Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πόσο μειώνονται από αύριο οι κύριες και επικουρικές συντάξεις

Οι απώλειες, ωστόσο, είναι μεγαλύτερες, καθώς παρακρατείται και η αναδρομική μείωση του μηνός Ιανουαρίου
Διπλά «κουρεμένες» είναι οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που θα λάβουν, σταδιακά από αύριο έως και την 1η Ιουνίου, οι έξι στους δέκα συνταξιούχους (περίπου 1,5 εκατ. σε σύνολο 2,5 εκατ. που είναι όλοι οι συνταξιούχοι).

Η Ντόρα “βγάζει μπροστά” τους δημάρχους

Η οριστικοποίηση της επανόδου της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία κλείνει ένα μέτωπο που είχε ανοίξει στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με ορατές επιπτώσεις στις πρόσφατες εκλογές.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας και όχι με αυτόνομη διαδρομή, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αυξημένη προστιθέμενη αξία και απήχηση.

Ο Καρατζαφέρης… στα κάγκελα

Μετά τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι εγκατέλειψαν προεκλογικά τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για να ενταχθούν στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είδε σήμερα τον Θανάση Πλεύρη και τον Γιώργο Ανατολάκη να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, και τον Κυριάκο Βελόπουλο να έπεται.

Ευρώ ή δραχμή! Η Ελλάδα μπροστά σε δύο διλήμματα – το εξής… ένα!

Παλιές και νέες απειλές κατά της Ελλάδας αναβιώνουν ή κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στον ορίζοντα, ενώ η χώρα βρίσκεται στην αρχή μιας νέας προεκλογικής περιόδου με αμφίβολη την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος – κάτι στο οποίο συντείνει και η φορολογική επιδρομή που άρχισαν να δέχονται οι ψηφοφόροι της 17ης Ιουνίου.

Σε Εθνική Συνδιάσκεψη η Νέα Δημοκρατία

Στην απόφαση να πραγματοποιηθεί το Σάββατο Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκάλεσε το μεσημέρι την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου της ΝΔ, για τις στρατηγικές επιλογές του, καθώς και για τη συμφωνία με τη Ντόρα Μπακογιάννη, για επάνοδο στη Συγγρού.

Στον εικοστό πρώτο αιώνα!

Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Στον εικοστό αιώνα οι παραγωγικές δυνατότητες των κοινωνιών ήταν μεγάλες!
Στον εικοστό πρώτο αιώνα οι παραγωγικές δυνατότητες των κοινωνιών είναι μεγαλύτερες!
Στον εικοστό αιώνα μπορούσαμε να δουλεύουμε πολύ και να παράγουμε πολλά!
Στον εικοστό πρώτο μπορούμε να δουλεύουμε λιγότερο και να παράγουμε περισσότερα!
Στον εικοστό αιώνα είχαμε οι περισσότεροι εδώ στην Ευρώπη μισθούς και συντάξεις για να ζούμε αξιοπρεπώς!

Γιορτάζουν την Άλωση (της Ελλάδας) με συνέδρια και κόκκινα χαλιά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν ψάχνετε να βρείτε για ποιο λόγο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα αποτελέσματα της Απογραφής που διεξήχθη από τις 24 ως τις 27 Μαΐου 2011 – οπότε οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα διεξαχθούν (κατά παράβαση του άρθρου 54 του Συντάγματος), με την Απογραφή του… 2001 και θα προκληθεί σειρά ανωμαλιών με ενστάσεις και τα λοιπά – η απάντηση είναι απλή:

Ο Βενιζέλος αλλάζει στρατηγική

Το ιστορικό χαμηλό στο οποίο κινήθηκε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαϊου, κλόνισε συθέμελα την ψυχολογία των στελεχών του Κινήματος, καθώς και της κοινωνικής βάσης του. Απέναντι στον πολιτικό καλπασμό του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να είναι σε θέση να αντιτάξει πειστικά και αποτελεσματικά αντίμετρα, με αποτέλεσμα η κάλπη της 17ης Ιουνίου να αντικρίζεται με… τρόμο από την Ιπποκράτους, αναφορικά με το ποσοστό που θα φέρει το Κίνημα.

Χαριστική βολή στην κρίση, από τον τουρισμό

Μια από τις… κουρασμένες αλήθειες της ελληνικής οικονομίας, περιγράφει τον τομέα του τουρισμού ως τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Σχήμα μάλλον οξύμωρο, για μια χώρα η οποία στερείται βιομηχανικής υποδομής, δείχνει ωστόσο χωρίς μισόλογα και περιστροφές το πόσο σημαντικός είναι για την Ελλάδα ο τουρισμός.

