Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Καιρός. «Ανάσα» δροσιάς την Τετάρτη

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Τετάρτη 27 Ιουνίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η ανασυγκρότηση και ο ορισμός μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφασίστηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόσκληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Ο Στουρνάρας στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ και υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας, είναι και επισήμως ο νέος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, διαδεχόμενος τον Βασίλη Ράπανο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας, μετά από σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Βερνίκου

Μετά τον Βασίλη Ράπανο, που επικαλέστηκε λόγους υγείας, μετά την πρόσφατη περιπέτεια που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, ακόμη ένα μέλος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος ανακοίνωσε την παραίτησή του από το πόστο που του εμπιστεύτηκε πριν από μια εβδομάδα ο Πρωθυπουργός.

Ελληνας χάκερ ετών 13 κάνει άνω κάτω την Ευρώπη!

Ένας 13χρονος μαθητής κατηγορείται από την Αστυνομία ως μέλος του ελληνικού βραχίονα των χάκερς «Anonymous». Ο πιτσιρικάς, θεωρείται από τους έμπειρους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παραιτήθηκε ο νεος υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος - Δεν θα υπάρξει αναπλήρωση της θέσης του

Ο κ. Βερνίκος, παραιτήθηκε μετά από δημοσιεύματα, αλλά και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρονταν σε συμμετοχή του σε εξωχώρια (offshore) εταιρεία, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με τα κυβερνητικά καθήκοντα, σύμφωνα με νόμο του 2010.

Συγκρότηση ομάδων για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Από τη συγκρότηση δύο μόνιμων ομάδων (για τις εργασιακές σχέσεις και για το ασφαλιστικό), οι οποίες θα διαπραγματεύονται την εφαρμογή και την πορεία των όρων της δανειακής σύμβασης, ξεκίνησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τον σχεδιασμό της.

Έκλεβαν επί πέντε χρόνια φορτηγά απ’ όλη την Ελλάδα!

Δεκάδες κλοπές οχημάτων, στην πλειοψηφία τους φορτηγών, αναμένεται να εξιχνιαστούν μετά την εξάρθρωση της τετραμελούς σπείρας που τα άρπαζε την τελευταία πενταετία από ολόκληρη την Ελλάδα!

Στη Συμφωνία Προγραμματικής Σύγκλισης της Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, για τις συλλογικές συμβάσεις, τη μετενέργεια και τους κατώτερους μισθούς, απαντά ο Επίτροπος για θέματα εργασίας της ΕΕ κ. Andor μέσα από ερωτήσεις του Ν. Χουντή

Ν. Χουντής: «Ούτε το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο» ούτε το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει οποιαδήποτε σχέση ή αρμοδιότητα σε αυτά τα θέματα. Η αρμοδιότητα ανήκει στο ελληνικό κράτος, στην ελληνική κυβέρνηση ... αν θέλει βέβαια να την ασκήσει»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τρίτη χρονιά χωρίς πλοίο

Ακτοπλοϊκά αποκλεισμένοι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, είναι για τρίτη χρονιά προσφιλείς προορισμοί σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Χτύπησε ξανά σε Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά η σπείρα των αναλήψεων

Διπλό χτύπημα σε Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά πραγματοποίησαν χθες μέλη της «σπείρας των αναλήψεων», αρπάζοντας από εργολάβο και ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων το ποσό των 175.000 ευρώ.
 Του Κώστα Καντούρη

Η αύξηση της θητείας και πάλι στο τραπέζι

Επανέρχεται από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Όπως ανέφερε ο νέος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, «υπάρχει εισήγηση στο τραπέζι για αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και θα την εξετάσουμε με σοβαρότητα».

Ο Σαμαράς ξεκινά περιοδεία στην Ευρώπη

Περιοδεία στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχεδιάζει να ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς, από τη στιγμή που θα αναρρώσει πλήρως από την οφθαλμολογική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις Βρυξέλλες οι “τρεις” τον Ιούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, και μετά την επιμονή της Γερμανίας να μην συζητηθεί ξεχωριστά το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες, η Ε.Ε.

Από το Μαξίμου… στον ΣΚΑΪ

REPORTER
Στον ιδιωτικό τομέα, και ειδικότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ως ειδικός σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, επιστρέφει ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Διαμαρτυρία καρκινοπαθών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη

«Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς»
Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. «Ομοιογενής η κυβέρνηση, βάσει της προγραμματικής συμφωνίας»

«Η κυβέρνηση, μπορεί να αποτελεί συνισταμένη επιλογών τριών πολιτικών αρχηγών, την ξεκάθαρη όμως πρωτοβουλία έχει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αδιαμφισβήτητος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς και καθώς η χώρα δεν έχει πολλά περιθώρια ακόμα, όλα τα μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να λειτουργήσουν ομογενοποιημένα, βάσει της προγραμματικής συμφωνίας και των στόχων που έχουν τεθεί, άρα δεν τίθεται ζήτημα κομματικών φέουδων».

