Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Για 15 υπουργεία πάει ο Σαμαράς

Όπως μετέδωσε η Μαρία Σπυράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να συγκροτήσει ένα κυβερνητικό σχήμα-καμικάζι, στο οποίο θα συμμετέχουν μόλις 15 υπουργοί, στα πρότυπα σχεδόν της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου, το ευέλικτο σχήμα της οποίας κέρδισε εξαρχής τις θετικές εντυπώσεις.

Ο Σαμαράς “έβγαλε στη σέντρα” τον Καμμένο

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο, είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα. Σε αντίθεση με τις συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, το τετ-α-τετ με τον άλλοτε βουλευτή της “γαλάζιας” Παράταξης, που ακολούθησε τη δική του αυτόνομη διαδρομή, δημιουργώντας το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κινήθηκε σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση.

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

www.ndthessaloniki.gr:
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από το Ζάππειο Μέγαρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ελληνικός Λαός ψήφισε, σήμερα, την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ.
Και ψήφισε εκείνες τις πολιτικές, που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη, δικαιοσύνη και ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη.
Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες.

ΔΗΛΩΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

www.ndthessaloniki.gr:
Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία. Στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.
Επαφίεται πλέον σε αυτόν η ενότητα της κεντροδεξιάς. Η επόμενη ημέρα, όμως, προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη.
Χρειάζεται εθνική συνεννόηση.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

www.ndthessaloniki.gr:
Η ΝΔ Θεσσαλονίκης μετά την ανακίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην περιοχή μας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τον υπέροχο αλλά και δύσκολο αγώνα που έδωσαν τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.
Όλοι μας πορευτήκαμε με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα μακριά από τακτικές λαϊκισμού, πόλωσης και ανεπίτρεπτης επιδερμικής πολιτικής συμπεριφοράς.

Η Νέα Ελλάδα ξεκίνησε

Τα κόμματα πρέπει να μάθουν να συζητούν και να συνεργάζονται είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένας απ’ τους λόγους που η χώρα περιήλθε στη σημερινή κατάσταση είναι ότι τα κόμματα αντί να συζητούν συλλαβίζουν. Πήγαν στο «Δ» προκειμένου να μάθουν να προφέρουν σωστά τη λέξη «Δημοκρατία», αλλά δεν έμαθαν δύο λέξεις που αρχίζουν από «Α». Την «Αξία» και την «Αρετή».

Η Ελλάδα των άκρων

Αναλύσεις γι’ αυτή την εκλογική διαδικασία θα διαβάσατε ήδη πολλές. Και θα προκύψουν στην πορεία ακόμα περισσότερες, μιας και τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι εξόχως χρήσιμα για το μέλλον τούτου του τόπου. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να πιάσω από μιαν άλλη… συνιστώσα -για να μην ξεφεύγουμε από τη “μόδα” της εποχής!- το όλο θέμα.

Ακροβατώντας πάνω απο τους καταρράκτες . Δείτε το βίντεο

Ο κασκαντέρ Νικ Βαλέντα αψήφησε τον δυνατό άνεμο και την βροχή και διέσχισε την απόσταση των 550 μέτρων από τις ΗΠΑ στον Καναδά, περπατώντας πάνω σε ένα συρματόσχοινο δύο ιντσών. Το επικίνδυνο εγχείρημα του κασκαντέρ που κινηματογραφήθηκε, παρακολούθησαν χιλιάδες. Ο Βαλέντα ξεκίνησε να περπατάει πάνω από το Goat Island, και σε ύψος 46 μέτρων πάνω από τους καταρράκτες.

Τα αποτελέσματα στο 100% της Επικράτειας

Νίκη της Ν.Δ. με διαφορά 2,7%

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, έχουν ως εξής:
Στους 9.952.080 γραμμένους ψηφοφόρους, ψήφισαν 6.216.948 (62,47%), δηλαδή σημειώθηκε 37,53% αποχή. Τα έγκυρα ανήλθαν στο 99,01% και τα άκυρα/λευκά σε 0,98%.

Μιλτιάδης Τζαλαζίδης: Ο άνθρωπος πίσω από το κόμμα της μίας ψήφου

Διαβάστε ποιος είναι ο 83χρονος πρόεδρος του κόμματος που στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πήρε μόλις... μία ψήφο
Αγρότης, εργάτης, ερευνητής, εφευρέτης και Πρόεδρος κόμματος. Ο λόγος για τον 83χρονο Μιλτιάδη Τσαλαζίδη από τα Σίδερα Κοζάνης, που ίδρυσε κόμμα, κατέβηκε στις εκλογές και έλαβε μόλις μία ψήφο. Προφανώς του εαυτού του.

