Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά της μείωσης των συντάξεων

Από συνταξιούχους της Αγροτικής Τράπεζας
Κατά των μειώσεων που έχουν υποστεί στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο σύλλογος συνταξιούχων αγροτικής τράπεζας και 17 μέλη του, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και με αίτηση που κατέθεσαν ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακαρπη σύσκεψη με τους φαρμακοποιούς στο Μαξίμου

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

Η Λαγκάρντ… ανακάλυψε τη δραχμή

Από… τεχνικής άποψης, είναι ευτύχημα για την Ελλάδα το γεγονός ότι στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλαδή του πιο… οργανωμένου δανειστή της χώρας μας βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ. Μια Γαλλίδα τεχνοκράτης της οικονομίας, που στο παρελθόν βραβεύτηκε ως η καλύτερη υπουργός Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, γνωρίζει εις βάθος τα δημοσιονομικά ζητήματα, και δεν χρειάζεται… υποβολείς για να καταλήξει σε μια σημαντική απόφαση.

Η “παιδική χαρά” δουλεύει για τον Τσίπρα

Πόσο δίκιο είχε η «Monde»… Πόσο έγκαιρα και εύστοχα, μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της Ευρώπης περιέγραψε την άβολη αλήθεια για την πολιτική ηγεσία της ηπείρου μας. Της πιο ιστορικής και έμπλεης συμβολισμών και προκλήσεων ηπείρου, από την πολιτική διαχείριση της οποίας συνήθως γράφεται το μέλλον συνολικά της ανθρωπότητας.

Νίκος Χουντής προς Όλι Ρεν: «Πάλι τα ίδια για ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις και για μη ενημερωμένους πολίτες στην Ελλάδα ;»

Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος κυρίως στον Όλι Ρεν, είπε μεταξύ άλλων :

ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΕΣ Σε στενό κύκλο η πυροβασία. Δείτε το βίντεο

Σε στενό οικογενειακό κύκλο αναβιώνει πλέον στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το έθιμο των Αναστενάρηδων, η πυροβασία με γυμνά πόδια σε πυρακτωμένα κάρβουνα. Οι τελετές ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο το βράδυ.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Αυτό είναι το πιο απλό laptop στον κόσμο!

Ένα νέο laptop με ειδικά διαμορφωμένο λειτουργικό που κάνει τη χρήση του παιχνίδι ακόμα και για τους πιο αρχάριους χρήστες.
 Η γαλλική εταιρία Ordissimo δημιούργησε τα πιο εύχρηστα laptop του κόσμου για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει όλους εκείνους που δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία...

Ο Ολάντ απάντησε στον Τσίπρα με… Βενιζέλο

Τον χαρακτηρισμό “Ολαντ-ρέου” φαίνεται ότι… πλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που ορισμένες ώρες μετά τη σφοδρή προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γάλλου Προέδρου πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι την πόρτα των Ηλυσίων Πεδίων πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ»

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του τηλεοπτικού σταθμού Skai, συμμετείχε στην εκπομπή των κ. Οικονόμου & Λυριτζή, « Πρωινή Γραμμή», εγκαινιάζοντας την θεματική ενότητα του σταθμού Απασχόληση, Ανεργία, Κοινωνική Ασφάλιση και Συντάξεις.

Οι Γάλλοι αμφισβητούν (ήδη) τον Ολάντ

Ολαντ-ρέου, όπως τον αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έγινε ακόμη… Είναι όμως προφανές ότι ο Φρανσουά Ολάντ ξεκίνησε κάθε άλλο παρά θετικά τη θητεία του στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Μια θητεία γεμάτη προσδοκίες, αν όχι τόσο για τους Γάλλους, σίγουρα για τους… Έλληνες, και ακόμη πιο συγκεκριμένα τα «παλαιά ΜΜΕ» τα οποία διαχρονικά στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατική» Παράταξη.

Ενισχύονταιτα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη με σειρά τροπολογιών
Ψηφίστηκε,σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στοΣτρασβούργο, η έκθεση σχετικά με τηνστρατηγική για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ευάλωτων καταναλωτών.Η εν λόγω έκθεση πρωτοβουλίας εστιάζει στην ενδυνάμωση του πλαισίου προστασίαςκαθώς και στις ειδικές συνθήκες που θέτουν ορισμένους καταναλωτές σεασθενέστερη θέση.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΙΕΖΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!!!

