Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κέντρο φροντίδας και... υπνωτήριο για τους άστεγους



Χείρα βοηθείας προς τους εκατοντάδες άστεγους που περιπλανώνται απροστάτευτοι στους δρόμους της πόλης τείνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η αρμόδια αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.

 Της Βαρβάρας Ζούκα
Στα άμεσα σχέδια του κεντρικού δήμου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, είναι η δημιουργία ενός υπνωτηρίου κι ενός κέντρου ημερήσιας φροντίδας, όπου θα μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο αυτά τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

ΟΑΣΘ Μέτρα για τους τσαμπατζήδες



Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, με συνέπεια ο Οργανισμός να έχει απώλειες περίπου 20 εκατ. ευρώ σε διάστημα ενός έτους.


 Εκτιμάται ότι 20 στους 100 επιβάτες δεν κόβουν εισιτήριο, ενώ από τον Ιανουάριο έως σήμερα έχουν επιβληθεί 30.000 πρόστιμα.

 Κουτσαμπάρη 

Αύριο η κηδεία του Δημήτρη Γουσίδη


Αύριο, στις 5.30 το απόγευμα, από τον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Δημήτρη Γουσίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 χρονών.
Ο Δημήτρης Γουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1939 και φοίτησε στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γρήγορα, όμως, τον απορρόφησε η δημοσιογραφία στην οποία και αφιερώθηκε.

Είναι αλήθεια! Ουδείς αναμάρτητος!

Γράφει η Σοφία ΒούλτεψηΔεν ανήκω σ’ αυτούς που πέφτουν ξεροί μόλις ειπωθεί μια καλή κουβέντα για την Ελλάδα. Αντίθετα, θεωρώ ότι πρέπει πάντα να ψάχνουμε τι κρύβεται πίσω από το προφανές.

Είναι όμως γεγονός ότι αυτές τις μέρες, μετά τις επαφές Σαμαρά στο εξωτερικό, πλήθυναν οι δηλώσεις υπέρ της χώρας μας.

Η Μέρκελ… έκλεισε το μάτι στον Ντράγκι


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

O Γενς Βάιντμαν είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Άνγκελα Μέρκελ, σχεδόν σε βαθμό… παρεξήγησης, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν παραλείπει να τον στηρίζει και να στέλνει μηνύματα για τις σκέψεις και τις προθέσεις της, μέσα από δικές του δημόσιες παρεμβάσεις.

ΕΟΠΥΥ Στον αέρα από Δευτέρα οι ασθενείς


Με πολύ ρευστό στην τσέπη θα πρέπει να προσέρχονται από το Σάββατο στα φαρμακεία και από Δευτέρα στα ιατρεία οι Έλληνες, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς που αποφάσισαν αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, η δημόσια δωρεάν υγεία “μπλοκάρεται” λόγω ανεξόφλητων χρεών του Οργανισμού και από τους ιδιώτες γιατρούς.

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσαμποδήμου