Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ποδόσφαιρο. Γερμανία –Ελλάδα 4-2

Χειροπέδες σε 76χρονο γιατί έπαιρνε παράνομα 11 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής γυναίκας του

Σε προάστιο της Αττικής συνελήφθη σήμερα ένας 76χρονος άντρας ο οποίος τα τελευταία έντεκα χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της γυναίκας του που είχε πεθάνε από το ΙΚΑ.
Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εις βάρος του 76χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά εξακολούθηση.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε τορπίλη σε παραλία - Δυόμισι ώρες έμεινε κλειστή η παραλιακή - ΦΩΤΟ

Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Στρατού με πυροτεχνουργούς για να εξετάσουν το εύρημα, το οποίο εντοπίστηκε στη διάρκεια χωματουργικών εργασιών που είναι σε εξέλιξη, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Πυρκαγιά στη Νέα Απολλωνία

  Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή, στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

ΜΕΤΡΟ Αλλάζουν θέση βασιλικήτου 6ου αιώνα και ρωμαϊκός δρόμος

Στη μεταφορά μιας βασιλικής του 6ου αιώνα, εποχής Ιουστινιανού, που αποκαλύφθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Δημοκρατίας και αρχαίου δρόμου, μήκους 80 μέτρων που βρέθηκε στο εργοτάξιο Αγίας Σοφίας, προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΑΝΘΙΜΟΣ Αντίδραση για το Gay Pride

Την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου προκάλεσε η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Gay Pride στην πόλη.
Η μητρόπολη με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «απαράδεκτο γεγονός για τα ήθη και έθιμα» της πόλης, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι πολίτες θα αντιδράσουν έντονα. «Απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας».

Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Ράπανος

Στο ιδιωτικό νοσοκομείο "Υγεία" νοσηλεύεται ο νέος υπουργός των Οικονομικών κ. Βασίλης Ράπανος.
 Ο κ. Ράπανος παρουσίασε υψηλό πυρετό νωρίτερα σήμερα και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Εθνική Τράπεζα (διατηρούσε την θέση του προέδρου του ΔΣ της ΕΤΕ μέχρι την τοποθέτησή του ως υπουργού Οικονομικών).

Ποινές φυλάκισης 12 μηνών σε αγρότες, για παρακώλυση συγκοινωνίας

Ποινές φυλάκισης 12 μηνών επέβαλλε το Μονομελές Ειρηνοδικείο Νιγρίτας σε επτά αγρότες, που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας τον Ιανουάριο του 2010. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι αγρότες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους τον Ιανουάριο του 2010, προέβησαν σε κλείσιμο, με τα τρακτέρ τους, της Εθνικής οδού Καβάλας - Σερρών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο των Κερδυλλίων, παρεμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Το ΙΚΑ θα εισπράξει με τόκο όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν σε μη δικαιούχους

Εντόκως προς 5%, θα αναζητήσει στο εξής το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κάθε παροχή (σύνταξη επίδομα κλπ) που καταβλήθηκε αχρεωστήτως, δηλαδή, χωρίς να τη δικαιούται ο ασφαλισμένος.
Το ΙΚΑ θα «ζητήσει πίσω τα χρήματά του», και μάλιστα ανεξάρτητα με το αν διαπιστώνεται ή όχι δόλος από την πλευρά του ασφαλισμένου.

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο Β. Ράπανος

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο νέος υπουργός Οικονομικών, Βασίλης Ράπανος και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις , σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στο νοσοκομείο με οφθαλμολογικό πρόβλημα ο Αντ. Σαμαράς


Αναβάλλεται η προγραμματισμένη, για σήμερα, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος, αφού ο Αντώνης Σαμαράς έχει εισαχθεί στο Αττικό Αττικό Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αρχόμενης αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, σύμπτωμα που του διεγνώσθη νωρίτερα σε προγραμματισμένη ιατρική εξέταση.

Καρατζαφέρης: Αντώνη, πρέπει να τα έχεις ...δεκατέσσερα

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
«Καλύτερα να σου βγεί το όνομα παρά το μάτι» αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο τηλεγράφημά του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το πρόβλημα υγείας του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

«Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν σταματήσουμε το τέρας της ανεργίας»
«Στόχος μας είναι να υψώσουμε μια ασπίδα κατά της φτώχειας και της ανεργίας. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν σταματήσουμε το τέρας της ανεργίας, με τελικό στόχο να το νικήσουμε». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας το πρωί της Παρασκευής, προσθέτοντας:

Αφού 300 κράτησαν τις Θερμοπύλες, 11 μπορούν τους Γερμανούς, λέει ο Μαραντόνα

«Οι Ελληνες είναι σκληροί, μεγαλύτεροι και έμπειροι ... είμαι βέβαιος ότι θα αντισταθούν ηρωικά, αλλά η Γερμανία μάλλον θα νικήσει, εκτίμησε ο διάσημος Αργεντίνος με δήλωσή του στους Times της Ινδίας.