Ο Σαμαράς με ατζέντα ανατροπής

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Αυτή η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ποιοτικά διαφορετική από τις προηγούμενες. Με την κρίση χρέους της ευρωζώνης να… θεριεύει, και την πρόφατη Σύνοδο των G8 στο Camp David να έχει επικεντρωθεί στο θέμα της Ελλάδας, οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν διαχειριστικά, γραφειοκρατικά και εν πολλοίς μοιρολατρικά το ζήτημα.

Στάση ευθύνης από τον Στέλιο Σταυρίδη

Παράδειγμα προς μίμηση η στάση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με τη «Δράση», Στέλιου Σταυρίδη, ο οποίος με δήλωσή του ενώ τονίζει ότι θα «στηρίξει ενεργά τη Νέα Δημοκρατία», εν τούτοις δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Από Number One…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗΕπτά χρόνια μετά, λίγες αφορμές θυμίζουν την Ελλάδα του 2005. Την Ελλάδα που ήταν “Number One» στην Ευρώπη, όπως μελωδικά περιέγραψε η Έλενα Παπαρίζου με το ομώνυμο τραγούδι, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας στη γραμμή του Γ. Παπανδρέου και του «λεφτά υπάρχουν», κατόρθωσε να κερδίσει ένα μεγάλο τμήμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ.
Κατά τη μετεκλογική περίοδο αποκαλύφθηκε, όμως, ότι στην πραγματικότητα το κόμμα αυτό, το οποίο αποτελείται από πολλές συνιστώσες, μερικές από τις οποίες προέρχονται από την άκρα αριστερά, δεν διαθέτει ούτε αξιόπιστο πρόγραμμα ούτε αίσθημα ευθύνης για να αναλάβει κυβερνητικό ρόλο. Αντίθετα, κινείται καιροσκοπικά και με ανέφικτες έως παράλογες υποσχέσεις επιδιώκει να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό.

Πως αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ και γενικά στο λαϊκιστικό μέτωπο δεν μπορεί να είναι το δίλημμα «Μνημόνιο- αντιμνημόνιο», «Ευρώπη- Βαλκάνια», «Ευρώ- δραχμή». Αυτή η στρατηγική είναι ατελέσφορη και πολώνει. Και η πόλωση δεν ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία. Η αντι- αριστερή ρητορική- πολλές φορές με όρους παρελθόντος- φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι παραπάνω

Στη Σύνοδο των G8 στο Camp David, οι λόγοι αλληλεγγύης προς την Ελλάδα περίσσευσαν. Με έντονο τρόπο και πειστικό ύφος, οι ηγέτες των μεγαλύτερων και ισχυρότερων κρατών του κόσμου, ζήτησαν άμεσες δράσεις, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Όχι απαραιτήτως επειδή μας…

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ…

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη έναν συνεπή αγωνιστή της παράταξης, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αγίου Αθανασίου Νικόλαο Τσαλαμιδάρη.
Ο εκλιπών ήταν από τα σημαντικότερα και δυναμικότερα στελέχη της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης και έδινε τη μάχη για μία καλύτερη Ελλάδα εδώ και δεκαετίες μέσα από την οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ν.Δ. Η «ΑΥΓΗ» ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!

Δεν υπάρχει Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ ο φλογερός Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν ένας «αιμοσταγής παπάς», σύμφωνα με την εφημερίδα- δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», που επέλεξε την ημέρα που όλη η Ελλάδα τιμούσε τη μνήμη των σφαγιασθέντων από τους Τούρκους για να εξαπολύσει μία ανιστόρητη και φριχτή επίθεση στην ιστορία και τον ποντιακό ελληνισμό!

Οι αναστενάαρηδες του Λαγκαδά συνεχίζουν την παράδοση της πυροβασίας. Δείτε το βίντεο

Από σήμερα και για ένα 3ημερο οι αναστενάρηδες του Λαγκαδά θα αναβιώσουν το έθιμο της πυροβασίας. Το έθιμο λέγεται ότι έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και ότι είναι συνέχεια Διονυσιακών τελετών, το οποίο το έφεραν οι πρόσφυγες στην Μακεδονία από την Ανατολική Θράκη μετά τον ξεριζωμό το 1922. Στην πυροβασία συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες χορεύοντας πάνω στα ανάμενα κάρβουνα με γυμνά πόδια χωρίς να παθαίνουν εγκαύματα.

Σε λειτουργία το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Απο σήμερα τίθεται σε λειτουργία το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης. Αναφορικά με τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς ο πρόεδρος είπε πως υπήρξε καθυστέρηση καθώς το ΙΚΑ δεν κατέβαλε το μερίδιο του. (Οφειλή 270 εκατομμύρια ικα 130 εκατομμυρια).