Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Η αλληλεγγύη θα βοηθήσει τους Έλληνες να αντέξουν στην κρίση

"Σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή που ζούμε, ο άνθρωπος είναι πεσμένος, περιφρονημένος. Μόνο αυτός που έχασε τη δουλειά του και δεν ξέρει πώς να ζήσει την οικογένειά του, μόνο αυτός που είχε έναν προγραμματισμό στη ζωή του και ξαφνικά βρέθηκε 'γυμνός', μόνο αυτοί που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους, μόνο αυτοί μπορούν να περιγράψουν τον ευτελισμό στο πρόσωπο του ανθρώπου".
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ

ΠΑΡΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟΥ Ανακαινισμένο και λειτουργικό πλέον...

"Ανακαινισμένο" και πιο λειτουργικό θα βρουν στο εξής το περιβαλλοντικό πάρκο του Γαλλικού ποταμού οι λάτρεις της εξοχής και όσοι αγαπούν το περπάτημα και τις εξορμήσεις στη φύση. Στο χώρο του πάρκου τοποθετήθηκαν ένα νέο παρατηρητήριο, ξύλινες γέφυρες και κιόσκια για ξεκούραση των επισκεπτών.
 Της Φανής Σοβιτσλή

«Έφυγε» ο Νέστορας Μάτσας

Σε ηλικία 82 ετών, έφυγε σήμερα απο τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νέστορας Μάτσας.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και σπούδασε στο Παρίσι δημοσιογραφία, θέατρο και κινηματογράφο με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Ο Σόιμπλε ενοχλήθηκε από τις εκλογές!

Δεν θα περίμενε φυσικά κανείς από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάτι διαφορετικό. Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ μιλούσε σε… σπαρτιατική ρητορική, για το πότε θα αποκτήσει η ευρωζώνη ευρωομόλογα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναλάμβανε να ασχοληθεί… με εμάς.

Αν οι Οίκοι υποβαθμίσουν τη Γερμανία…

Η κοινή αλλά και η πολιτική λογική, “φωνάζουν” ότι ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η Άνγκελα Μέρκελ μπλοφάρει. Αγκαλιάζει μια αδιάλλακτη στάση, αρνούμενη να συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγων, που θα ομογενοποιήσουν το χρέος της ευρωζώνης, αρνείται να δώσει πρόσθετες εξουσίες και αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αρνείται να αποδεχτεί την ευρωπαϊκή εγγύηση για τις καταθέσεις.

Οι 30άρηδες… δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ

Με όλο τον σεβασμό, τόσο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο… Αλλά και έναντι όποιου άλλου μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσει, συντηρεί και καλλιεργεί την πολιτική ρητορική εντυπωσιασμού, περί επένδυσης στη γενιά των 30άρηδων, για να στελεχωθεί η νέα ηγετική ομάδα του Κινήματος. Ή ακόμη και η ίδια η θέση του προέδρου του…

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίασηΘύρες ανοικτές επιχειρεί να ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών

·         Μονομερές δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης η αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση και σε καμία περίπτωση αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή

ΙΟΥΝΙΟΣ Από τους πιο ζεστούς μήνες των τελευταίων ετών

«Διανύουμε μία ζεστή περίοδο. Ο Ιούνιος ήταν ασυνήθιστα ζεστός μήνας για την περιοχή μας, αφού και τα μπουρίνια άλλων ετών ήταν περιορισμένα» τονίζει στη «Μ» ο διδάκτωρ μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ, Μιχάλης Σιούτας.
 Της Μαριάνας Ε. Παπαδάκη

Να κλείσει εδώ και τώρα η συζήτηση για τις off-shore

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δύο απόψεις συγκρούονται από τον καιρό που… υπάρχουν υπουργικά συμβούλια.
Σύμφωνα με τη μία, υπουργός σε ένα υπουργείο πρέπει να αναλαμβάνει «άνθρωπος του χώρου», «που γνωρίζει τα προβλήματα», «που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα».

Ρόλος-έκπληξη για τον Πικραμμένο

Ο διάλογος που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, στη θεσμική τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν ήταν καθόλου… τυπικός.

Με ποιους θα δουλέψει ο Στουρνάρας

Η επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα για τη νευραλγική θέση του υπουργού Οικονομικών, συνοδεύεται από την αυτονόητη επιθυμία του νέου “τσάρου” της οικονομίας, να μετακομίσει δίπλα του στενούς συνεργάτες και τεχνοκράτες που εμπιστεύεται, πολλοί εκ των οποίων έχουν βρεθεί διαχρονικά στο πλευρό του, όπως πρόσφατα στο ΙΟΒΕ.

Ο Πάγκαλος άνοιξε θέμα ηγεσίας

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Εδώ και αρκετό καιρό, η στάση την οποία έχει επιλέξει να κρατήσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τον πολιτικό και χωροταξικό αυτοπροσδιορισμό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ: Βρίσκεται “απέναντι” στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη νέα ηγετική ομάδα του Κινήματος.

