Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Γενοκτονία Ποντίων: Η ιστορία δεν παραγράφεται, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών σε διαμαρτυρία της Άγκυρας για τις εκδηλώσεις μνήμης

Γενοκτονία Ποντίων αντίδραση Αγκυρας 
«Στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επιστροφή στο κέντρο

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι μετεγκαταστάσεις νοικοκυριών από τα δυτικά και τα ανατολικά προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του υψηλού κόστους μετακινήσεων, ενώ ελάχιστοι επιλέγουν πλέον τα προάστια.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ!

Το αλαλούμ και οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε τέλος.
  • Από την «καταγγελία» στην «επανεξέταση». Και από την επανεξέταση «άλλα καταγγέλλουμε μονομερώς (τα εργασιακά) άλλα επαναδιαπραγματευόμαστε (όσα αφορούν συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και άλλα δεν μπορούμε να τα ακυρώσουμε (χρηματοδότηση τραπεζών).

Μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ οι δανειστές της Ελλάδας να μειώνουν τις δόσεις του δανείου;

Ερώτηση του Νίκου Χουντή  στην Κομισιόν
Μπορεί μονομερώς το  Ευρωπαϊκό  Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.) χωρίς καν επίσημη  αιτιολογία και χωρίς να υπάρχει προσβολή των όρων  της δανειακής σύμβασης εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης,  να μειώνει και να καθυστερεί τις δόσεις εκταμίευσης του δανείου; Αυτό τονίζει σε ερώτηση  που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής  του ΣYΡΙΖΑ  Νίκος Χουντής αναφερόμενος στην ενέργεια  του Ε.Τ.Χ.Σ.  να μειώσει  την προγραμματισμένη δόση στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου από 5,2 δις σε 4,2 δις ευρώ.

Ο Σόιμπλε μπλοκάρει την επόμενη δόση

Οι Γερμανοί φημίζονται για τον γονιδιακό πραγματισμό που ιστορικά χαρακτηρίζει την προσέγγιση με την οποία αγκαλιάζουν την εκάστοτε πραγματικότητα, εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική.

Το… παιδί της Μέρκελ δείχνει στην Ελλάδα την έξοδο

Για χάρη του Γενς Βάιντμαν, η Άνγκελα Μέρκελ δεν δίστασε να θυσιάσει και αυτόν ακόμη τον “πολύ” Άξελ Βέμπερ, ο οποίος είδε τον νεαρό οικονομολόγο να αναλαμβάνει τα ηνία της Μπούντεσμπανκ, ο ίδιος ωστόσο να μην μετακινείται στη θέση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ , στα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως του είχε υποσχεθεί παρασκηνιακά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν για την νέα καταδίκη σε δεκαετή κάθειρξη της Λεϊλά Ζανά από τουρκικό δικαστήριο

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την Λεϊλά Ζανά η οποία καταδικάστηκε εκ νέου από τουρκικό δικαστήριο σε δεκαετή κάθειρξη και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Από την αδιαφορία στην αυτοδικία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στην υπόθεση των επεισοδίων της Πάτρας, με αφορμή στον σφαγιασμό ενός νέου ανθρώπου από τρεις λαθρομετανάστες, υπάρχουν δύο στοιχεία – ένα παλιό και ένα καινούργιο.

Το παλιό, είναι το πρόβλημα της Πάτρας, που δεν αντιμετωπίζεται ποτέ – όπως τίποτε δεν αντιμετωπίζεται ποτέ σ’ αυτή τη χώρα.

Ο αντικομμουνισμός “τρέφει” τον ΣΥΡΙΖΑ


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή-ελπίζουμε το ταχύτερο δυνατόν- να γίνει αντιληπτό απ’ τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται με φόβο και παλαιομοδίτικο αντικομμουνισμό.

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΥΤΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία και για δημιουργία κλίματος απελπισίας με στόχο μικροκομματικά κέρδη και υπογράμμισε: «Εμείς χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, αυτοί την γκρεμίζουν».

H ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η αγορά εργασίας αλλά και η υγιής επιχειρηματικότητα εδραιώνεται μόνο μέσα από την υποστήριξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που κατοχυρώνουν μισθούς, δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Το κράτος έχει, με βάση και το Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ.1), μια και μόνη υποχρέωση: Τη θωράκιση και τον έλεγχο τήρησης αυτών των συμφωνιών.