Το ΠΑΣΟΚ… συμμετέχει στον διπολισμό

Είναι τουλάχιστον λανθασμένη ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναδείχτηκε ένας καινούριος διπολισμός. Με το υπονοούμενο να αφορά την αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία παραμένει η άλλη, μεγάλη σταθερά του πολιτικού συστήματος.

Οι δήμαρχοι “καθάρισαν” στη Β΄ Αθηνών για τη ΝΔ

Η μάχη της Β΄ Αθηνών αποδείχτηκε εξαιρετικά κρίσιμη για την τελική έκβαση της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου. Γιατί, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έκοψε πρώτος το νήμα, η διαφορά του ωστόσο, πέριξ του 5%, ήταν πολύ μικρότερη από τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου, η οποία εκτιμούσε πως ένα διψήφιο προβάδισμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση που διαμόρφωνε υπέρ της Συγγρού η περιφέρεια.

Η χαμένη ευκαιρία του Αλέξη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε μια εποχή προχωρημένης συμπύκνωσης του πολιτικού χρόνου και των εξελίξεων. Κάτι που συνεπάγεται ότι τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων, είναι μικρότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση σήμερα

Ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει τη δυσκολότερη αποστολή της πολιτικής του καριέρας. Να συνθέσει θέσεις και απόψεις δύο πολιτικών χώρων που διαχρονικά ήταν απέναντι στη κεντροδεξιά, και συγχρόνως να παράξει έργο προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της χώρας. Το πλαίσιο εντός του οποίου θα αναληφθούν οι πρωτοβουλίες είναι δεδομένο. Το έθεσε με την εντολή του ο ελληνικός λαός. Οποιαδήποτε παρέκκλιση θα συνιστούσε κατάφορη παραβίαση της θέλησής του.

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Πατέρας και γιος ξεσήκωσαν τμήμα στην Ξηροκρήνη

Γης μαδιάμ τα έκαναν χθες πατέρας και γιος σε εκλογικό τμήμα της Ξηροκρήνης, όταν η δικαστική αντιπρόσωπος τους παρατήρησε, επειδή προσπάθησαν να μπουν μαζί στο παραβάν.
Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Σαμαράς… μακράς πνοής

Λίγο μετά τις 12.00, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε την πόρτα της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, και να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές.

Θα τολμήσει την υπέρβαση το ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ δεν έχει αποκλιθεί άδικα το πλέον… δυσκοίλιο των κομμάτων. Ως προς τη δυστοκία που το διακρίνει να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να ανανεώνει τον πολιτικό λόγο αλλά και το στελεχιακό δυναμικό. Γι’ αυτό άλλωστε περιγράφεται ως δογματικό και δυσκίνητο.

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές σε όλη την Ελλάδα

Οι βουλευτές που εκλέγονται σε όλη την Ελλάδα
Επικρατείας

Νέα Δημοκρατία: Ντόρα Μπακογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μιχελάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Μανώλης Γλέζος, Θεανώ Φωτίου. Δημήτρης Τσουκαλάς
ΠΑΣΟΚ: Πύρρος Δήμας
Ανεξάρτητοι Ελληνες: Τέρενς Κουϊκ
Χρυσή Αυγή: Χρήστος Παππάς
ΔΗΜΑΡ: Σπύρος Λυκούδης
ΚΚΕ: Θανάσης Παφίλης

Μήνυμα εθνικής ευθύνης από τον Σαμαρά

Σε κάλεσμα συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, με τη δήλωση την οποία έκανε στο Ζάππειο, και την οποία επανέλαβε στα αγγλικά, προκειμένου να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας.
Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, στάθηκε στην ιστορική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, πίσω από την οποία στοιχήθηκαν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου.

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Σαμαρά

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης του υπουργείου Εσωτερικών, που εμφάνιζε ως καθαρή νικήτρια των εκλογών τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνεχάρη για την επικράτηση του κόμματός του.

Στο 2,4% το προβάδισμα της ΝΔ

Στο 2,4% καταγράφει το υπουργείο Εσωτερικών το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 29,5% έναντι 27,1%, σύμφωνα με τη σχετική εκτίμηση στην οποία προχώρησε η Singular Logic, η οποία και συλλέγει τα αποτελέσματα.
Οι έδρες για τη Νέα Δημοκρατία προβλέπονται να είναι 128, και του ΣΥΡΙΖΑ 72.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,3% και 33 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,6% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή 7% και 18 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά 6,2% και 17 έδρες, και το ΚΚΕ 4,5% και 12 έδρες.