Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Νέο χρονοδιάγραμμα και νέα μέτρα για το Μνημόνιο νούμερο 3


Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό. Το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και συμφωνημένο μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση έως την 14η Σεπτεμβρίου, ώστε να παρουσιαστεί στο άτυπο Eurogroup που συνεδριάζει στην Κύπρο.

Τελικά τα χρειαζόμαστε τα 31 δις ευρώ ή όχι;

Τελικά τα χρειαζόμαστε τα 31 δις ευρώ ή όχι;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιοι βουλευτές και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Διότι δεν είναι δυνατόν να περίμενε κανείς πως οι δανειστές μας θα έβγαιναν ξαφνικά για να υποστηρίξουν πως είναι έτοιμοι να δώσουν νέα δάνεια, ενώ γνωρίζουν – όλοι το γνωρίζουμε – πως η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για να πείσει ότι θα πράξει όλα τα αναγκαία για να κερδίσει από μόνη της τα προς το ζην.

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ


ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΗΜΑΤΑ

Του Γιώργου Ανδρή

Τέλος εποχής για το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας, καθώς οι περίπου 5,5 εκατ. κάτοχοι αυτοκινήτων από τις αρχές του 2013 θα πρέπει να έχουν μαζί τους μόνο την απόδειξη της τράπεζας ότι πλήρωσαν το ποσό που αναλογεί στον κυβισμό ή στους ρύπους του οχήματός τους. Όσοι δεν πληρώσουν, θα χρεωθούν το ποσό στον φόρο εισοδήματος του 2013 ως ληξιπρόθεσμη οφειλή μαζί με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.