Εξ όνυχος τον λέοντα: Μερικά παραδείγματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με αποκορύφωμα την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009 (όταν, επαναλαμβάνω, ο λαός πρόσφερε στον Γ. Παπανδρέου περιφανή νίκη άνω των δέκα μονάδων, δίνοντάς του εντολή να κάνει ό,τι θέλει), στην ελληνική πολιτική σκηνή επικρατούσε η βεβαιότητα πως οι υπουργοί μιας κυβέρνησης πλειοψηφίας μπορούσαν να επιβάλλουν τις πρωτοβουλίες τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, ακόμη και φέρνοντας στη Βουλή νομοσχέδια μισή ώρα πριν από την έναρξη της συζήτησής τους.

Διέρρηξαν τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

Ηλεκτρονικά μηχανήματα, κάμερες και κάρτες μνήμες αφαίρεσαν διαρρήκτες από περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες εισέβαλλαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού που βρίσκονται στον 1ο όροφο οικοδομής επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, παραβιάζοντας την πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό του σταθμού.

Πατέρας για δεύτερη φορά ο Αλ. Τσίπρας

ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ
Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Η σύντροφός Περιστέρα Μπαζιάνα, γέννησε σήμερα το πρωί, σε ιδιωτικό μαιευτήριο, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η "Χρυσή Αυγή" για τη σύνοδο του Eurogroup

Σε ανακοίνωση της αναφέρει: "Σε κάθε περίπτωση η  ελληνική πλευρά οφείλει να τηρήσει στάση επιθετική έναντι των        δανειστών της. Τα αντιλαϊκά μέτρα και        οι επαχθείς όροι των δανειακών συμβάσεων πρέπει να καταγγελθούν        άμεσα, σε κάθε πεδίο διαπραγμάτευσης.

Μπορεί ένα αυτοκίνητο να φωνάξει "βοήθεια"; Μπορεί…

Ικανά να καλέσουν μόνα τους για βοήθεια, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, θα πρέπει να είναι, από το 2015, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, σύμφωνα με μη νομοθετικού χαρακτήρα ψήφισμα του ΕΚ που υιοθετήθηκε από τις επιτροπές Μεταφορών και Εσωτερικής Αγοράς περί τα τέλη Ιουνίου.

Εγκώμιο Πατριάρχη σε Αβραμόπουλο

Ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των χωρών του Ευξείνου Πόντου, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο “νέος Ράπανος”

Σήμερα θα ανακοινωθεί πιθανότατα ο νέος υπουργός Οικονομικών, που θα αντικαταστήσει τον Βασίλη Ράπανο, μετά τη χθεσινή υποβολή παραίτησης από την πλευρά του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

800.000 οι νεκροί από ναρκωτικά στη Ρωσία

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από το 2001 μέχρι σήμερα
Οι θάνατοι των 800.000 από τους συνολικά 1,2 εκατ. νέους ως 35 ετών που έχασαν τη ζωή τους από το 2001 στη Ρωσία οφείλονται σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ρωσική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (FSKN) στον ιστότοπό της (www.fskn.gov.ru).

Δημήτρης Κώνστας: Από την Πρυτανεία και το Συμβούλιο της Ευρώπης, στον

Είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακή η είδηση ότι ένας πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάζεται σε κάθειρξη 14 ετών, για μια υπόθεση υπεξαίρεσης. Όταν ο καταδικασθείς είναι ο Δημήτρης Κώνστας, η είδηση γίνεται πολλαπλώς εντυπωσιακή.

Πέθανε η τελευταία γιγάντια χελώνα nigra abingdoni των Γκαλαπάγκος, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες

Μπροστά σε μία τρομακτική και δυσάρεστη κατάσταση βρέθηκαν οι αρχές του Εθνικού Πάρκου των νησιών Γκαλαπάγκος, όταν απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών, ο «Μοναχικός Χόρχε», η τελευταία γιγάντια χελώνα του κόσμου, σηματοδοτώντας έτσι τον οριστικό αφανισμό του είδους της.

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι φαρμακοποιοί

Ξαναρχίζουν πιθανότατα τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, εάν δεν τους καταβληθούν μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα 120 εκατ. ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν και τις συνταγές του περασμένου Απριλίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα

TΡΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΝΤΕΜΠΙ
Σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης κήρυξε ολόκληρη την πολιτεία της Φλόριντα ο κυβερνήτης της, Ρικ Σκοτ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Ντέμπι.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ!!

 Στο Προξενείο της Στουτγάρδης συγκεντρώθηκαν μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης,για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ενεργά την αντίθεσή τους ,για την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012  Φ.816.41/352/6172/Ζ1).