Πρόταση για κατάργηση του ΑΠΕ: Το θράσος και η σύγκρουση συμφερόντων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων με την οποία δεν βλέπω να ασχολείται κανείς στα σοβαρά.
Και όταν δεν ασχολείται κανείς σοβαρά με μια πολύ σοβαρή υπόθεση, οι εμπλεκόμενοι αποθρασύνονται.
Μια τέτοια περίπτωση πρωτοφανούς θράσους είναι και η εκ μέρους της κοινοπραξίας Συμβούλων του Δημοσίου Planet – Deloitte εισήγηση για κατάργηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η Ελλάδα που γερνά έχει ανάγκη από ενεργούς, δραστήριους, δημιουργικούς πολίτες τρίτης ηλικίας

 Ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012
 Στο Φόρουμ Πολιτών για το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου, συμμετείχε ως ομιλητής ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ινστιτούτο A CERT).

Από τον Ολαντ-ρέου στον… Τσιπρ-αλαβάνο

Κάποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει ότι… έχασε το μέτρο. Οι άσπονδοι φίλοι του στην ευρύτερη Αριστερά ωστόσο, μάλλον θα σας διηγηθούν με παραδείγματα την άποψή τους ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη αίσθηση του μέτρου. Για να τη… χάσει τώρα.

Ο Σαμαράς πέταξε το γάντι στον Τσίπρα

Μια διεπίπεδη πολιτική στρατηγική ξεδιπλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, στην κορύφωση της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ενόψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου. Απ’ τη μια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρωταγωνιστεί σε υπερβατικές πρωτοβουλίες επανένωσης της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, με πλέον χαρακτηριστική τη χθεσινή στρατηγική συμμαχία με τη Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και μέσω των συνεργασιών με πρώην πλέον στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όπως τον Θάνο Πλεύρη, τον Γιώργο Ανατολάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Δεν… κουράστηκε να κρατά σημειώσεις ο Άκης;

Το ΠΑΣΟΚ, βαθύ, ιστορικό, αδιόρθρωτο και μοιραίο, δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Με τη διαχρονική αντοχή του μηνύματος… αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, το οποίο σχεδόν περπατά χέρι-χέρι με την προφανή αμφισβήτηση της πραγματικότητας. Και την αντικατάστασή της, από την «πραγματικότητα» που βολεύει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Ηγέτες και “ηγέτες”

Η σημερινή επέτειος θανάτου του Χαρίλαου Φλωράκη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το 2005 σε ηλικία 91 ετών, έρχεται… βιαστική να θυμίσει, να συγκρίνει, να σκορπίσει μελαγχολία. Περί ηγετών και «ηγετών».

Ο Μίμης προβλέπει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Το μυθιστόρημα της πολιτικής διαδρομής του Μίμη Ανδρουλάκη, ενδεχομένως και να τον αδικεί. Εκείνος, ένα ατίθασο πνεύμα με αντι-συστημικά χαρακτηριστικά, υπήρξε διαχρονικά μέρος του συστήματος. Από το ΚΚΕ στον Συνασπισμό, από εκεί στο ΠΑΣΟΚ, και πλέον έτοιμος για ακόμη μια «μεταγραφή», στον νέο, πλειοψηφικό κομματικό σχηματισμό που ο ίδιος προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΝΔ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μέσος Έλληνας πολίτης πρέπει ομολογουμένως να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να μάθει ποιες πραγματικά είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα θέματα, ώστε να τις κρίνει και να τις συγκρίνει με αυτές των άλλων κομμάτων.

Σήμερα η καταβολή του ΕΚΑΣ

Η κλιμάκωση στο ποσό του ΕΚΑΣ, με βάση τα συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες, επικουρικές κ.λπ.) καθώς και από μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα για το έτος 2011, διαμορφώνεται ως εξής:

Χωρίς φαρμακεία την Τετάρτη

«Ρολά» κατεβάζουν την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, διαμαρτυρόμενοι για τα ανεξόφλητα χρέη του Δημοσίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή πυξίδα»
Την ανάγκη για μια σταθερή κυβέρνηση που θα μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα πάνε χαμένες οι μέχρι σήμερα θυσίες, αλλά και θα αλλάξει τους όρους του «ασφυκτικού» μνημονίου, επεσήμαναν οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων στον βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές τον Αντώνη Σαμαρά, μη αντέχοντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, ένα νέο «πείραμα» εις βάρος τους και εις βάρος του τόπου τους.

Ν. Χουντής: «οι παρεμβάσεις της κυρίας Μέρκελ πλήττουν τη δημοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Παρέμβαση Ν. Χουντή στη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, απευθυνόμενος στους Ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Σούλτς, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση: «Πριν δυο μέρες, επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ισχυρός σεισμός στη Βουλγαρία - “Κουνήθηκε” η βόρεια Ελλάδα


5,6 Ρίχτερ έπληξαν τη Σόφια τα χαράματα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν ακόμη μεγαλύτερο, 5,8 Ρίχτερ και έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων, 23 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Σόφιας.