Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τι θα γίνει με τα στεγαστικά δάνεια αν πάμε σε δραχμή


Διαβάστε που θα πάνε τα επιτόκια, οι τιμές των προιόντων, οι μισθοί και οι συντάξεις στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ.
Από τα επακόλουθα του σεναρίου της δραχμής είναι να ''ανέβουν'' τα επιτόκια κατά 40%, ο πληθωρισμός 50% και το εξωτερικό χρέος στο 200% του ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών και ξένων οίκων.

Κάλπικες οι λίστες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Οι λίστες με τους συμβεβλημένους ιατρούς που ανακοινώσε ο ΕΟΠΥΥ  μέσω της ιστοσελίδας του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γιατρός ανάφερε σε ασφαλισμένο του πρώην ΤΑΠΟΤΕ ότι δεν ρωτήθηκε για την ένταξη του στον κατάλογο του ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως είναι οι διαβητικοί δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βρουν γιατρό για την Συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.

Μεθοδεύει εκλογές για την πρώτη θέση. Το μεγάλο μυστικό του Τσίπρα: Θέλει να γίνει πρωθυπουργός!


Στο χάος της ακυβερνησίας και της οικονομικής κατάρρευσης βυθίζεται η χώρα, με ευθύνη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, με την άρνησή του να συμβάλει στη εξεύρεση λύσης για να κυβερνηθεί η Ελλάδα αποκαλύπτει πλέον τον μοναδικό αντικειμενικό σκοπό του:

Απίστευτο:Ήρθαν στα χέρια μέσα στο στούντιο της Focus Web TV ο Πέτρος Τατσόπουλος τουΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο Στέλιος Σταυρίδης της ΔΡΑΣΗΣ Δείτε το βίντεο

Η Φαίη Μαυραγάνη στο studio της Focus Web TV συζητά με τουςκαλεσμένους της την αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης, την στάση της Αριστεράςκαι συγκεκριμένα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κι αν υπάρχει πιθανότητα επανένωσης της ευρύτερηςΚεντροδεξιάς.

Διαγωνισμός Ελιάς και πατέ Ελιάς

Γραφει ο Φώτης Κουτσαμπάρης
Η ελιά είχε την τιμητική της στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flavor end Taste,  «Επιτραπέζια Ελιά και πατέ Ελιάς», που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ… ξέρει τι κάνει

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προχωρημένη στρέβλωση αναφορικά με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Αρνούμενος πεισματικά, και εφευρίσκοντας προσκόμματα, να συνδράμει στην οποιαδήποτε προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης, η οποία θα «τρέξει» τη χώρα το κρίσιμο διάστημα μέχρι και τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον.

ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ! Με ονόματα και διευθύνσεις!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Φαντάζομαι πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν (χωρίς να το παραδέχονται, βέβαια), ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε δυο χρόνια ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς να εξελιχθεί σε πρωτοδεύτερο με ψηφοφόρους που έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική σχέση μεταξύ τους και με το κόμμα που ψηφίζουν.

Ο Δημος Βόλβης απαντά σε δημοσιεύματα του τύπου για την ποιότητα του νερού σε κοινότητες του Δήμου.

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, στις 12/05/2012, περί ακαταλληλότητας του νερού σε Κοινότητες του Νομού Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και στις παρακάτω κοινότητες του Δήμου μας, στη Ν. Απολλωνία, Βαμβακιά, Αρέθουσα και Νικομηδινό, η Δ.Ε.Υ.Α.Β. ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι:

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠOΛΙΤΙΚΟΙ;

Γράφει ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκης
Παρακολουθώ με προσοχή τις αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος από τους ιδίους “πολιτικάντηδες” που δυο χρόνια τώρα προσπαθούν να πείσουν το Λαό για την…ορθότητα των επιλογών, των πολιτικών που στήριξαν το μνημόνιο και την καταστροφική του πορεία και τις οποίες ο ελληνικός λαός με συντριπτική πλειοψηφία καταψήφισε.

Θα κάνει κόμμα ο Αλαβάνος;

Η δημόσια παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου, στην κατεύθυνση της σαφούς διαφοροποίησης από τον Αλέξη Τσίπρα, τη ρητορική και τη στρατηγική που ακολουθεί ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εθνική αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης και αποφυγής των πρόωρων εκλογών, μοιάζει να είναι ο πρόλογος από το… προσεχώς, που θα δούμε στις εκλογές που πλησιάζουν καλπάζοντας, με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Ιουνίου.

Το παράδειγμα του Παπούλια

Ανεξαρτήτως της διαγραφόμενα αρνητικής κατάληξης της προσπάθειας σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει ένα καθοριστικό βήμα για την έξοδο από το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο, θα πρέπει να σταθεί κανείς στο παράδειγμα του Κάρολου Παπούλια.

Μαγκιά τους!

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης για το 2012. Τα ελληνόπουλα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν αυτό που μέχρι χθες φάνταζε αδύνατο. Αυτό που 12 λεπτά πριν το τέλος του τελικού έμοιαζε ακατόρθωτο. Γύρισαν ένα παιχνίδι τίτλου από το –19, μέσα σε 10 λεπτά, και ευτύχησαν να φύγουν νικητές με το σουτ της τελευταίας στιγμής! Όπως ακριβώς πριν 20 χρόνια, στην ίδια πόλη, πετύχαιναν κάτι παρόμοιο τα «μωρά» της Παρτιζάν και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η τολμηρή ζαριά του Βενιζέλου

Το τελευταίο διάστημα, μετά το αποτέλεσμα-σοκ των εκλογών της 6ης Μαϊου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αγκαλιάσει μια διαφορετική ρητορική. Δείχνει να αισθάνεται απελευθερωμένος από τις ισορροπίες που ήταν υποχρεωμένος να κρατήσει προεκλογικά, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ετοιμόρροπη ενότητα του ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Επέστρεψαν…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Χοσέ Θαπατέρο ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που βίωσε τις συνέπειες της οργής τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραδώσει την εξουσία. Ο Μαριάνο Ραχόι μοιάζει να βαδίζει ήδη, και μάλιστα με γοργό ρυθμό, στα βήματα του προκατόχου του, αν κρίνει κανείς από τη χθεσινή εντυπωσιακή «επιστροφή» των Indignados.

Η Συγγρού ετοιμάζεται για κάλπες

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, με την άτεγκτη στάση του Αλέξη Τσίπρα, φέρνει όλο και πιο κοντά την προοπτική διεξαγωγής νέων εκλογών, πιθανότατα για τις 17 Ιουνίου.

Από τους πρόποδες της γης…

Στο μακρινό 1997, τότε που ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχε το μοναδικό για ελληνική ομάδα triple crown, κατακτώντας όποιον τίτλο διεκδίκησε την ίδια χρονιά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ακουγόταν ένα τραγούδι που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μετατρέψει περίπου σε προσωπικό ύμνο: Εμείς… από τους πρόποδες της γης… κατακτητές της κορυφής.

Η εξουσία δεν είναι… 15μελές

Ο πρόεδρος του 15ελούς οραματίζεται να ιδρύσει 36500 τοπικές λαϊκές οργανώσεις βάσης πού θα συνεδριάζουν διαρκώς και θα μεταφέρουν τις αποφάσεις τους για επικύρωση στην Ηγεσία.
Λαϊκή συμμετοχή με επιστροφή στα κομματικά σφιχτά δεδομένα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο 12 συνιστώσες. Έχει ακόμη μία: το λαό.»

Λεφτά υπάρχουν και… για τους λαθρομετανάστες

Αν είσαι ξένος.. και έχεις κατά νου σου να γίνεις μετανάστης, κανένα άγχος για την επαγγελματική σου αποκατάσταση.
Έλα κι εσύ, στην ηλιόλουστη, φιλόξενη κόκκινη Ελλάδα!
Κάνε κι εσύ, παρέα στα 2 εκατομμύρια λαθρομεταναστών, που βρήκαν στην πατρίδα μας την ιδανική σταδιοδρομία.

Ο Τσίπρας δεν ξαναπάει στο Προεδρικό Μέγαρο

Μετά και τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, ο Κάρολος Παπούλιας ολοκλήρωσε τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αποφασισμένος να δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει προκύψει μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να συγκαλέσει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το απόγευμα της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει περαιτέρω τις διαφορές τους.

Πρωταθλητής Ευρώπης με...απίστευτη ανατροπή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τρέλανε την Ευρώπη, έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή σε τελικό Ευρωλίγκας αφού βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους στο 28ο λεπτό και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Με μαγική εμφάνιση του Παπανικολάου, πρωταγωνιστές της ανατροπής τους Σλούκα και Μάντζαρη και εκτελεστή τον Πρίντεζη οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 62-61 την ΤΣΣΚΑ, σηκώνοντας μέσα στην Πόλη την κούπα.