Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πρώτα μέτρα. Μείον 30% στους μισθούς των υπουργών και όχι άσκοπη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων

«Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο, σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης.

Διακήρυξη κυβέρνησης εθνικής ευθύνης


Την διακήρυξη της νέας κυβέρνησης συνασπισμού ανακοίνωσαν το απόγευμα τα τρία κόμματα που μετέχουν σε αυτή, ύστερα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, κκ. Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και φ. Κουβέλη. Στη διακήρυξη ανακοινώνονται οι στόχοι και οι αρμοδιότητες της κυβέρνησς. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Στις 7 το απόγευμα θα ορκιστεί το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

Ξεκινά σήμερα ο 16ος Ακριτικός κύκλος των Ακριτωών του Πόντου

Ξεκινούν σήμερα και κορυφώνονται την Δευτέρα 25 Ιουνίου οι εκδηλώσεις των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 16ου Ακριτικού κύκλου που πραγματοποιεί εδώ και 16 χρόνια με μεγάλη επιτυχία ο σύλλογος.  Σε ανακοίνωση της η διοίκηση των Ακριτών του Πόντου αναφέρει: 

Τα “παιχνίδια” της Μέρκελ

Ο χρόνος πάντα ήταν ένας σύμμαχος του μελετητή της ιστορίας και της πολιτικής επιστήμης.Όσο περνάει ο χρόνος και εξασθενεί ο παράγοντας συναίσθημα μπορεί κανείς να καταλήξει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.Η Άνγελα Μέρκελ έχει σίγουρα ενισχύσει τον παράγοντα συναίσθημα στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Γνωρίστε τις ομορφιές της Ελλάδος μέσα από την ηλεκτρονική πλοήγηση . Χράνοι Αρκαδίας

Από τον ηλεκτρονικό αυτό τόπο επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε το όμορφο και ιστορικό χωριό μας που βρίσκεται 18 χλμ έξω από τη Μεγαλόπολη, νότια, όπως ο δρόμος οδηγεί προς την Καλαμάτα, για να ανοίξουμε μία ακόμη δίοδο επικοινωνίας με τους νέους του χωριού μας, τους επισκέπτες και με όλους όσους αγαπούν τους Χράνους.

Θέλουν εκλογές σε δυο χρόνια!

Οι ομάδες εργασίες που συγκροτήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ολοκληρώνουν σήμερα την αποτύπωση σε… χαρτί του προγραμματικού πλαισίου συμφωνίας ανάμεσα στα τρία κόμματα, αναφορικά με τους στρατηγικούς στόχους που καλείται να υπηρετήσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Τα κλειδιά στον Μπαλτάκο

Στις… πολιτισμένες χώρες, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τον πολιτικό και λειτουργικό συντονισμό ενός κυβερνητικού σχήματος, έχει τον πλέον κρίσιμο ρόλο για την ομαλή διαδρομή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία. Δεν είναι προφανώς τυχαίο, για παράδειγμα, ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκινά τις…

Στο «παιδί της ανάγκης» οι ελπίδες για επανίδρυση της πολιτικής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια ογκώδης πολιτική κυβέρνηση, που απλώς στην κεφαλή της είχε έναν τεχνοκράτη.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν μια αμιγώς τεχνοκρατική κυβέρνηση, αλλά ήταν υπηρεσιακή και επομένως περιορισμένης πνοής και αρμοδιοτήτων, με καθαρά διαχειριστικές αρμοδιότητες.

Ο Παπακωνσταντίνου… γράφει βιβλίο

Η είδηση αλιεύτηκε από το “Έθνος”, και είναι… ομιλούσα. Υπό άλλες συνθήκες δηλαδή, δεν θα χρειαζόταν πρόσθετο σχολιασμό, παρά μόνο την απλή αναφορά της: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γράφει βιβλίο.

Προβλήματα στον ΧΥΤΑ Παραμυθιάς μόλις δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του

Ερευνάται αν οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει «επαρκή μέτρα που θα επιτρέψουν στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς να λειτουργήσει και πάλι με τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ»
· «Η περίπτωση του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς αφορά στην μη τήρηση των απουσιασθέντων μέτρων κατόπιν της διενεργηθείσας αξιολόγησης και αδειοδότησης»

Η ομάδα κρούσης του Σαμαρά

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε χθες στις πρώτες θεσμικές αποφάσεις του ως νέος Πρωθυπουργός της χώρας, προκειμένου να προσδιορίσει τους κεντρικούς πυλώνες της λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου, εκεί όπου θα χτυπά δυνατά η καρδιά της κυβέρνησής του.

Τρία νέα υπουργεία ιδρύει ο Σαμαράς

Όπως αποκάλυψε η Μαρία Σπυράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να προχωρήσει στην ίδρυση τριών καινούριων υπουργείων, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς, ιδίως της οικονομίας, αλλά και με παραμέτρους εθνικής αξιοπρέπειας.

Η αρχή είναι καλή

Η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε με μια καλή είδηση. Για πρώτη φορά-τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- δεν θα χρειάζονται επιπλέον καρέκλες για να μη στέκονται όρθια τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε σχέση μάλιστα με την κυβέρνηση Παπαδήμου- ο άνθρωπος δεν ευθύνεται για τον συνωστισμό- η μείωση κατά είκοσι υπουργούς(από 48 σε 28) αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.

Πρώην Πρωθυπουργός προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Κατηγορήθηκε ότι έβαλε το ... χέρι στο μέλι, πως καταχράστηκε 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Καταδικάστηκε και οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν. Φαίνεται όμως ότι δεν άντεξε στη σκέψη ότι από την καρέκλα του Πρωθυπουργού θα βρεθεί στο κελί της φυλακής.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»


Οι άξονες της πολιτικής Σαμαρά

Με την ελπίδα ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που εκπέμπει δύο κύρια χαρακτηριστικά, αυτά της πολυκομματικής συνεργασίας και των νέων προσώπων, θα λάβει ένα ικανό χρόνο ανοχής από την κοινή γνώμη, ώστε να διεξάγει αποτελεσματική διαπραγμάτευση με την τρόικα και να πετύχει τους στόχους του προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί, ορκίζεται σήμερα – εκτός απροόπτου - το υπουργικό συμβούλιο.

Άρση της απαγόρευση​ς των εγγραφών και μετεγγραφώ​ν σ’ όλες τις τάξεις των Λυκείων της Γερμανίας

Μαθητές, γονείς καιεκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης
«ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

 Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες τηςάδικης, ανεπίτρεπτης και εγκληματικής προσπάθειας για τη διάλυση τηςελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Η απαξίωση αυτή κορυφώθηκε με τηνψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ.Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012 Φ.816.41/352/6172/Ζ1).
      Απαίτηση όλων μας είναι να «παγώσει» ηεφαρμογή του νόμου 4027/2011 και να ξεκινήσει το Υπουργείο έναν ειλικρινή καιεποικοδομητικό διάλογο με όλους τους ομογενειακούς φορείς και τους συλλόγουςεκπαιδευτικών για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.