Δηλώσεις «Χρυσής Αυγής» για Εθνική Ελλάδος και Δένδια

Απο το γραφείο τύπου
 Η Χρυσή Αυγή        εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος        ποδοσφαίρου.
Όλοι ενωμένοι        στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών μας, που γίνονται απόψε άξιοι        εκπρόσωποι μίας ολόκληρης χώρας που διψά για Νίκες. Θα λέγαμε και εμείς το σύνθημα που          φωνάζουν όλοι οι Έλληνες στις εξέδρες: "Έτσι περνάνε αυτοί που          σας χρωστάνε...", αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως δε χρωστάμε          τίποτα στους γερμανούς. Αυτοί μας χρωστάνε πολλά και μία καλή          αρχή μπορούν να κάνουν με την εξόφληση του κατοχικού δανείου          και των πολεμικών αποζημιώσεων.

Το σχέδιο πλεύσης της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης αποτελούν τα βασικότερα σημεία της συμφωνίας

Εξορκίζοντας τις παθογένειες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά από απίστευτες ταλαιπωρίες, ολιγωρίες, διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και έξαρση δημαγωγίας, η χώρα (που δεν είχε την πολυτέλεια για όλα τα παραπάνω) διαθέτει επιτέλους μία κυβέρνηση με βάση την λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την (μακρόσυρτη) εκλογική διαδικασία.

Φθηνό λάδι στη Βόλβη από τη Στυλίδα

Μέσω της συνεργασίας των δυο δήμων, έχουν ήδη διατεθεί 25 τόνοι ελαιόλαδου σε χαμηλή τιμή, με προοπτική διπλασιασμού της ποσότητας
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διάθεση ελαιόλαδου από το δήμο Στυλίδας στους κατοίκους του δήμου Βόλβης. Έπειτα από πρωτοβουλία των δημάρχων Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη και Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου και τη στενή συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων των δυο δήμων, το τελευταίο δίμηνο έχουν ήδη διατεθεί 25 τόνοι αρίστης ποιότητας ελαιόλαδου, με στόχο να φθάσουν τους 50 τόνους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Μιχελάκης για Γραμματέας της ΝΔ (;)

REPORTER
Η μετακίνηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, σε θέση υπουργού Υγείας, δημιουργεί ένα μεγάλο εσωκομματικό κενό στη Νέα Δημοκρατία, που αναμένεται να καλυφθεί άμεσα. Η θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής άλλωστε, την οποία κάλυπτε μέχρι πρότινος ο Αρκάς πολιτικός, είναι εξαιρετικά νευραλγική, ειδικά για ένα κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, και χρειάζεται να συνεχίσει να λειτουργεί σε… μάχιμους ρυθμούς.

Ένα είναι το αφεντικό…

Ήταν το πρώτο δείγμα γραφής. Η αρχή που, μάλλον δεν κάνουν λάθος όταν ισχυρίζονται ότι αποτελεί το ήμισυ του παντός. Με τη σημερινή ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης που λίγες ώρες πριν είχε σχηματίσει, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής των προθέσεών τους. Η φράση ότι “ένα είναι το αφεντικό, ο ελληνικός λαός”, ήταν μάλλον η πλέον χαρακτηριστική, και έδωσε ξεκάθαρο στίγμα.

Η διακήρυξη της διακυβέρνησης

«Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ.

Κοντά στην έξοδο η Διαμαντοπούλου

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Πέτρο Ευθυμίου, ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, η Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται να περνάει στην απέναντι όχθη. Και, σύμφωνα με τις σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, να βρίσκεται… στην πόρτα της εξόδου από το ΠΑΣΟΚ, μετά τις χθεσινές εξελίξεις με τον σχηματισμό της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Ένα πλανητικό φαινόμενο που συναντάμε για πρώτη φορά στο Σύμπαν!

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ
Δύο νέοι εξωπλανήτες ανακαλύφθηκαν από Αμερικανούς επιστήμονες, οι τροχιές των οποίων γύρω από το άστρο τους είναι πολύ κοντινές μεταξύ τους, ένα φαινόμενο που το παρατηρούμε για πρώτη φορά στο Σύμπαν.

Τις 15 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου υποβάθμισε η Moody's

Η γερμανική Deutsche Bank βρέθηκε δύο βαθμίδες κάτω, ενώ η πιο μεγάλη υποβάθμιση έγινε στην τράπεζα Credit Suisse, η οποία έπεσε τρεις βαθμίδες, από τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, Aa1, στην A1.Ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος το ότι κλιμακώνεται η αναστάτωση στις κεφαλαιαγορές υποβάθμισε συνολικά 15 μεγάλες τράπεζες.

Παρέμβαση για τις διαφημιστικές πινακίδες

Εκατοντάδες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες συνεχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, παρά τις κατά καιρούς επιχειρήσεις αποκαθήλωσης, δημιουργώντας κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς και αισθητική ρύπανση.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Επιστρέφει η τρόικα, εκταμιεύεται το 1 δισ. για την Ελλάδα

Η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας θα επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Μετά από τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF) θα αποδεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την Ελλάδα "έως το τέλος του μήνα".