Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Τσίπρας σε Σαμαρά: όχι σε συγκυβέρνηση

Καθώς το τοπίο άρχισε να καθαρίζει, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά για να τον συγχαρεί για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού έδωσε συγχαρητήρια στον αρχηγό της ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει αμέσως κυβέρνηση,
Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Μιχαλολιάκος: Τέταρτο κόμμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή

«ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΧΑΣΑΤΕ»
«Όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή από έκτο κόμμα θα είναι σήμερα το βράδυ το τέταρτο κόμμα της Βουλής» ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε δήλωσή του στη ΝΕΤ, λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Κουβέλης: Ο λαός έδωσε εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας

Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του σαφή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας. Οι πολίτες ζήτησαν κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν έδωσαν εντολή για μονομερείς ενέργειες που θα οδηγούσαν εκτός Ε.Ε., δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Ε. Βενιζέλος Ζήτησε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ

Η παράταξή μας άντεξε αριθμητικά, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις πρώτες δηλώσεις του και υποσχέθηκε ότι θα «τιμήσουμε με τη στάση μας όσους μας ψήφισαν».
«Είπαμε με απόλυτη σαφήνεια την αλήθεια στον λαό» δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο, που υπάρχει πολιτική αστάθεια, η κατάσταση επιδεινώθηκε εις βάρος των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Δεν υπάρχει ημέρα για χάσιμο και κομματικά παιχνίδια».

Αλέξης Τσίπρας «Είμαστε ευτυχείς»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κορμό της αντιμνημονιακής πολιτικής του λαού μας. Τηλεφώνησα στον κ. Σαμαρά. Η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα είμαστε απέναντι και θα παρακολουθούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Οι δηλώσεις Σαμαρά στο Ζάππειο

  «Ο ελληνικός λαός ψήφισε σήμερα την ευρωπαϊκή μας πορεία και την παραμονή μας στο ευρώ και ψήφισε εκείνες τις δουλειές που θα φέρουν δικαιοσύνη κι ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο.

Πρωτιά στη ΝΔ δίνει το 2ο exit poll

Ελαφρώς διαυγέστερη είναι η εικόνα για την ετυμηγορία των ψηφοφόρων από το δεύτερο exit poll. Εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να αποκτά προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (με εύρος τιμών από 0.2 έως 3 ποσοστιαίες μονάδες) ενώ ο συσχετισμός των κοινοβουλευτικών εδρών αναδεικνύει πιο πιθανή την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, από την πρόβλεψη ψήφου και την εκτίμηση κοινοβουλευτικών εδρών του exit poll που διενήργησαν οι ALCO, MRB, Metron Analysis, Οpinion και ΜΑRC προκύπτει:

ΚΟΙΝΟ EXIT POLL ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΩΡΑ 19.00


ΝΔ από 27,5 - 30,5%, ΣΥΡΙΖΑ από 27 - 30%, ΠΑΣΟΚ από 10 - 12%, ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ από 6 - 7,5%, Χρ. Αυγή από 6 - 7,5%, ΔΗΜΑΡ 5,5% - 6,5% και ΚΚΕ 5 - 6%

Μάχιμος ψηφοφόρος ετών 111. Δείτε τα βίντεο


Ο υπεραιωνόβιος Χαράλαμπος Μητσόγλου «ξαναχτύπησε»

Για μια ακόμη φορά πιστός στο ραντεβού του με την κάλπη ο υπεραιωνόβιος κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου «ξαναχτύπησε». Για μια ακόμη έπραξε όπως λέει ο ίδιος το καθήκον του σαν Έλληνας Πολίτης. Το πρωί λίγο μετά τον εκκλησιασμό οδοιπόρησε προς το εκλογικό κέντρο του δημοτικού διαμερίσματος Νυμφόπετρας του δήμου Βόλβης. «Εκκλησιάστηκα και προσευχήθηκα να πάνε όλα καλά για την Ελλάδα. Τώρα πάω να ψηφίσω». Καθ οδόν


ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ.