Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

MLS Το πρώτο ελληνικό «έξυπνο» κινητό

Το πρώτο ελληνικό smartphone, που ενσωματώνει πρωτοποριακές καινοτομίες, δημιούργησε η βορειοελλαδική εταιρία MLS Πληροφορική.Το όνομα του κινητού είναι MLS iQTalk και συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης, τις οποίες η MLS αναπτύσσει εδώ και χρόνια. Το MLS iQTalk είναι ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android, που καταλαβαίνει και μιλάει την ελληνική γλώσσα.

ΚΑΥΣΙΜΑ Γλυκός σόργος αντί… βενζίνης

Όταν πριν από λίγα χρόνια οι αγρότες άρχισαν να καλλιεργούν ηλίανθο και ελαιοκράμβη, κανείς ίσως δεν πίστευε ότι από τα φυτά αυτά θα παραγόταν το εναλλακτικό καύσιμο βιοντίζελ.
 Της Φανής Σοβιτσλή

NANOTEXNOLOGY 2012 Ένα συνέδριο, πολλές ευκαιρίες

Έσοδα της τάξης των 2 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης κατά την επταήμερη λειτουργία του το επιστημονικό διεθνές πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2012.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Καλή επιτυχία στο δυσχερές έργο

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό, στη νέα κυβέρνηση και «στο δυσχερές έργο που αναλαμβάνει, υπό τας παρούσας γνωστάς και δυσκόλους συνθήκας, δια τον ελληνικόν λαόν και όχι μόνον», ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την αντιφώνησή του στο χαιρετισμό του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρου Καράογλου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, όπου χοροστάτησε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

15.000 Έλληνες έφυγαν από τη χώρα για να βρουν δουλειά στη Γερμανία

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι η τάση θα διατηρηθεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση σε αυτές τις χώρες και βεβαίως όσο η γερμανική αγορά εργασίας παραμένει σε σχετικά καλό επίπεδο.
Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η μετανάστευση Ελλήνων και Ισπανών προς τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία δημοσιεύεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ν. Νικολόπουλος: «Διαπραγμάτευση με την τρόικα και νοικοκύρεμα στα ταμεία, οι άμεσες προτεραιότητες»

H οργάνωση της διαπραγματευτικής γραμμής απέναντι στην τρόικα, με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η αποκατάσταση στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, είναι οι δύο μεγάλες προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο ''χρυσοδάκτυλος'' αντιδήμαρχος

Ο Δομοκός φημίζεται για το κατίκι του. Ωστόσο, η περιοχή αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθότι σε αυτή υπήρξε ανώτατος άρχοντας ο οποίος μέσα σε επτά χρόνια κατάφερε παρανόμως να συγκεντρώσει εκατομμύρια ευρώ στο θησαυροφυλάκιό του.

Ας αφήσουμε τις «τεχνικές βοήθειες» και ας κάνουμε κάτι εμείς!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι προφανές ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
Η μία μετά την άλλη οι χώρες του Νότου υποβάλλουν αιτήματα για προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.
Πριν καλά-καλά μπει η εβδομάδα, αιτήματα υπέβαλαν επισήμως η Ισπανία και η Κύπρος.
Το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον σε όλο του το μεγαλείο.

ΟΑΣΘ. Θερινό πρόγραμμα δρομολογίων

Από την Κυριακή 1η Ιουλίου 2012 αρχίζει η εφαρμογή του θερινού προγράμματος δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 478 λεωφορεία έναντι των 542 που κυκλοφορούσαν κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ήτοι μειωμένα μόνο κατά 12% παρά την κατά 30% περίπου μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των θερινών διακοπών.

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Μέρκελ

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας, έναντι της υπόλοιπης… παιδικής χαράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει η διπλωματική ωμότητα με την οποία το Βερολίνο θέτει τους όρους της…

Το Μνημόνιο… πάει ΠΑΣΟΚ

Αντιμέτωποι μ’ ένα άλλο… «Μνημόνιο» θα βρεθούν εντός ολίγου στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο πρόεδρός του μου λένε ότι είναι αποφασισμένος να πάρει μέτρα αντίστοιχα μ’ εκείνα που πήρε ως υπουργός Οικονομικών.

Πρόεδρος ή… “μακαρίτης”;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
«Μα ολόκληρο ΠΑΣΟΚ δεν βρήκε ένα στέλεχος πρώτης γραμμής να βάλει στη κυβέρνηση;» Η απορία διατυπώθηκε από φίλο ακούγοντας τα ονόματα που προτάθηκαν απ’ την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, και τα οποία τελικά υπουργοποιήθηκαν.

«Εφυγε» ο πρώην υπουργός, Κ.Τριαρίδης

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνος Τριαρίδης.
Είχε διατελέσει στέλεχος της ΕΔΗΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε από το 1993 έως το 1996 υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Σε έξι δόσεις το φετινό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Το νέο τέλος θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από τον φετινό Ιούλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.
Στόχος είναι να διασφαλιστούν έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ για τον φετινό προϋπολογισμό, ενώ σκοπός αυτής της κίνησης είναι να μειωθούν τα ποσά κάθε δόσης που θα κληθούν να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες κατοικιών και ταυτόχρονα να επιμηκυνθεί χρόνος αποπληρωμής του δυσβάσταχτου αυτού φόρου.

Δωρεάν μαθήματα windsurfing στον δήμο Βόλβης

Γεμίζει με ιστιοσανίδες ο Στρυμονικός κόλπος, με μια καλοκαιρινή «προσφορά» του δήμου Βόλβης σε επίδοξους σέρφερς του… ανέμου


Με στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας γύρω από τα θαλάσσια αθλήματα, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης σε συνεργασία με το Surf Club Stonero, παρέχουν δωρεάν μαθήματα ιστιοσανίδας (windsurfing) αυτή την εβδομάδα.

Δήμος Βόλβης. Χρονιά αθλητισμού και μουσικής

Εντυπωσιακές τελετές λήξης με χορωδίες και… zumpa για το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού και τη δημοτική μουσική σχολή!

Μουσική και αθλητισμός έριξαν αυλαία τέλους για φέτος στο δήμο Βόλβης, με δυο εντυπωσιακές εκδηλώσεις, που γέμισαν ασφυκτικά τα αμφιθέατρα Σταυρού και Ασπροβάλτας. Δυο από τις πιο πετυχημένες δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης τη φετινή χρονιά, ήταν η λειτουργία της Μουσικής Σχολής και το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού.

Εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων του ηλεκτρικού, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.
Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Ναυάγιο πλοίου με 150 μετανάστες στον Ινδικό Ωκεανό

Πλοίο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες βυθίστηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Αυστραλιανής Αρχής για την Θαλάσσια Ασφάλεια (AMSA), Τζο Μίχαν, υπάρχουν επιζώντες, τους οποίους βοηθούν παραπλέοντα πλοία.