Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η επανάληψη του λάθους που έκρινε τις εκλογές

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου υπήρξε αυταπόδεικτα μη συνηθισμένο. Υπό την έννοια ότι η αιτιολόγηση της αντι-συστημικής ψήφου της κοινωνίας, είτε εκφράστηκε στην κάλπη με την επιλογή κομμάτων που κάθε άλλο παρά διακρίθηκαν για τη μετριοπάθεια του πολιτικού λόγου και της ρητορικής τους, είτε εκφράστηκε μέσω της αποχής, όχι στο πλαίσιο ενός κακώς αιωνούμενου «χαβαλέ», αλλά ως βαθιά συνειδητοποιημένη επιλογή, μετριοπαθών πολιτών, κοινωνικά και οικονομικά δραστήριων.

Με την Ευρώπη ή με τα Βαλκάνια;

Ελπίζω αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία να μην επαναλάβει τα λάθη που έγιναν στη πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη της και κυρίως στη θέση της «αυτοδυναμίας» να θέσει το δίλημμα: Ευρώπη ή Βαλκάνια. Γιατί από τη θέση που θα βρεθεί η χώρα την επομένη και της νέας εκλογικής αναμέτρησης, θα εξαρτηθεί θα εξαρτηθεί και η διαπραγματευτική μας θέση έναντι του μνημονίου.

Ο Σαμαράς έθεσε το νέο δίλημμα

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά το ναυάγιο στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, είχαν περιεχόμενο εθνικού διαγγέλματος. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε τις συνθήκες που οδήγησαν στο νέο αδιέξοδο, επομένως και σε εκλογές, και προσδιόρισε ουσιαστικά το πολιτικό δίλημμα το οποίο θα θέσει η Συγγρού στους πολίτες.

Αφήστε το νέο να γεννηθεί

Ανοιχτή επιστολή του Ευρωβουλευ​τή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις με υποχρεώνουν να δημοσιοποιήσω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αγωνία και τις προτάσεις μου για την αποτροπή μιας μείζονος κοινωνικής και εθνικής περιπέτειας. Η θέση μου εδράζεται στις παρακάτω παρατηρήσεις:

Σαμαράς: Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται

Διάγγελμα προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με αφορμή τις νέες εκλογές απήυθυνε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο τονίζει ότι «η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση», ότι «το παρόν και το μέλλον μας απειλείται» και πως «απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της».

Μετάβαση θρίλερ του Ολάντ στο Βερολίνο

ΚΤΥΠΗΣΕ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Το αεροσκάφος που μετάφερε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο, όπου θα είχε την πρώτη του συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγγελα Μέρκελ, κτυπήθηκε από κεραυνό και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Παρίσι.Σύμφωνα με τη Γαλλική Προεδρία, ο Ολάντ επιβιβάστηκε σε άλλο αεροσκάφος και αναχώρησε εκ νέου για τη Γερμανία.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. " ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!"


Ενάντια στο "κόμμα των          πολιτικών κομμάτων" και τους ξένους δυνάστες του Ελληνισμού,          που δε σεβάστηκαν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και          οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες

Ναυάγιο και εκλογές

Σε ναυάγιο κατέληξε και η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, με πρακτικό αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται πλέον σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα για τις 17 Ιουνίου, αν συνυπολογίσει κανείς ότι νωρίτερα οι σχολικές αίθουσες δεν θα είναι διαθέσιμες, λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Το αντίο ενός φίλου

Στον Νικολά Σαρκοζί μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά. Περισσότερα φυσικά οι Γάλλοι, και ειδικότερα η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που, πριν από πέντε χρόνια, επένδυσαν στο εκρηκτικό πολιτικό ταπεραμέντο του, προσδοκώντας ότι θα έφερνε μια αύρα δομικής αλλαγής, στη σκουριασμένη Γαλλική Δημοκρατία.

Και τώρα;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η αλλαγή φρουράς στα Ηλύσια Πεδία είχε κάτι από τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος. Το επιβλητικό κτίριο, η προεδρική φρουρά, το κόκκινο χαλί, ο ατελείωτος διάδρομος που οδηγεί στην έξοδο, οι συγκεντρωμένοι πολίτες… φωνή της κοινωνίας που αποφάσισε ότι ο Φρανσουά Ολάντ είναι καταλληλότερος του Νικολά Σαρκοζί, για να ηγηθεί της Γαλλίας.

Ορκίζεται την Πέμπτη η νέα Βουλή

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Με την υπογραφή του Δ' αντιπροέδρου της απελθούσας Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, εκδόθηκε ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 40/2012, με θέμα την σύγκληση της την Πέμπτη, στις 11 π.μ., για την ορκωμοσία των βουλευτών.

