Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ανεξέλεγκτη πεζοδρομιακή πορνεία στην περιοχή των Αγίων Πάντων

Σοκ σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία προκαλούν οι εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2.000 εκδιδόμενες γυναίκες στην Αθήνα έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV, όμως παράλληλα στη Θεσσαλονίκη η πεζοδρομιακή πορνεία ανθεί, χωρίς να γίνεται κανένας υγειονομικός έλεγχος ή κάποια προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΝΔ: Ο κος Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία

Σκληρή απάντηση της Συγγρού, στην άρνηση της Κουμουνδούρου να δεχθεί την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, για σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης, συγκεκριμένης διάρκειας, έως τις ευρωεκλογές του 2014.

ΟΧΙ από Τσίπρα στην Οικουμενική - Οδηγούν την χώρα πάλι στις κάλπες! - Πλήρες αδιέξοδο από ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων

- Aκαρπη και η τρίτη διερευνητική εντολή
- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:"Ελπίζω στην φάση των διαβουλεύσεων με τον κ.Παπούλια αύριο να σκεφτούν πιο ώριμα και υπεύθυνα"
- ΤΣΙΠΡΑΣ: "Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου"
- Όλοι προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες
- O Σαμαράς ψάχνει στήριγμα σε Ντόρα και Καρατζαφέρη
- Ο Τσίπρας την πιο κρίσιμη στιγμή "δεν έβαλε τα χέρια του στη φωτιά"
- Ο Βενιζέλος παραδίδει αύριο την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Ο Κουβέλης έκανε πίσω στις εσωκομματικές πιέσεις

Τελείωσε χωρίς δηλώσεις η έκτακτη συνάντηση Παπούλια - Παπαδήμου

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΔΕΝ ήταν προγραμματισμένη και έχει προκαλέσει ανησυχία. Είχε διάρκεια μια ώρα και 20 λεπτά και τελείωσε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.
«Ηρθα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην οικονομία, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις διεθνείς αγορές, καθώς και για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση». Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την είσοδό του, στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Δεκαπέντε αιτήσεις για έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακό ΑΟΖ

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, οι αιτήσεις υποβλήθηκαν από 5 εταιρείες και 10 κοινοπραξίες, από 13 χώρες

Ξεκίνησε η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε και έλαβε από τα μέλη του οργάνου, ο πρόεδρος του Κινήματος, καθώς, όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των κομματικών οργάνων και της κοινωνικής βάσης του Κινήματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012

ΦΑΡΜΑΚΑ 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους

Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκεται το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας. Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

«Το μετεκλογικό τοπίο δυσκολεύει πολύ το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης. Παρόλα αυτά παλεύουμε γι’ αυτό» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για μία ακόμα φορά για το σχηματισμό ενός φιλοευρωπαϊκού μπλοκ, το οποίο «θα σταθεί ανάχωμα στο αντιευρωπαϊκό που επιχειρεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ συνετρίβη. Ήταν κύριος υπεύθυνος γι’ αυτήν την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα». Ενώ έριξε τα βέλη και στα υπόλοιπα κόμματα αναφέροντας πως «τα περισσότερα κόμματα προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση και έχουν θέσεις που οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Το σχέδιο δράσης του Σαμαρά

Το σχέδιο δράσης της Νέας Δημοκρατίας για το αμέσως επόμενο διάστημα, στην κατεύθυνση της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, έστω και με την ψήφο ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την πρώτη μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, που ανέδειξαν τη ΝΔ πρώτο κόμμα.

Ραντεβού την Κυριακή (;)

Επιτέλους έφτασε η μεγάλη μέρα. Σήμερα το απόγευμα (18.00) ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το βράδυ ο Ολυμπιακός το αντίστοιχο της Μπαρτσελόνα. Το Final Four της Κωνασταντινούπολης είναι προ των πυλών.

Λέτε;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο προέρχεται φυσικά από το μακρινό 1989. Τότε που, μετά τις δεύτερες εκλογές του Νοεμβρίου, η οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα διαδέχτηκε στην εξουσία την κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας-Συνασπισμού, υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη.

Ποιοι (και σε ποιους) μοιράζουν τα λεφτά του Πολιτισμού;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και ενώ ψάχνουμε για κυβέρνηση και η χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο χάος, έχουμε σχεδόν ξεχάσει ότι η παλαιά κυβέρνηση συνεχίζει υφιστάμενη – με τον γνωστό τρόπο της απόλυτης ακινησίας, όσον αφορά στην άσκηση της πραγματικής πολιτικής.

Το “πονηρό” σχέδιο του Τσίπρα

Η δημοσκόπηση της «Marc» για την τηλεόραση του «Alpha», που εκτοξεύει στο 27,7% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο από 7% πάνω από τη Νέα Δημοκρατία, είναι εξόχως ενδεικτική της νέας πολιτικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη χώρα. Κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η διπλή νίκη του Κυριάκου

Η πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β’ Αθηνών, στις εκλογές της 6ης Μαϊου, είχε διπλή σημασία και πολιτική… ηχώ. Ο επίγονος του μητσοτακικού στρατοπέδου στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε να επικρατήσει στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, να στηρίξει στελέχη που θεωρούνται ότι κινούνται κοντά του, όπως η Σοφία Βούλτεψη, και την ίδια στιγμή να περιορίσει αισθητά τις διαρροές ψηφοφόρων προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Θεσσαλονίκη. Ασυνείδητος οδηγός μπλόκαρε τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στην οδο Αριστοτέλους

Ασυνείδητος οδηγός πάρκαρε παράνομα και πήγε για τα ψώνια του στην αγορά αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην  κυκλοφορία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Το εγγονός συνέβη πριν από λίγο στη οδό Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης  όπου το παράνομο παρκάρισμα  προκάλεσε την ακινητοποιήσει των λεωφορείων.

Συμφώνησαν και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού

REPORTER
Η χθεσινή νύχτα είχε πολλές ανατροπές και κατά τη διάρκειά της έντονες διεργασίες προκειμένου να βρεθεί λύση και να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο μαθηματικά οδηγείται η χώρα. Τώρα πλέον όλα είναι στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος στις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς θα τους θέσει προ των ευθυνών τους.

Μήνυμα… με νόημα από τη Μπατζελή

Σκληρό πολιτικό μήνυμα, με πληθυντικούς αποδέκτες έστειλε η Κατερίνα Μπατζελή, με συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1. Μιλώντας για πρώτη φορά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαϊου, που την κράτησε εκτός Βουλής για ελάχιστες ψήφους, και λόγω της πολιτικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ στο σύνολο της επικράτειας.

Συνεχίζουν προεκλογικά Τσίπρας και Καμμένος

Οι ώρες είναι κρίσιμες και αυτό το γνωρίζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, εκτός ίσως από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμένο, οι οποίοι θεωρούν ότι εκφράζουν τη γνήσια έκφραση της εντολής που έδωσαν οι πολίτες της 6ης Μαΐου. Προσωπικά εκτιμώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει και να ερμηνεύει όπως θέλει τη ψήφο που έλαβε. Υπάρχει όμως και μια πραγματικότητα, η οποία δεν επιδέχεται ερμηνειών αλλά απαντήσεων.