Οι μνηστήρες για την ΕΡΤ

Τα στελέχη που είναι υποψήφια για να αναλάβουν διοικητικά πόστα στην ΕΡΤ, και να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της κρατικής τηλεόρασης, αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ της η “Δημοκρατία”. Σύμφωνα με την καλά πληροφορημένη εφημερίδα, η Νέα Δημοκρατία έχει καταλήξει στο να προτείνει τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλη Σφακιανάκη,

Ο “θάνατός” της… οι ζωές μας

Όσο η καγκελάριος Μέρκελ ζει- κατά δήλωσή της- η ευρωζώνη δεν θα έχει ευρωομόλογα. Δεν μπορώ να γνωρίζω το εκλυτικό αίτιο που προκάλεσε αυτή τη μακάβρια δήλωση και μάλιστα ανήμερα της Συνόδου Κορυφής. Εκτιμώ πως αν οι ευρωπαίοι την εκλάβουν ως ελπίδα, τότε το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από το θάνατο της κυρίας Μέρκελ.

Με Γαϊτάνο η εορτή του Αποστόλου Παύλου

Μελωδικοί ύμνοι το Σάββατο 30 Ιουνίου
στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Απολλωνία
Μια ξεχωριστή εκδήλωση σε ένα ιδιαίτερο μέρος με συμβολική σημασία για την Ορθοδοξία, οργανώνει για το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 21.00, ο δήμος Βόλβης.

Δήμος Βόλβης. Όχι στη μάστιγα των ναρκωτικών

Με σειρά εκδηλώσεων ο δήμος Βόλβης έστειλε το δικό του μήνυμα την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Άθληση, ενημέρωση και πολιτισμός είναι ορισμένα από τα αντίδοτα στον απατηλό «παράδεισο» των ναρκωτικών. Ο δήμος Βόλβης έστειλε αυτό το μήνυμα την Τρίτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με διαδοχικές εκδηλώσεις που σηματοδοτούν μια εναλλακτική πρόταση στο ακανθώδες πρόβλημα.

Βίντεοαπό τα μικροεπεισόδια έξω από το Τουρκικό ΠροξενείοΘεσσαλονίκης

Έντασηεπικράτησε νωρίτερα έξω απότο Τουρκικό ΠροξενείοΘεσσαλονίκης ότανΚύπριοι φοιτητέςεπιχείρησαν να σπάσουν τοναστυνομικό κλοίο και ναπλησιάσουν το Προξενείο.Οι αστυνομικοί έκανανχρήση χημικών

Ανδρας έπεσε από το βράχο της Ακρόπολης

Με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ένας 45χρονος, ο οποίος έπεσε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πίσω από τον χώρο του Θεάτρου Διονύσου.
Το περιστατικό συνέβη, στις 9.30 το πρωί, μπροστά στα μάτια αρκετών τουριστών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον Ιερό Βράχο, ενώ οι φύλακες ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Στην Καρελία συνετρίβη μαχητικό Su-27

Ένα μαχητικό Su-27 συνετρίβη στην περιοχή του Πετροζαβόντσκ στην Καρελία την Πέμπτη το πρωί.
Οι πιλότοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία χρησιμοποίησαν τον καταπέλτη και διασώθηκαν, μεταδίδει πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βορειοδυτικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας.

Υγεία: Σήμερα αποφασίζουν τα Φαρμακεία

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, μετά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα λάβουν τα χρωστούμενα μέχρι τις 5 Ιουλίου.
Πρόκειτια για το μόνο φαρμακευτικό σύλλογος της χώρας που δεν χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ, επί έξι συνεχείς εβδομάδες.

Τραγικός θάνατος για 68χρονο στη Θεσσαλονίκη

Την τελευταία του πνοή άφησε στη θαλάσσια περιοχή Ν. Ηρακλειάς, ένας 68χρονος άνδρας.
Από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΠΑΝΑΓΙΑ» για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Google: Γυαλιά με κάμερα και σύνδεση στο ίντερνετ

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ...
Την πρώτη γενιά ενός ζευγαριού φουτουριστικών γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ιντερνετ και τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ύστερα από δυο χρόνια και πλέον, παρουσίασε την Τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο η Google

Ο καιρός σήμερα

Συννεφιασμένος με λίγες βροχές αναμένεται να είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Πέμπτη.
Τοπικές βροχές στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται για το πρωί και πιθανώς το απόγευμα στα δυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το τούρκικο αεροσκάφος μπορεί να το κατέρριψε το ρωσικό «PANTSIR»

Στο περιστατικό με το τουρκικό αεροσκάφος F-4 Phantom, το οποίο καταρρίφθηκε από την συριακή Α/Α, μπορεί να χρησιμοποιήθηκε το αντιαεροπορικό πυραυλικό πυροβολικό σύστημα «PANTSIR S1».

Οι «Γιαγιάδες από το Μπουράνοβο» έγιναν περιζήτητες

Οι αργυρές νικήτριες του διαγωνισμού Eurovision-2012, το συγκρότημα «Γιαγιάδες από το Μπουράνοβο» (Buranovskye Babushki) έχουν δεχθεί πολυάριθμες προτάσεις για εμφανίσεις και τουρνέ.

Ορκίζονται σήμερα οι 300 της Βουλής

Υπό την σκιά της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά και της απουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιείται σήμερα στις 11:00 στην Βουλή η ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν την 17η Ιουνίου. Αύριο, Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Προεδρείου του κοινοβουλίου, με την ΝΔ να έχει προτείνει για την θέση του Προέδρου τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.