Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Παράνομες προμήθειες στο Ιπποκράτειο

Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία απήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο των παράνομων προμηθειών, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, κατά παντός υπευθύνου, ενώ, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες σε ειδικό ανακριτή.

Είναι κάτι…

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Τα εμβληματικά μποτιλιαρίσματα της Θεσσαλονίκης έχουν ξεχαστεί. Η εποχή που είτε μεσημέρι είτε μεσάνυχτα, ήθελες μια ώρα για να διασχίσεις την Τσιμισκή, ανήκει στο παρελθόν. Εκείνο που καταριόμασταν αλλά τώρα όλοι νοσταλγούμε –κάποιοι φωναχτά, κάποιοι σιωπηρά. Οι εργαζόμενοι που κατοικούν στα προάστια ανακαλύπτουν ότι τέσσερις χωρούν άνετα σ' ένα τυπικό ΙΧ. Και χτες χωρούσαν αλλά μέχρι χτες ήταν υποτιμητικό να μοιράζεσαι το αυτοκίνητο με άλλους. Πενήντα άνθρωποι πήγαιναν από την Καρδία στη Σίνδο; Πενήντα αυτοκίνητα έβαζαν μπρος. Ασκοπες διαδρομές, τζάμπα εκνευρισμός, καυσαέρια χωρίς νόημα.

Αν το Reuters έχει δίκιο…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το σχετικό, αρνητικό για την Ελλάδα κλίμα, έχει διαμορφωθεί εδώ και αρκετές μέρες. Ακόμη και πίσω από τους λόγους… παρηγοριάς των ξένων ηγετών, περί της επιθυμίας τους αλλά και της ανάγκης να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, διαβάζει και ακούει κανείς ένα μεγάλο “αλλά”: Με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, στο πλαίσιο των επώδυνων μέτρων που προβλέπονται στα Μνημόνια Ι και ΙΙ.

Ηχηρή παρέμβαση Σαμαρά

Τη μάχη για την Ελλάδα που θέλει να βγει από την κρίση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου και θα συζητηθούν δράσεις ανάπτυξης και υπέρβασης της κρίσης που διέρχεται η ευρωζώνη.

Χρυσοθήρες χτύπησαν στο ΑΠΘ

Μια πολύ σοβαρή και συνάμα περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε το πρώτο τετράμηνο του 2012 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία οι πρυτανικές αρχές προτίμησαν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
 Του Νίκου Ηλιάδη

Αττική: Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες, για εκβιάσεις καταστηματαρχών

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες σε επιχείρηση της αστυνομίας -έπειτα από έρευνες του Τμήματος Εκβιαστών- για συμμετοχή τους σε δύο εγκληματικές ομάδες που εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αττική με πρόσχημα την παροχή «προστασίας».

Θεσσαλονίκη: Ένας Λευκός Πύργος – «οριγκάμι» θα διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες

Ένας Λευκός Πύργος, φτιαγμένος με την τεχνική του οριγκάμι, θα «ξεφυτρώσει» στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, με στόχο μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Η εικόνα του συμβόλου της Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί σε 400 τ.μ., με 40.000 χάρτινα νούφαρα, την Πέμπτη 31 Μαΐου, από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

ΕΥΘΥΣ ΛΟΓΟΣ

Γράφει ο Άρης Εξάρχου
Σίγησα, για μερικές εβδομάδες,υπό το βάρος της αλλοπρόσαλλης, ακατανόητης, ανεύθυνης και οργισμένης ψήφου τωνσυμπολιτών μας! Οι εκλογές γίνονται συνήθως γιανα δώσει ο λαός μια λύση σε κάποιο αδιέξοδο. Στην περίπτωση μας έγιναν για ναμην βγούμε στους δρόμους μετά τα όσα έχουμε υποστεί και μετά τις ψευδείςπροεκλογικές επαγγελίες του πρώην κυβερνώντος κόμματος.
Άσκηση εκτόνωσης έγινε.Πραγματική λύση όμως υπό το κράτος σύγχυσης και θύμου ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ.

