Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Με αφορμή την απόφαση της Συνόδου Κορυφής oευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής όπως έχει δημοσιευτεί σήμερα το πρωί (Εuro Area Summit Statement 29.06.2012) μπορώ να δηλώσω τα εξής.

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Υφυπουργός Εργασίας «Με ντοκουμέντα απέναντι στην τρόικα»

Την πεποίθηση πως το Υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με την τρόικα πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως είναι τα ζητήματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ο κατώτατος μισθός, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Ρ/Σ της ΝΕΤ αλλά και του Max Fm της Πάτρας.

Ελληνίδα στην κορυφή των ερευνητών

Διακρίθηκε για τη μελέτη της σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των λιπαρών ψαριών

Τα λιπαρά ψάρια όχι απλώς βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, αλλά έχουν και επικουρική δράση στη θεραπεία συγκεκριμένων όγκων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από ελληνίδα ερευνήτρια σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μάλιστα, για τη μελέτη της η Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου έλαβε το πρώτο βραβείο Κορυφαίου Νέου Ερευνητή σε διεθνές συνέδριο που έγινε πρόσφατα στον Καναδά.

Εξελέγη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ρεκόρ ψήφων πρόεδρος της Βουλής

Νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκλέχθηκε ο κ.Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ ψήφων από την Μεταπολίτευση έως σήμερα. Ειδικότερα από σύνολο 290 ψηφισάντων, οι 223 ψήφισαν τον κ. Μεϊμαράκη ενώ βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Μην παίζετε με τις πρίζες. Στο τέλος του καλωδίου δεν βρίσκεται η ξυριστική μηχανή σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Νομίζω ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα παιδιά, γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, γνωρίζουν τα αίτια της ήττας του κόμματός τους (πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποφάσεων), γνωρίζουν και τους υπευθύνους.

Η 30η Ιουνίου θα έχει ένα δευτερόλεπτο παραπάνω

Το χρονικό άλμα του τελευταίου λεπτού, που αντί 60 δευτερόλεπτα διαρκεί 61, παίζει κατά καιρούς διορθωτικό ρόλο στον επίσημο χρόνο, για την αποκατάσταση της χρονικής τάξης που διασαλεύεται εξαιτίας της ακανόνιστης κίνησης της Γης γύρω από τον άξονά της.

Γιγάντιος υπόγειος ωκεανός στον Τιτάνα

Είναι μεγαλύτερος από τους γήινους και ίσως κρύβει ζωή

Υγρές μπαταρίες λιθίου

Ψεκάζονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια

Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες

Καλύτερη η δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε ό,τι αφορά τον μεταβολισμό και την αποφυγή νόσων

Και η Ελλάδα, κύριε;

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με τον Κάρολο Παπούλια και την Άνγκελα Μέρκελ να μοιράζονται μια στιγμή “συγκατοίκησης”, στο περιθώριο των διαρκών πιέσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, έρχεται να μας θυμίσει ότι η Αθήνα…

Η πρώτη διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το σχετικό ρεπορτάζ υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”, και φέρεται να έχει βάση. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της εφημερίδας, στις αρχές Ιουλίου θα πρέπει να αναμένουμε την εξαγγελία δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα προκύψει μέσα από το ΠΑΣΟΚ.

Bravi ragazzi…

Η Ιταλία …ισοπέδωσε τη Γερμανική εθνική ομάδα στον χθεσινό β΄ ημιτελικό του Euro 2012. Το τελικό 2-1 δεν είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα αφού η «σκουάντρα ατζούρα» θα έπρεπε να είχε βάλει τουλάχιστον ακόμα 2 …γκολάκια!

Οι Βρυξέλλες “τσαλάκωσαν” τη Μέρκελ

Τα πρώτα, αρνητικά για τη Γερμανία μηνύματα είχαν αρχίσει να έρχονται από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, όταν η “squadra azzura” μετέτρεψε σε περίπατο τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τα “πάντσερ”, και σκόρπισε χαρά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ασχέτως του πόσο… ασχολείται κανείς με το ποδόσφαιρο, και πολύ περισσότερο ανεξαρτήτως του αν στηρίζει την εθνική ομάδα της Ιταλίας, σε αυτή τη διαρκή πάλη συναισθημάτων με τους παραδοσιακά μεγάλους του αθλήματος των μαζών.

Χώρισε (;) ο Στρος-Καν

Οι σχετικές φήμες είχαν ακουστεί και όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την κατηγορία απόπειρας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η Αν Σινκλέρ όμως είχαν επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή ως ζευγάρι.

700.000 ευρώ υπεξαίρεσαν ιερείς στα Φάρσαλα

 
Σύμφωνα με τις αρχές, με τη μέθοδο της παραποίησης εγγράφων μισθοδοσίας, δύο ρασοφόροι από τα Φάρσαλα είχαν καταφέρει να υπεξαιρέσουν το ποσό των 690.000 ευρώ.
Το site onlarissa.gr αποκάλυψε ότι οι δύο ιερείς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που μετέβησαν από κοινού και παρέλαβαν συνολικό χρηματικό ποσό 28.864 ευρώ από το οποίο μόνο 8.864 ευρώ αφορούσε την μισθοδοσία Ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων.

Σαμαράς στην ΕΕ: Το μνημόνιο χρειάζεται τροποποίηση

Την επιστολή προσκόμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Με το κείμενο του ο Αντώνης Σαμαράς επικαλείται λόγους υγείας για τη σημερινή απουσία του.

Ο Μόντι έστησε στον τοίχο τη Μέρκελ! – Νίκη της Ιταλίας στα... πέναλτι – Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες, με φωνές κι εντάσεις!

- Σκληρό μπρα ντε φερ Ιταλίας-Ισπανίας με την Άνγκελα Μέρκελ
- Ζήτησαν ουσιαστικές λύσεις για να μη δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια
- Συμφώνησαν τελικά να υπογράψουν άμεσα το σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ
- Όποιος θέλει να επωφεληθεί από τη συμφωνία πρέπει να υπογράψει Μνημόνιο
- Εντάσεις και φωνές μεταξύ των 27, παραδέχτηκε ο Μόντι
- Εκτοξεύει το ευρώ η συμφωνία των Βρυξελλών

Οι Ιταλοί...ξεχρέωσαν τους Γερμανούς - Ο σούπερ-Μάριο τους έστειλε τελικό

Με έναν εκπληκτικό Μπαλοτέλι που πέτυχε 2 πανέμορφα γκολ η Ιταλία νίκησε με 2-1 την Γερμανία, η οποία μείωσε στο 92' με πέναλτι του Οζίλ, και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Ισπανία.