Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το πέρασμα από την «Θαυματουργή» πέτρα του Αι Γιάννη . Δείτε το βίντεο

Στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Ο  θρύλος με την  «θαυματουργή» πέτρα του Αι Γιάννη καλά κρατεί. Για ειδωλολατρικά κατάλοιπα μιλά η εκκλησία
Μέσα σε μια μικρή κοιλάδα στο όρος Βόλβη τρία χιλιόμετρα έξω από Χωριό Ασκό Θεσσαλονίκης βρίσκεται το παρεκκλήσιο του Αι Γιάννη.
Χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο ανηφορίζουν για να συμμετάσχουν στο ολονύκτιο πανηγύρι του Αγίου,  που ξεκινά το απόγευμα της 23ης και τελειώνει το πρωί της 24ης Ιουνίου.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ Ποια είναι τα 100 «top» προϊόντα

Νέους πρωταγωνιστές -σε επίπεδο τόσο γεωγραφικής στόχευσης όσο και προϊοντικής δυναμικής- αναδεικνύει η έρευνα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) για τα 100 πιο εξαγώγιμα προϊόντα και τις 100 κυριότερους προορισμούς των ελληνικών εξαγωγών στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 200 οικογένειες αναζητούν στέγη

Αυξημένη προσέλευση οικογενειών, θυμάτων βίας και οικονομικής κρίσης, που ζητούν επειγόντως προσωρινή στέγη, καταγράφουν τα τελευταία δύο χρόνια οι υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).
 Της Φανής Σοβιτσλή

ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ Ποινές φυλάκισης για πατέρα και γιο που συνελήφθησαν στις εκλογές

Φυλάκιση 12 και 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε σε πατέρα και γιο, οι οποίοι συνελήφθησαν την ημέρα των εκλογών, όταν επιτέθηκαν σε δικαστική αντιπρόσωπο και έσπασαν την κάλπη.

O N. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ «Ενωμένοι για να πείσουμε ότι μια νέα ελπίδα γεννιέται»

Για ζητήματα του Υπουργείου Εργασίας και τις άμεσες προτεραιότητες, μίλησε ο Υφυπουργός, Νίκος Νικολόπουλος, το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά.

Επιτυχημένη η επέμβαση στο μάτι του Α. Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο Αττικό Νοσοκομείο, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί. Η επέμβαση που ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 και ήταν επιτυχημένη. Αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν.

Λεφτά… υπάρχουν (;) για ανάπτυξη

Στην τετραμερή, άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης… μας είπαν ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, επιτέλους ξεκλειδώνει. Η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Μάριο Μόντι και ο Μαριάνο Ραχόι συζήτησαν και συμφώνησαν τις επιμέρους πτυχές της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Η επιστροφή του Μπερλουσκόνι

Είναι ήδη 76 ετών, η εμφάνισή του όμως κάθε άλλο παρά στη συγκεκριμένη ηλικιακή γειτονιά παραπέμπει. Ίσως γι’ αυτό ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος διατηρεί άλλωστε ακέραια και αναλλοίωτη τη δυνατότητα να επηρεάζει καθοριστικά την πολιτική ζωή στην Ιταλία, ακόμη και με… μισή δηλωσή του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην κεντρική πολιτική, χαρακτηρίζοντας «μεταβατικό» τον Μάριο Μόντι.

Κρατάμε τις καλές προθέσεις

Τελικά η σκληρή ελληνική πραγματικότητα μας διέψευσε. Το μικρό κυβερνητικό σχήμα δεν είναι παρά μικρότερο του προηγούμενου. Ωστόσο δεν είναι μικρό ούτε και ευέλικτο. Και γι αυτό δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως δεν ευθύνονται και οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Με τη Μέρκελ… θα τα ξαναπούμε

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι φανατική λάτρης του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και ήταν απολύτως αναμενόμενο το ξέσπασμα χαράς και οι πανηγυρισμοί που συνόδευσαν την άνετη νίκη της Γερμανίας επί της δικής μας εθνικής ομάδας, στον προημιτελικό του Euro 2012. Με αφορμή αυτή την αναμέτρηση, υπήρξε προσπάθεια να… ταιριάξουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Και στη συνέχεια να… χωρίσουν.

Επικοινωνία Ερντογάν με Σαμαρά-Αβραμόπουλο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε απόψε το βράδυ ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ νωρίτερα υπήρξε επικοινωνία του κ. Ερντογάν και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ανάσα στους πολίτες με δέκα φοροαλλαγές

Δέκα αλλαγές στη φορολογία, βάζει η κυβέρνηση στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας με στόχο να αποκατασταθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και να αυξηθούν τα έσοδα.

Ινδονησία: Σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σουμπουλουσαλάμ και σε βάθος 103 χιλιομέτρων.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ . Σε επέμβαση για την αποκατάσταση προβλήματος στο μάτι αναμένεται να υποβληθεί σήμερα ο πρωθυπουργός

Σε επέμβαση για την αποκατάσταση προβλήματος στο μάτι αναμένεται να υποβληθεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου «ο κ. Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες) σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση. Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

100 χρόνια απο τη γέννηση του Άλαν Τούρινγκ

Ο Τούρινγκ είναι αναμφίβολα το μοναδικό πρόσωπο η συνεισφορά του οποίου άλλαξε την όψη του κόσμου στους τρεις πιο ευαίσθητους τύπους νοημοσύνης: την ανθρώπινη, την τεχνητή και τη στρατιωτική», έγραφε το περιοδικό Νature σε πρόσφατο άρθρό του.