«Εθισμός στα ναρκωτικά και Μέθοδοι θεραπείας»

Εκπομπή με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ» 

 Η Πέννυ Ζερβάκη φιλοξενεί στο στούντιο του FOCUSWEBTVτο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ»  με καλεσμένους την Ιωάννα Κυρίτσηυπεύθυνη Δικτύου Πρόληψης & Έγκυρης Παρέμβασης και την Ελευθερία Αλαμπάνουυπεύθυνη Κινητής Μονάδας «ΠΗΓΑΣΟΣ», μαζί μας ενημερώνουν για την λειτουργία του«ΚΕΘΕΑ», για τα προγράμματα που υπάρχουν, για το «Στέκι των Νέων», την κινητήμονάδα,  καθώς επίσης και για το πότε πρέπει να απευθυνθεί κάποιος στοκέντρο…

Απάντηση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στις δηλώσεις Παναγιώτη Ψωμιάδη σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εδώ και πέντε ημέρες αναπτύσσεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προβάλλοντας περσινό άρθρο στην εφημερίδα Αυγή σχετικά με το «Ποντιακό Ζήτημα». Πολιτικοί αντίπαλοι που θέλουν να χτυπήσουν προεκλογικά και πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χρησιμοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε δηλώσεις τους, το συγκεκριμένο άρθρο που είναι ενυπόγραφο και εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου ως έχει το δικαίωμα στη δημοκρατία.

Επτά «Γαλάζιες Σημαίες» στο δήμο Βόλβης

Για μια ακόμη χρόνια οι παραλίες της Βόλβης απέσπασαν τις περισσότερες διακρίσεις στο νομό Θεσσαλονίκης

Με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», βραβεύθηκαν και φέτος, επτά παραλίες του δήμου Βόλβης. Πρόκειται για τις παραλίες  Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά και Σερραϊκή ακτή (Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου) και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική (Δ.Ε. Ρεντίνας), οι οποίες διακρίθηκαν για την καθαριότητα, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανδρέας Ανδριανόπο​υλος: «Νέο brand name χρειάζεται η Ν.Δ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα νικήσει και θα κυβερνήσει χωρίς να κάνει αυτά που υπόσχεται τώρα»

 Η Ειρήνη Νικολοπούλου «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» φιλοξένησεστο στούντιο του FocusWebTV τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο,Πρώην Υπουργό και Διευθυντή του Ινστιτούτου Διπλωματίας του ΑμερικανικούΚολεγίου της Ελλάδας.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Κάποιοι από τους εργοδοτικούς φορείς που κατά δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του πρώην Υπουργού Εργασίας, πίεζαν την ΤΡΟΪΚΑ για να επιβάλλει με τη σειρά της μια σειρά εργατοκτόνων διατάξεων, ζητούν σήμερα και αφού έχουν διαλύσει τους εργαζόμενους με τη λογική “ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ” (με τις ευλογίες φυσικά και τους νόμους της Κυβέρνησης Παπαδήμου) συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, για να …καταργηθούν οι νόμοι!!!

Τσιπραντρέου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ειλικρινά τώρα, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ξαναθυμήθηκε με τόσο υποτιμητικό τρόπο τον Γ. Παπανδρέου.
Εντάξει, ήθελε να απαξιώσει τον Ολάντ, που χρησιμοποίησε «ανάρμοστη» για σοσιαλιστή γλώσσα αναφερόμενος στις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και κυρίως επειδή δεν έσπευσε, αν και αρχηγός Κράτους, να συναντήσει τον νέο αυτοκράτορα - σωτήρα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα που λεηλατήθηκε

Όσοι έχουν επισκεφτεί το Λούβρο και έχουν αντικρίσει την Αφροδίτη της Μήλου, σεργιανίζουν τη μνήμη τους στα βάθη της Ιστορίας. Ψάχνοντας… μαθαίνει λοιπόν κανείς ότι σαν σήμερα, στις 23 Μαϊου του 1820, έναν χρόνο πριν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένα από τα σημαντικότερα αγάλματα που ανακαλύφτηκαν ποτέ, φορτώθηκε σε ένα πλοίο με προορισμό το Παρίσι, και το Μουσείο του Λούβρου.

Οι αποκαλύψεις του Παπαδήμου

Η Ελλάδα της κρίσης, είναι μια χώρα με… παρεμβατική δυνατότητα ακόμη και στην ψυχολογία των επενδυτών της Wall Street. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη δημοσίευση συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην εφημερίδα Wall Street Journal.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Σε αυτή την μάχη περισσεύουν μόνο… οι λαϊκιστές!»
«Από αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας. Μόνο οι λαϊκιστές… Αυτοί που πιστεύουν πως με τζάμπα μαγκιές και αλλάζοντας καθημερινά απόψεις και ρητορείες σαν τα πουκάμισα, μπορούν να κερδίσουν εκλογικά οφέλη. Μόνο αυτοί δεν χωρούν ανάμεσά μας. Όλοι οι άλλοι έχουμε μόνο μία επιλογή.

Απεβίωσε ο εφευρέτης του τηλεκοντρόλ

Σε ηλικία 96 ετών «έφυγε» από την ζωή ο εφευρέτης του τηλεκοντρόλ, Γιουτζίν Πόλι. Ο Πόλι ήταν μηχανικός της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Zenith, όταν το 1955 κατασκεύασε ένα φορητό κουτί που εκτόξευε ακτίνα φωτός στην συσκευή της τηλεόρασης, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν τα κανάλια και να ανοίγουν ή να κλείνουν τον δέκτη της τηλεόρασης.

