Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Νεκρό παιδί ζήτησε νερό και... ξαναπέθανε!

Κι αν κάτι τέτοιο σας ακούγεται απίστευτο, αποτελεί πραγματικότητα με την επιστημονική κοινότητα να μη μπορεί να εξηγήσει το περιστατικό, όταν εξακρίιβώθηκε για δεύτερη φορά ο θάνατός του.

Ο Ισοκράτης κάτι μας θυμίζει

ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: « Ορατός με το ΣΥΡΙΖΑ ο κίνδυνος οικονομικής και εθνικής καταστροφής».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΑΝ. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
«Κάθε ψήφος εκτός ΝΔ είναι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος απομακρύνεται από τη Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά φέρνει πιο κοντά την επικίνδυνη Αριστερά».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην περιοδεία του σε περιοχές της Δράμας, στη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με τοπικά κομματικά στελέχη, εκπροσώπους τοπικών φορέων και συζητήσεις με πολίτες σε Νευροκόπι, Δράμα και Προσοτσάνη.

ΤΕΕ/ΤΚΜ Στροφή στον αειφόρο τουρισμό με πολλαπλά οφέλη

Ένα νέο μοντέλο τουρισμού υψηλής ποιότητας μπορεί να συμβάλει στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Εικόνα διάλυσης στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Στο κόκκινο βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας. Γάζες, σύριγγες, γάντια, ακόμη και το βαμβάκι είναι πλέον είδος πολυτελείας και καθημερινά γίνεται αγώνας, για να κρατηθούν ανοιχτά τμήματα ή κλινικές και να γίνουν χειρουργικές επεμβάσεις.
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Βέβηλοι κλέβουν καντήλια από τους τάφους στο Πλατύ Καλαμάτας

Οι "γνωστοί - άγνωστοι" λεηλάτησαν το νεκροταφείο στο Πλατύ. Δεν άφησαν καντηλάκι για καντηλάκι, τα οποία έχουν εξαφανίσει απ’ όλους τους τάφους. Από κάποιους, μάλιστα, έχουν κλέψει και τα λιβανιστήρια, ενώ έχουν προκαλέσει και ζημιές.Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι και αγανακτισμένοι για την πράξη ιεροσυλίας και ασέβειας στους νεκρούς τους.

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο οποίος μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο ενώ είχε και δεκάδες συμμετοχές σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

"ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΜΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥ"

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Οι αρχιτέκτονες του ΧΑΟΥΣ και της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ της χώρας Γ.Α.Π. και Γ. Παπακωνσταντίνου, με τους εκτελεστές του καλοστημένου Οικονομικού ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, Ε. Βενιζέλου, Α. Λοβέρδου, Γ. Κουτρουμάνη, “υπηρέτες” των τοκογλύφων Δανειστών, διάλυσης της ελληνικής οικονομίας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, με περισσό θράσος ρίχνουν τις δικές τους ευθύνες, σ΄ όλους τους άλλους, παραμένοντας οι μοναδικοί υποστηρικτές μιας λανθασμένης παραπαίουσας οικονομικής πολιτικής.

ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ 2012, ΩΡΑ 8.00 μμ
Δ.Δ. ΤΡΙΛΟΦΟΥ (Προαύλιο ΚΑΠΗ)-ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ-ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΕΝΟΣ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 20η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Η Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην Α' Αθήνας, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ήταν  σήμερα εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας  στην 20η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.
Στο χαιρετισμό που απεύθυνε, άσκησε κριτική στα δύο χρόνια αδιαφορίας της διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα οποία όπως είπε, είχαν σαν αποτέλεσμα να διογκωθούν τα χρόνια  προβλήματα του τουρισμού και να υποχωρήσει η ανταγωνιστικότητά του. Παράλληλα, τόνισε ότι η πολιτική και οικονομική αστάθεια που προκαλεί η «μεθοδευμένη», «εξυπηρετούσα κομματικά και μόνο συμφέροντα» συγκυρία των διπλών εκλογών, οδηγεί τον τουρισμό σε κατάρρευση.  

«Στη διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην TRASTIC (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) οι υποψήφιες βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Λίτσα Αμμανατίδου»

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της TRASTIC (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ).
Οι εγκαταστάσεις της TRASTIC (ΕΛΛΕΝΙΤ) βρίσκονται στην περιοχή της Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνας. Μέχρι το 2006 η εταιρία χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη, για τα προϊόντα της, τον αμίαντο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση  με  εκπροσώπους εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας , ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:
«Το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας , συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο αριθμό  προβλημάτων και αυτά ήρθαμε να ακούσουμε  σήμερα  από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το «Ουράνιο Τόξο» στις λίστες της «Δράσης-Δημιουργία Ξανά»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή η «Δράση-Δημιουργία Ξανά» και οι επικεφαλής της έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και παρουσιάζονται ως παντογνώστες και άνθρωποι της δράσης, ουδεμία σχέση έχοντες με την πολιτική, οι οποίοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα… μας σώσουν και επειδή ξαφνικά έχουν βρεθεί στο απυρόβλητο και ενώπιόν τους πρέπει να απολογούνται οι πάντες, οφείλω να ενημερώσω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ένας… μόνιμος εθνικός διχασμός

Στις 6 Ιουνίου του 1933, ακόμη μια απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου δεν έβρισκε στόχο. Ο Εθνάρχης θα καταφέρει να διασωθεί, μετά από ένα αγωνιώδες κυνηγητό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, κατά τη διαδρομή της επιστροφής του από τα βόρεια προάστια, μέσω της Λεωφόρου Κηφισίας.

Η Συγγρού “φλερτάρει” με τους αναποφάσιστους

Ο πολιτικός μαραθώνιος για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, είναι μεταξύ άλλων και μάχη ψυχολογίας. Ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τις δυο παρατάξεις που εκφράζουν πλέον τον νέο διπολισμό στη χώρα.

