Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ . Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ενός λεπτού σιγή τήρησε σήμερα η Εθνική Αντιπροσωπεία, τιμώντας τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.
Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής ,Βύρων Πολύδωρας, αμέσως μετά την ομιλία που απηύθυνε στο Σώμα των βουλευτών με την ευκαιρία της εκλογής του, αναφερόμενος στην ημέρα εθνικής μνήμης είπε:

Αναδίπλωση Βερολίνου μετά την αποδοκιμασία της πρότασης Μέρκελ για δημοψήφισμα

Ύστερα από περίπου 12 ώρες «μυστηρίου» για το πραγματικό περιεχόμενο της τηλεφωνικής επαφής που είχε η Αγκελα Μέρκελ με τον Κάρολο Παπούλια, πρωθυπουργική ανακοίνωση έριξε φως στη ουσία του τηλεφωνήματος της καγκελαρίου.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στον δήμο Βόλβης

Οι υπάλληλοι του δήμου Βόλβης επιμορφώθηκαν για θέματα υγιεινής και ασφάλειας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους

Το διοικητικό προσωπικό του δήμου Βόλβης παρακολούθησε ειδικά μαθήματα για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και για θέματα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια του εργασιακού του χώρου, σε επιμορφωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της νέας πτέρυγας Γυμνασίου – Λυκείου Ασπροβάλτας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.Ο.Ε 19 ΜΑΙΟΥ 2012-ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 90 Χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό ο Ποντιακός Ελληνισμός συσπειρωμένος ενωτικά στις τάξεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προετοιμάζεται πυρετωδώς σε όλη την χώρα να τιμήσει την ιερή μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Φέτος η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει δύο μεγάλες Πανελλαδικές Συγκετρώσεις:
Θεσσαλονίκη. Σάββατο 19 Μαΐου 2012-Ώρα 19.00
στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, με κεντρικό ομιλητή τον Ελληνοαμερικανό Βουλευτή Θωμά Κατσιαντώνη

Αν τα σπάσουμε με την Ευρώπη, λέμε αντίο στην ΑΟΖ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά όποιος έχει οποιαδήποτε σχέση με τα (χρονίζοντα) εθνικά μας θέματα, γνωρίζει πως το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν είναι η επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και η σχετική κινητικότητά τους.
Δεν χρειαζόταν καν να έλθει (το βράδυ της Τετάρτης) η διαβεβαίωση εκ μέρους της επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, σύμφωνα με την οποία «η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο», προσθέτοντας ότι «η ΠΓΔΜ θα μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα υπάρξει συμφωνία για το θέμα του ονόματος».

"Εξαφανίστηκε" Ολυμπιακή δάδα αξίας 300.000 ευρώ

Φτερά έκανε Ολυμπιακή συλλεκτική δάδα αξίας 300.000 ευρώ. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα της Ηλείας "Κόσμος", η κλοπή της δάδας συμπίπτει χρονικά με την κλοπή που έγινε στο Μουσείο αλλά κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Τρισέ προτείνει χρεοκοπία και… κηδεμονία για την Ελλάδα

Όσο διάστημα ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ βρέθηκε στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξελίχτηκε στον… κακό εφιάλτη των κερδοσκοπικών συμφερόντων, που είχαν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας, και ασκούσαν τις σχετικές παρασκηνιακές πιέσεις, ώστε να εισπράξουν τα κέρδη τους.

Η Ελλάδα στο τέλος του δρόμου

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «Ιθάκη» του Καβάφη συνιστά την αέναη δικαιολογία για όποιον δεν καταφέρνει να φτάσει στο τέλος της διαδρομής που ξεκίνησε, καθώς δίνει έμφαση στο ταξίδι και τα… παρελκόμενά του, περισσότερο από τον τερματισμό. Στην περίπτωσή μας, μια Ελλάδα σε προϊούσα, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, μοιάζει να βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής.

Σήραγγες Τεμπών-Πλαταμώνα: ξεκινούν και πάλι εργασίες στις σήραγγες Τ2,Τ3

Μετά από πολύ καιρό έχουμε ευχάριστα νέα για τις Σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα όπου τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και 1 χρόνο. Το ypodomes.com επικοινώνησε με την υπεύθυνη της εταιρείας κατασκευής και λειτουργίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και την ρωτήσαμε σχετικά.
Το ευχάριστο νέο για το έργο είναι πως το Υπουργείο Υποδομών από μέρα σε μέρα αναμένεται να πληρώσει ένα ποσό 39.400.000 ευρώ από πιστοποιημένες εργασίες που έχουν γίνει. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την κα Ζαβρίδου θα διοχετευθούν σε έργα που κρίνονται απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξέλιξη του έργου.

(Όλοι) εμείς απέναντι στα… 15μελή

Τα μονοπάτια πού διαβαίνουμε χαράσσουν μια διαδρομή δύσκολη και επώδυνη. Ένας πόλος συγκροτείται με ταχείς πλέον ρυθμούς.
Αυτό το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων πού στήριξαν, ανέδειξαν, έθρεψαν το ΠΑΣΟΚ της μεταπολιτευτικής πορείας με τον κρατισμό, με τούς συνδικαλιστές ηγέτες των ΔΕΚΟ, τους επιδοτούμενους πού έβριζαν την Ευρώπη αλλά ήθελαν τα επιχορηγούμενα προγράμματα μελέτης της κόκκινης αρκούδας, παρέα με αυτούς τους μικροαστούς πού εκστασιάζονταν με το Ρεσάλτο στην εξουσία γιατί τους έδινε χρώμα στην ρουτίνα της ζωής τους.

Λαϊκισμός είναι…

Λαϊκισμός είναι η κολακεία του ομαδικού θυμικού, το καθησυχαστικό χάδι στην ανησυχία του, μια τακτική της οποίας η θέρμη συντηρείται τελετουργικά στο πελιδνό παρόν της κομματικοσυντεχνιακής ιδιοτέλειας, καταστατικά αδιάφορης για το ευρύτερο συμφέρον και ως εκ τούτου ανίκανης να χρειάζεται και να δημιουργεί πραγματικά συλλογικά υποκείμενα.

Ο στόχος της ΝΔ είναι οι κεντρώοι

Η διαφαινόμενη αλλαγή στρατηγικής που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι προφανές ότι το «ιστορικό χαμηλό» των εκλογών της 6ης Μαΐου δεν οφείλεται μόνο στο θυμό του εκλογικού σώματος. Μεγάλη ευθύνη φέρει η λανθασμένη στρατηγική που είχε στόχο τον Βενιζέλο, αλλά και η μεσοβέζικη στάση έναντι της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αντί για ανάπτυξη… ανεργία, λουκέτα, διχασμός

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, τα αριστερά σακάκια του φθαρμένου πολιτικού μας συστήματος, οι δυνάμεις της γιαλαντζί κοινωνικής επανάστασης των βορείων προαστίων, οι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ τις ώρες της εθνικής κρίσης, χρεώνονται αποκλειστικά την περαιτέρω καταστροφική πορεία της χώρας.
Συνεργοί στο εθνικό ολίσθημα και κοινωνικό έγκλημα, στην οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Χαραμάδα επαναδιαπραγμάτευσης

Η ΕΕ και το ΔΝΤ προωθούν ένα καινούργιο τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος και αυτό μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα,
Τη χαραμάδα για ένα ελαστικότερο μνημόνιο φαίνεται ότι άνοιξε ο πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ ,ανακοινώνοντας την ενεργοποίηση των ρητρών προσαρμοστικότητας του νέου δημοσιονομικού συμφώνου.