Καρατζαφέρης: Να μην αφήσουμε τη χώρα στο ροζ όραμα του Τσίπρα

«Θα αφήσουμε να παραδοθεί η χώρα στο ροζ όραμα των συντρόφων του κ. Τσίπρα; Στο όραμα ενός τετάρτου γύρου κατάληψης και συντριβής της αστικής Δημοκρατίας;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα τελευταία γεγονότα και τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Δήμος Βόλβης στηρίζει την προετοιμασία των Ελλήνων Αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

«Παράδοση τριών μπαρών άρσης βαρών Ολυμπιακών προδιαγραφών στο Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας του ΣΕΓΑΣ»
 Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ο Δήμος Βόλβης αποφάσισε να δανείσει υλικό που κατέχει από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας του ΣΕΓΑΣ, μετά από αίτημα του εν λόγω κέντρου προς το δήμο, για την κάλυψη της αγωνιστικής προετοιμασίας των αθλητών στίβου, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Ξεχάστηκε ο Παπανδρέου λόγω αρχομανίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φαντάζομαι ότι ο μόνος που τρίβει τα χέρια του αυτόν τον καιρό είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ελέω διαφόρων αδιάλλακτων αρχομανών, που καταφθάνουν στο προεδρικό μέγαρο μοιράζοντας χαμόγελα αυταρέσκειας και αλαζονείας και επιδεικνύοντας πρωτοφανή άγνοια κινδύνου, όχι για την Ελλάδα, αλλά και για το ίδιο τους τον σαρκίο – αφού είναι βέβαιο ότι μετά την καταστροφή όχι μόνο δεν θα είναι σε θέση να γιορτάσουν τη νίκη τους, αλλά θα οδηγηθούν στο Γουδί – ο Παπανδρέου έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Η Ελλάδα πληρώνει το “blame game” της Αριστεράς

Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, με την κατ’ αρχήν άρνηση του Φώτη Κουβέλη να δεχθεί να συμμετάσχει ή έστω να στηρίξει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού, είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι η χώρα πληρώνει βαρύ λογαριασμό για το «blame game» της Αριστεράς.

Μια απάντηση από την Ιστορία

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η απάντηση που είχε δώσει ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ερώτηση για το αν αισθάνεται περισσότερο Ευρωπαίος απ’ ό, τι Έλληνας, κρύβει μέσα της την αλήθεια που αδυνατεί να κατανοήσει η Αυστριακή κα Φέκτερ. Και εξηγεί την κακοδαιμονία της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειάς μας. «Ασφαλώς και είμαι περισσότερο Έλληνας.

Γιατί έπρεπε να πάμε σε εκλογές;

Έχουν παρέλθει, με τη σημερινή, εννέα ημέρες από το εκλογικό αποτέλεσμα, και ακόμα οι αρχηγοί των κομμάτων δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην ουσία της εντολής που πήραν από τον ελληνικό λαό. Το θέαμα είναι άκρως απογοητευτικό για τους εντολείς, και θα λέγαμε ιδιαιτέρως ανθυγιεινό για τη Δημοκρατία.

Τι λένε τα πρακτικά

Η Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά που κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την Κυριακή 13 Μαϊου, με την παρουσία των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αναλυτικά, το κείμενο των πρακτικών:

Στο τραπέζι η πρόταση Καμμένου από Σαμαρά

Τη χθεσινή πρόταση του Πάνου Καμμένου, που ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε και γραπτώς στον Κάρολο Παπούλια, ενίσχυσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπάρξει επ’ αυτής ουσιαστική συζήτηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απότην αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, από τον Σεπτέμβρη του 2011,  τοΣωματείο μας, πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα παραρτήματα τωνφροντιστηρίων Μπαχαράκη για:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.

 Τη στιγμή που φουντώνει ξανά, η συζήτηση για υστέρηση των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτει ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν διεξάγει, εδώ και χρόνια, κανέναν φορολογικό έλεγχο στις πολυεθνικές εταιρείες, που με διάφορες λογιστικές αλχημείες, και κυρίως μέσω ενδο-ομιλικών συναλλαγών, φοροδιαφεύγουν, αλλά και φουσκώνουν τις τιμές των προϊόντων που πωλούν στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα του Επιτρόπου κ. Σεμέτα, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας τα πρακτικά της κοινής σύσκεψης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13ης Μαΐου.
Τίς γνωστές τους θέσεις που ανακοίνωσαν αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέθεσαν οι κ. Σαμαράς , Τσίπρας και Βενιζέλος. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα πρακτικά που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων, ενω ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε στο τέλος ότι δεν είναι ικανοποιημένος.

Μέγα πολιτικό θέμα προκαλεί έγγραφο - Διαψεύδει ο Π. Καμμένος, τον "αδειάζει" η Προεδρία της Δημοκρατίας

- Μέσω της κρατικής τηλεόρασης ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι δεν έχει την υπογραφή του αυτό το κείμενο
- Σε αυτό το κείμενο αναφέρεται πως ο Π. Καμμένος δίνει ψήφο ανοχής σε περίπτωση κινδύνου εθνικής ασφάλειας
- Η προεδρία αυτό το έγγραφο το κοινοποίησε στα κόμματα και τους δημοσιογράφους