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Σήμερα, στην ελληνική κοινωνία και οικονομία κυριαρχεί ξεκάθαρα η αβεβαιότητα. Οι πολίτες βρίσκονται παγιδευμένοι μεταξύ γκρεμού και ρέματος χωρίς ουσιαστική προοπτική και λύση για τα καθημερινά τους ζητήματα. Είναι σαφές ότι η στήριξη και ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας οφείλει να είναι η πρώτη σημερινή προτεραιότητα. Όμως οι πολίτες, δηλαδή το ευρύ επενδυτικό, εργατικό και καταναλωτικό κοινό της πραγματικής οικονομίας νοιώθουν ως ελεύθεροι πολιορκημένοι.

Η συσπείρωση του… σάπιου

Τη στιγμή που η Ευρώπη συσπειρώνεται για την «κλωτσιά» της Ελλάδας έξω από την Ευρωζώνη και την χρεοκοπία της, την ίδια στιγμή, γύρω από τον υπαίτιο, αυτής της εθνικής διολίσθησης, γύρω από τον εμποράκο των συνιστωσών, συσπειρώνεται όλο το άρρωστο συνδικαλιστικό, κρατικοδίαιτο, σύστημα.

Το επικίνδυνο όραμα της Τουρκίας

Η φυσική ροή της Ιστορίας, δείχνει ότι κανείς δεν έγινε μεγάλος, μονάχα καλώντας σε μονομαχία… τον εαυτό του. Αντιμετωπίζοντας δηλαδή το προσωπικό και μόνο πεπρωμένο, με όρους ιστορικής συνέπειας και υπέρβασης των παθογενειών που ενδεχομένως προσπαθούσαν να τον αποπροσανατολίσουν. Να τον εκτρέψουν από την πορεία του.

Η θεσμοθέτηση της διακοπής των χρηματοδοτήσεων ως τιμωρία στα απείθαρχα κράτη μέλη, βρίσκει αντίσταση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Η γνωμοδότηση του Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή που αρνείται τη διακοπή των χρηματοδοτήσεων, συσπειρώνει την πλειοψηφία των μελών των μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

“Έφυγε” ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης

REPORTER
Απεβίωσε στις πέντε και τριάντα τα ξημερώματα ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Χριστοδουλίδης.
Τους δύο τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι στην Αθήνα. Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1942. Το 1981 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και το 1987 πρόεδρος της ΕΡΤ.

Πριν τη σέντρα

Δύο μέρες απέμειναν για την έναρξη του Euro 2012. Οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του κόσμου, αδημονούν για τα παιχνίδια που θα δώσουν χρώμα στο φετινό καλοκαίρι, με τους ολυμπιακούς αγώνες να ακολουθούν. Στην Πολωνία και την Ουκρανία θα βρεθούν οι κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου! Σε ένα ραντεβού, μετά το 2008, με την Ισπανία τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Οι 4 όμιλοι έχουν ο καθένας το δικό του ενδιαφέρον.

Η μέρα που άλλαξε την Ιστορία

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Αν η μνήμη μπορούσε να μιλήσει, αν η Ιστορία επέτρεπε στην καρδιά της να περιγράψει με δάκρυα στιγμές που άλλαξαν το μέλλον, τότε η σκέψη θα πάγωνε στο μακρινό 1944 και τις νορμανδικές ακτές. Τότε που, σαν σήμερα, στις 6 Ιούνιου ξεκίνησε η απόβαση των Συμμάχων. Η θρυλική “D-Day “, που έπιασε απροετοίμαστες τις δυνάμεις των ναζί, οι οποίες ήλπιζαν ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες αποτελούσαν το καλύτερο, φυσικό ανάχωμα, για κάθε απόπειρα απόβασης στην ηπειρωτική Ευρώπη

Εικόνες από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Θεσσαλονίκη. Δείτε το βίντεο

Από το πρωί ασθενείς προσέρχονται στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης προκειμένου να παραλάβουν τα συνταγογραφημένα φάρμακα τους. Σταδιακά καταφθάνουν κούτες με τα φάρμακα και ευελπιστούν οι πολίτες ότι  σύντομα θα διατεθούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους ασθενείς.

Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης - Γης - Ηλίου

ΚΑΘΕ 105 ΕΤΗ
Ενα σπάνιο πλανητικό φαινόμενο γίνεται τις τελευταίες ώρες ορατό από την Γη. Πρόκειται για την ευθυγράμμιση ανάμεσα στην Γη, την Αφροδίτη και τον Ηλιο, ένα φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει κάθε 105 χρόνια και που επέτρεψε στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόστασή μας από τον Ήλιο.

"Δε σας πληρώνουμε γιατί εσείς μας χρωστάτε!" είπαν οι Γερμανοί τουρίστες... Και μετά, τις έφαγαν!

Σκηνές ''Φαρ Ουέστ'' εκτυλίχθηκαν μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της Χερσονήσου, όταν Γερμανοί Τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Λεφτά τέλος από το ΙΚΑ για συντάξεις

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ SOS
Η απειλή να μην καταβληθούν από το ΙΚΑ συντάξεις τους αμέσως επόμενους μήνες αιωρείται πάνω από χιλιάδες ασφαλισμένους. Ο Οργανισμός βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Αναζητείται 1,4 δισ. ευρώ. Εκρηκτικό μείγμα αποτελούν η συρρίκνωση των εσόδων, ο πολλαπλασιασμός των δαπανών, η μαύρη εργασία, τα χρέη του Ταμείου

ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚ. ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους στην Πάρνηθα και είχε συνάντηση με εθελοντές εκπροσώπους του Ομίλου και της Πυροσβεστικής. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: