Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ψάχνουν τέρας του Λοχ Νες στις Πρέσπες.Δείτε το βίντεο

Aφορμή στάθηκε η φωτογραφία ενός ζευγαριού
Το ελληνικό τέρας του Λοχ Νες ψάχνουν στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας, το BBC. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορμή στάθηκε η φωτογραφία ενός ανώνυμου ζευγαριού στη λίμνη, όπου στο βάθος διακρίνεται να προβάλλει μέσα από το νερό, ένα «τέρας» που θυμίζει … θαλάσσιο προϊστορικό ερπετό.

Η Μέρκελ “ξηλώνει” την τρόικα

Οι πρώτες απογοητεύσεις από τον Φρανσουά Ολάντ είναι ήδη… ανάμεσά μας. Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, όπως εύκολα μπορούσε να προβλέψει όποιος διάβαζε το πολιτικό βιογραφικό του, και κοιτούσε πίσω από τη βιτρίνα του «αντι-σαρκοζισμού», μοιράζει στιγμές… συγκατάβασης, όπως λέγεται ευγενικά η υποχωρητικότητα, μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ.
Επιβεβαιώνει λοιπόν ότι η όποια αντικειμενική και ρεαλιστική προ

Η Ομπρί περιμένει τον Ολάντ… στη γωνία

Η σχέση τους υπήρξε διαχρονικά αταίριαστη. Εκείνη, η Μαρτίν Ομπρί, ήταν η κόρη του Ζακ Ντελόρ, η πολιτική σκέψη και αποφασιστικότητα της οποίας ωστόσο, την έβγαζαν από τη σκιά του εμβληματικού πατέρα της. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Φρανσουά Μιτεράν είχε πιστέψει αρκετά στο μέλλον της.

Πρώτη Έφιππη Παραλίμνια Πορεία Βόλβης

Πρωτότυπη περιήγηση… αφ’ υψηλού, στις φυσικές ομορφιές και τα σημαντικότερα μνημεία του δήμου Βόλβης
Την Κυριακή 20 Μαΐου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης διοργανώνει σε συνεργασία με ιππικούς ομίλους και ποδηλατικούς συλλόγους την 1η Έφιππη Παραλίμνια Πορεία στη Λίμνη Βόλβη.

Οι διάλογοι του παραλόγου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι διάλογοι που διημείφθησαν εντός του προεδρικού μεγάρου, αλλά και όσα αντιφατικά και ανεύθυνα λέγονται στις τηλεοπτικές συζητήσεις, μαζί με σειρά ναπολεόντειων συνδρόμων, αποδεικνύουν ότι η χώρα δεν κινδυνεύει μόνο από ολοκληρωτική κατάρρευση, αλλά και από μια γενική παράκρουση, που θα την εμποδίσει να ξανασταθεί στα πόδια της και μετά την καταστροφή.

Εθνικό προσκλητήριο από Σαμαρά

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού προσκλητηρίου. Μιας πανστρατιάς της υπεύθυνης Ελλάδας, απέναντι στις δυνάμεις που μοιάζουν έτοιμες να τζογάρουν με το μέλλον του τόπου.

Ο Βενιζέλος με… Carmina Burana

Μια επιθετικού χαρακτήρα προεκλογική εκστρατεία είναι αποφασισμένος να δρομολογήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο δρόμο για την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατανοεί ότι οι τάσεις αποσυσπείρωσης στο εσωτερικό του Κινήματος δεν έχουν κατευναστεί, και εφόσον φτάσει μέχρι τις κάλπες μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ιπποκράτους να ανακάμψει εκλογικά.

Επιλογή με… μέλλον ο Ρουπακιώτης

Η επιλογή του Αντώνη Ρουπακιώτη για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας, είναι μια προβολή στο μέλλον. Θα μπορούσε να την τιτλοφορήσει κανείς ως «η Αριστερά στην εξουσία», καθώς ο άλλοτε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποτελεί εξέχων και προβεβλημένο στέλεχος του χώρου της Κεντροαριστεράς, με ευρύτερη ωστόσο απήχηση και αναγνώριση.
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ
«Δεν υπάρχει χαλάρωση. Έχει αρχίσει ήδη η νέα μάχη. Θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα και με αγάπη για την πατρίδα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «συνασπισμό από συνιστώσες της γκρίνιας» που κυμαίνονται «από την ανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία».

Ο κρίσιμος ρόλος του Κώστα Μπακογιάννη

Με τη συζήτηση περί της επικείμενης επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία να κορυφώνεται, στο πλαίσιο της επιχείρησης συσπείρωσης της Κεντροδεξιάς, ενόψει της οριακής και διπολικής μάχης των εκλογών της 17ης Ιουνίου, έχει αξία να καταγραφεί ο κρίσιμος ρόλος που φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει παρασκηνιακά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ένα ενδιαφέρον πείραμα

Ο επίλογος της «επόμενης μέρας» των εκλογών της 6ης Μαϊου, γράφτηκε με τις πολύωρες ζυμώσεις και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, αρχικά για την επιλογή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, στο πρόσωπο του πρώην πλέον Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, και εν συνεχεία για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο Πάγκαλος… τελειώνει το βιβλίο

Όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει προχωρήσει αρκετά τη συγγραφή του πολυαναμενόμενου βιβλίου του με τον εύγλωττο τίτλο “Μαζί τα φάγαμε”. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, καθώς δεν έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Το “αντίο” του Παπαδήμου

Τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, που παρέλαβε από τον Γιώργο Παπανδρέου στα τέλη του προηγούμενου μήνα, παρέδωσε χθες ο Λουκάς Παπαδήμος στον Παναγιώτη Πικραμμένο.
Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δημοσιοποίησε επιστολή με αποδέκτες τους Έλληνες πολίτες, στην οποία παραθέτει τις απόψεις του για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, κρίσιμες στιγμές που ο ίδιος προσδιορίζει ως επιτεύγματα, καθώς και το πώς διαμορφώνεται το μέλλον για τον τόπο.

Παγίδα οι αποδείξεις στην εφορία!

Κάποιοι τρίβουν τα μάτια τους παίρνοντας το εκκαθαριστικό της εφορίας. Οι αποδείξεις καίνε πολλούς που ... δεν πρόσεξαν τα τεκμήρια.
Ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αύξηση των φόρων για όλους κατά μέσο όρο στα 600 ευρώ, αλλά αυτό είναι κυρίως λόγω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών. Εκείνοι που πραγματικά “καίγονται” είναι όσοι υπάγονται στο καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης.

Πρώτη δύναμη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ η ΔΑΠ, αισθητή πτώση της ΠΑΣΠ

Μικρότερη η συμμετοχή
Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ, αισθητή πτώση της ΠΑΣΠ -που παραμένει όμως δεύτερη δύναμη- και άνοδο των αριστερών παρατάξεων δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Παράλληλα, μικρότερη ήταν συμμετοχή των ψηφοφόρων από πέρυσι, περίπου κατά 10%. Έτσι, πάνω από 100.000 άτομα, ψήφισαν εφέτος, ενώ πέρυσι είχαν ψηφίσει 135.000 φοιτητές και φοιτήτριες.

Aνακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Οι 16 νέοι υπουργοί που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης ορκίζονται τα μέλη της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα πλαισιώσουν τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
Γύρω στις 01:30 και μετά από πολλές εμπλοκές και άκαρπες κρούσεις, τελικά ανακοινώθηκε η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, πιθανότατα στις 17 Ιουνίου.
Η σύνθεση της κυβέρνησης έχει ως εξής: