχή Ιωάννου στο αθλητικό της ΕΡΤ


REPORTER

Όπως είχε εγκαίρως αποκαλύψει το “Statesmen”, ο Βαγγέλης Ιωάννου είναι και με τη βούλα από απόψε ο νέος διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, στη θέση του Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Ατενίζοντας το μέλλον… από τον καναπέ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Από την εποχή του Μπιλ Κλίντον, συγγνώμη… του Τζορτζ Στεφανόπουλου, και μετά, οι Δημοκρατικοί διατηρούν σταθερή και αυταπόδεικτη επικοινωνιακή υπεροχή έναντι των Ρεπουμπλικανών, στις προεκλογικές αναμετρήσεις των ΗΠΑ, είτε πρόκειται για προεδρικές είτε για «βουλευτικές» εκλογές.

Έτοιμη η “Εφημερίδα των Συντακτών”


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Με γοργούς ρυθμούς προτοιμάζεται η έκδοση της “Εφημερίδας των Συντακτών”, που θα αποτελέσει ουσιαστικά τη συνέχεια της “Ελευθεροτυπίας”, καθώς στη σύνταξή της θα απασχοληθούν πολλοί από τους δημοσιογράφους οι οποίοι, επί σειρά ετών κράτησαν ψηλά το δημοσιογραφικό δημιούργημα του Κίτσου Τεγόπουλου.

Μετρό Θεσσαλονίκης: ή τώρα ή... ποτέ!


ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Το μετρό της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, προειδοποιεί με επιστολή η οποία απευθύνεται στο υπουργείο Υποδομών η κατασκευάστρια κοινοπραξία. Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο γενικός διευθυντής του έργου και εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, Μιχάλης Σίμας, υπογραμμίζεται ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση, «ειδάλλως η διακοπή του έργου είναι αναπόφευκτη και μάλιστα σύντομα».

ΑΚΙΝΗΤΑ. Φόρο και στα αγροτεμάχια σχεδιάζει η κυβέρνηση


Φόρο και στα αγροτεμάχια επιβάλλει από το παράθυρο το υπουργείο Οικονομικών, με την καθιέρωση του νέου ενιαίου τέλους ακινήτων που σχεδιάζει να επιβάλει από το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο τέλος θα επιβληθεί στα ακίνητα από την 1-1-2013, στη θέση του ΕΕΤΗΔΕ (εισπράττεται μέσω ΔΕΗ) και του ΦΑΠ, αλλά για τον υπολογισμό του φόρου θα λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια, αλλά το σύνολο των ακινήτων ακόμα και τα αγροτεμάχια.