Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αστέρι «καταβροχθίζει» πλανήτη


«ΠΡΟΓΕΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ
Στοιχεία που δείχνουν ότι ένας πλανήτης καταβροχθίστηκε από το άστρο του, βρήκαν οι επιστήμονες, κάτι που ίσως αποτελεί και μια…πρόγευση για το τι περιμένει την Γη σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια.


Η ομάδα των επιστημόνων από τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Πολωνία, μελετούσε το αστέρι BD+48 740 που ανήκει στην κατηγορία των κόκκινων γιγάντων, με το τηλεσκόπιο Hobby Eberly σε αστεροσκοπείο του Τέξας, όταν αναλύοντας την χημεία του άστρου, εντόπισαν τα ίχνη του πλανήτη που «καταναλώθηκε».

Μέσω του προγράμματος Leader ο δήμος Βόλβης προχωρά στην αποτύπωση και προβολή όλων των μνημειακών του χώρων


Αναδεικνύονται αξιοθέατα και μνημεία

Το Κάστρο της Ρεντίνας και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι ενδεικτικά δυο από τα αξιοθέατα-μνημεία του δήμου Βόλβης, που πρόκειται να χαρτογραφηθούν και να προβληθούν, μέσα από ειδική δράση.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενέκρινε στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, τη χρηματοδότηση του σχεδίου:

Οι προστάτες των παρανόμων


Γράφει η Σοφία ΒούλτεψηΔεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι μιας περιοχής, συνήθως τουριστικής, δημιουργούν συνθήκες ζούγκλας και προστατεύουν με τα… στήθη τους φοροφυγάδες, επιτιθέμενοι σε κλιμάκια του ΣΔΟΕ και προκαλώντας εικόνες που διασύρουν τη χώρα διεθνώς.

Ούτε η Μόνα Λίζα θα άντεχε…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Όταν τον Αύγουστο του 1911 οι Γάλλοι διαπίστωσαν έντρομοι ότι η Μόνα Λίζα… έλειπε από το Λούβρο, οι γελοιογράφοι έστησαν χορό, όπως αποδεικνύει η γκραβούρα της εποχής, που απεικονίζει τον ίδιο τον Λεονάρντο ντα Βίντσι να την έχει “απαλλοτριώσει” από το πιο φημισμένο μουσείο του κόσμου.

Η επιστροφή της “Ελευθεροτυπίας”


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ίσως η πιο «ενδιαφέρουσα» εφημερίδα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ετοιμάζεται να επιστρέψει στα περίπτερα, με άλλη μορφή και ονομασία, με την ίδια ωστόσο αφοσίωση στο λειτούργημα.Η «νέα Ελευθεροτυπία» θα λέγεται «Εφημερίδα των Συντακτών», και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για την προετοιμασία της έκδοσής της.

Καυγάδιζαν στο πιλοτήριο την ώρα της απογείωσης


 Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας κυβερνήτης της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas και ο συγκυβερνήτης του, ύστερα από έντονη λογομαχία στο πιλοτήριο για τις παραμέτρους της απογείωσης ενός Μπόινγκ 747 πριν από την πτήση Ντάλας-Μπρισμπέιν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sydney Morning Herald.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Είχε πιρούνι στο στομάχι του για 10 χρόνια!


Ο Lee Gardner είναι ένας άνθρωπος που αναγκάστηκε να ζει
με ένα πιρούνι στο στομάχι του επί δέκα ολόκληρα χρόνια. 
Όλα ξεκίνησαν το 2002, όταν ο Βρετανός Lee «έπαιζε» με ένα πλαστικό πιρούνι στο στόμα. Για κάποιον ακατανόητο λόγο συνέβη ένα ατύχημα και ο άντρας…