Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μία ουσιώδης προτροπή να επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα


Ο επιμένων ελληνικά
Tου Αθανασιου Ελλις
Δεν χρειάζεται να μας πιέσει η τρόικα ούτε να μας «καθοδηγήσει» η κυβέρνηση. Στον κυκεώνα της παρατεταμένης ύφεσης υπάρχουν κάποια απλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τη χώρα, όπως η μείωση της υπερκατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων. 

Σχόλιο της κ. Αμμανατίδου –Πασχαλίδου στις εξαγγελίες για δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών –ΕΟΖ-



Η Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνη για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις εξαγγελίες για δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών: «Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα βαίνει ολοταχώς για την δημιουργία ΕΟΖ

Οι τρόικες τα δίδυμα και το σύνταγμα.




Γράφει ο Κλεισθένης.
Είναι γνωστό ότι η πολιτική διαχειρίζεται αντικρουόμενα συμφέροντα.
Οι πολιτικές πράξεις ή παραλείψεις άλλους τους ωφελούν και άλλους τους ζημιώνουν.
Η καταγγελτική θέση ότι ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός φορέας εξυπηρετεί συμφέροντα, είναι άνευ ουσίας,
απλά λέγεται για να δημιουργεί εντυπώσεις.
Οι πολιτικοί φορείς εξυπηρετούσαν, εξυπηρετούν και θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν συμφέροντα.

ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ Οι ληστές καραδοκούν...


Παρά τα αυξημένα μέτρα της αστυνομίας οργανωμένα κυκλώματα και ομάδες κακοποιών εξακολουθούν να ληστεύουν πολίτες έπειτα από αναλήψεις από υποκαταστήματα τραπεζών.

 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Χρόνος και χρήμα


Tου Αλεξη Παπαχελα
(Πηγή : http://news.kathimerini.gr)
Αυτός ο Σεπτέμβριος θα είναι πραγματικά «καυτός». Η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και πρωτίστως η ελληνική κοινωνία θα δοκιμασθούν, για μία ακόμη φορά, κατά τρόπο σκληρό και απρόβλεπτο. 
Η τρόικα θα επιμείνει σε μια σειρά από μέτρα: περικοπές συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο, απόλυση και όχι τακτοποίηση μέσω εφεδείας δημοσίων υπαλλήλων, απόλυτη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραμένουν ημίκλειστα, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται στο μηδέν και άλλα πολλά.

Η αλήθεια για τη συμφωνία με τη Ζήμενς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μου είναι αδύνατον να προσδιορίσω (έστω και κατά προσέγγιση) πόσοι τόνοι μελάνης, σάλιου, φαιάς ουσίας, εργατοωρών, χαρτιών φωτοτυπικού που μεταφέρονταν με καροτσάκια (120 χιλιάδες αντίγραφα σελίδων έθεσαν εκτός λειτουργίας τα φωτοτυπικά μηχανήματα του Εφετείου και με εννέα εκατομμύρια αντίγραφα «άναψαν» τα φωτοτυπικά της Βουλής) έχουν καταναλωθεί για την υπόθεση της Ζήμενς.

Η χώρα του… διαρκούς “Εμφυλίου”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η σημερινή επέτειος τερματισμού των εχθροπραξιών του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, με την κατάληψη του Γράμμου από τις δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού το 1949, και την εν συνεχεία παράδοση του ΕΛΑΣ (και του οπλισμού του), προκαλεί την Ιστορία, την εθνική μνήμη και την κοινή λογική, να εγκαταλείψουν τους καθωσπρεπισμούς και τις στρογγυλεμένες προσεγγίσεις. Και να κοιτάξουν κατάματα τον καθρέπτη της εθνικής πραγματικότητας.

Η “εθνική εκκρεμότητα” με το Μνημόνιο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια εθνική, κοινωνική αλλά και προσωπική καθημερινότητα που μοιάζει πλέον μονότονα προσανατολισμένη στην οικονομική κρίση και τις συνέπειές της, οδηγεί αναπόφευκτα στο να παραμεριστούν άλλες σημαντικές παράμετροι της ελληνικής αφήγησης. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την έρευνα που ξεκινούν από τη Δευτέρα οι οικονομικοί Εισαγγελείς για το Μνημόνιο.

Διαχωρίζουν το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ



Τη δυνατότητα διαχωρισμού του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, με τη μεταφορά της υποχρέωσης από τη ΔΕΗ στην Εφορία, δίνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ εάν δηλώσει αδυναμία καταβολής του απαιτούμενου ποσού, προκειμένου να "αποκοπεί" το τέλος από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να καταβάλλει 50 ευρώ και να γίνει η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού από την Εφορία.