Η “αόρατη απειλή” για το μέλλον

Αλήθεια πρώτη: Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το προετοιμάζουν. Αλήθεια δεύτερη: Το μέλλον ανήκει πρωτίστως στις γενιές που ακολουθούν. Αλήθεια τρίτη: Για να υπάρξει μέλλον, θα πρέπει οι γενιές αυτές να διευκολυνθούν στην προετοιμασία τους να το υποδεχτούν και να το πραγματώσουν…

Υπάρχει μία λογική(;;;) συνιστώσα να τον συγκρατήσει;

Την ώρα που ο μικρός κόκκινος πρίγκιπας των βορείων προαστίων, προσβάλει τους ξένους ηγέτες μέσα στο σπίτι τους, η Ελλάδα συνεχίζει το χαοτικό μοναχικό της δρόμο, μέσα στην ανασφάλεια που ο ίδιος, προκαλεί παγκοσμίως.

Υπεύθυνοι και σοβαροί

Αυτή τη φορά οι πολιτικές δυνάμεις που ατύπως συγκροτούν το ευρωπαϊκό μέτωπο δεν χρειάζεται να είναι μόνο υπεύθυνες. Οφείλουν να είναι και σοβαρές. Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, θα πρέπει το αμέσως προσεχές διάστημα να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις όχι μόνο για το πώς θα βγούμε απ’ τη κρίση, αλλά και πως θα αντέξουμε όσο θα διαρκεί.

ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Η άκριτη νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστων, η διάλυση της αστυνομίας και η υποστήριξη της άρνησης στράτευσης θα ήταν σε φυσιολογικές συνθήκες μία προκλητική κουβέντα καφενείου ή -στη χειρότερη περίπτωση- μία συζήτηση σε φοιτητικό αμφιθέατρο ή υπό κατάληψη λύκειο ανάμεσα σε επίδοξους κοινωνικούς επαναστάτες…

ΣΤΗ ΝΔ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κυρίους Κυριάκο Βελόπουλο και Παύλο Μαρκάκη.
Κατά τη συνάντηση, οι κύριοι Βελόπουλος και Μαρκάκης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για πανστρατιά των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία.

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Βέβαιος για την εκλογική νίκη της ΝΔ και έτοιμος για μία δυναμική προεκλογική εκστρατεία από την οποία ο Έλληνας πολίτης θα αντιληφθεί πλήρως το νόημα και την επικινδυνότητα των επερχόμενων εκλογών εμφανίστηκε, στην πρώτη του Συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Βόρειας Ελλάδας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«ΑΦΕΛΗΣ Ή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ»;

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναρωτιόμασταν ο κ. Τσίπρας είναι αφελής ή επικίνδυνος; Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου
(και μάλιστα μέσα στο Παρίσι) δείχνει ότι είναι και αφελής και επικίνδυνος.
Διότι μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας.

Συγκλονιστικό ξέσπασμα καρκινοπαθούς:»Δεν είμαι πειραματόζωο του ΕΣΥ.Θέλω να ζήσω»!

Απελπισία ζουν χιλιάδες ασθενείς, που έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν βρίσκουν τα φάρμακα τους.Καρκινοπαθείς και άνθρωποι με άλλες ασθένειες αναγκάζονται να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να προμηθευτούν το φάρμακο που θα τους κρατήσει στην ζωή και πάλι… «τρώνε πόρτα».

Χρυσός ο Αρης Γρηγοριάδης

Γρηγοριάδης: Αφιερώνω το χρυσό σε όλους τους ΕλληνεςΚι όµως, σε πείσµα των καιρών ο ελληνικός αθλητισµός υπάρχει και δίνει τόνους αισιοδοξίας σε µια κοινωνία που τείνει να εξαθλιωθεί.
Ο Αρης Γρηγοριάδης για µία ακόµα φορά πήρε την Ελλάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στην κορυφή.

Παγίδες πρόσθετων φόρων αποδείξεις και τεκμήρια δαπανών

Οι αποδείξεις δαπανών και τα τεκμήρια διαβίωσης είναι οι μεγάλες παγίδες πρόσθετων φόρων για εκατομμύρια φορολογούμενους.
Με κατεπείγουσα εγκύκλιο το Υπουργείο Οικονομικών εφιστά την προσοχή στους φορολογουμένους, για τη συμπλήρωση του Κωδικού 049 (Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών - του Πίνακα 7 του εντύπου Ε1), ο οποίος συμπληρώνεται με την εμπρόθεσμη δήλωση, ακόμα και όταν το πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας φόρου εισοδήματος.