Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η Γη ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και την Αφροδίτη μετά από 105 χρόνια!

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο πραγματοποιείται στις 5 και 6 Ιουνίου και οι αστρονόμοι θα έχουν την ευκαιρία να το παρατηρήσουν.
Οι σπάνιες ευθυγραμμίσεις ανάμεσα στη Γη, την Αφροδίτη και τον Ήλιο επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόστασή μας από τον Ήλιο. Τώρα, αστρονόμοι σε όλο τον

Ο Ομπάμα προτείνει νέο “κούρεμα” για την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζει ότι παρά την αυταπόδεικτη υπεροχή του σε προσωπικό επίπεδο έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά και την προφανή ευχέρεια πολιτικής επικοινωνίας με κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, όπως τους νέους, τις γυναίκες και τους ισπανόφωνους, η οικονομία είναι το μέγεθος που θα “κλειδώσει” την επανεκλογή του. Ή θα τον καταστήσει “παρένθεση”, μετά από μόλις μια θητεία στον Λευκό Οίκο και τα ηνία της Ουάσινγκτον.

Ραντεβού στις 7 Ιουνίου

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το debate… της πρωθυπουργίας, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, η έκβαση του οποίου αναμένεται να έχει επίδραση στο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.

Η Παναρίτη συμφώνησε με τον Σαμαρά

Η Ελένη Παναρίτη, πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» συμφώνησε ότι το σχέδιο εξόδου από τη κρίση που ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία Αντώνης Σαμαράς, είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Υπογράμμισε ότι μπορεί να δώσει ανακούφιση σε αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους. Ο διάλογος με τον δημοσιογράφος έχει επί λέξει:

Πρόταση-βόμβα από Μπερλουσκόνι

REPORTER
Αίσθηση και αντιδράσεις προκαλεί σε Ιταλία και Βρυξέλλες η πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αρχίσει να τυπώνει νόμισμα εφόσον δεν το κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. “Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε με δύναμη ότι η Ευρωπαϊκή

Ο Τσίπρας σε ρόλο Ανδρέα ή… Σημίτη;

Αν το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν λιγότερο δογματικό, και οι θέσεις του ακούγονταν περισσότερο εύηχα στην κοινωνία των πολιτών, κυρίως δε στις γενιές που έρχονται, τότε δεν θα είχαμε καμία εθνική ανησυχία για την προοπτική να μας κυβερνήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετωπική σύγκρουση του Γαλαξία μας με την Ανδρομέδα

Οι επιστήμονες δεν έχουν πια καμία αμφιβολία ότι, σε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, ο γαλαξίας της Ανδρομέδας θα συγκρουστεί μετωπικά με τον δικό μας. Παρόλα αυτά ο Ήλιος μας, η Γη και οι άλλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αν βέβαια υπάρχουν ακόμα έως τότε, θα παραμείνουν ανέπαφοι. Όμως η τιτάνια συγχώνευση είναι πολύ πιθανό να ωθήσει ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα στις εσχατιές του κατά πολύ μεγαλύτερου και ενιαίου πλέον νέου γαλαξία.

Κλειστοί οι φούρνοι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα

Το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με τη Νομαρχιακή απόφαση (22/19777/10-5-2002), τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 4-6-2012, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Οι Έλληνες της Λέσχης Bilderberg

Πρωθυπουργοί, βουλευτές, υπουργοί, εφοπλιστές και ισχυροί επιχειρηματίες της χώρας έχουν δώσει το «παρών» σε συνεδριάσεις της Λέσχης που συνδέεται με το διεθνή Σιωνισμό
Διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών, μέλη της ελίτ της διεθνούς οικονομίας και φυσικά πολλοί τεχνοκράτες, θα παρευρεθούν φέτος στην ετήσια συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Μπιλντερμπέργκ.

Σήμερα η απόφαση για Μουμπάρακ

Οι γιοι του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Αλάα και Γκαμάλ, έφθασαν το πρωί στο δικαστήριο το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα την ετυμηγορία του στη δίκη τους καθώς και του πατέρα τους.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-Αντλι και έξι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας που επίσης δικάζονται, έφθασαν στη σχολή της αστυνομίας όπου εδρεύει το δικαστήριο. Η σχολή αυτή κάποτε έφερε το όνομα του Χόσνι Μουμπάρακ.

Αν ο Τσίπρας… διάβαζε αρχαία

Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε στα πρώιμα χρόνια της εφηβείας του, συνεπής… καταληψίας. Φτάνοντας μάλιστα ακόμη και στο τραπέζι του φιλοξενούμενου της Άννας Παναγιωταρέας, στην τηλεοπτική εκπομπή που διατηρούσε πριν από περίπου 20 χρόνια η γνωστή δημοσιογράφος.

Amber alert για τις δημοσκοπήσεις

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην Ελλάδα, έχουν ιστορικά, τουλάχιστον από το 2000 και εντεύθεν, μια σταθερή… απαξίωση για την αντικειμενική αλήθεια. Έχουν τη δική τους αλήθεια, τις περισσότερες φορές την εξαγνίζουν με τον χαρακτηρισμό “φωτογραφία στιγμής”, και η αλήθεια αυτή είναι σπανίως συμβατή με την πραγματικότητα.

Πολιτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας. Προχωράμε Υπεύθυνα Αποφασιστικά








ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

«Ακούσαμε, σήμερα, από το ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ.
Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες.
Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις.
Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Δήλωση Κώστα Καραμανλή:
«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.
Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.